lördag 2 augusti 2008

Tänk att...

det kan vara så skönt med lite regn! Luften är fräsch och tom inomhustemperaturen har gått ner till 23 grader. Plötsligt fick man lite ork igen så jag har både hunnit städa inne och tvättat bilen idag. Ni vet sådana där måsten som är så skönt när det är gjort.

Hundarna har också hämtat nya krafter, det är betydligt mer fart idag än det varit de senaste veckorna. Vi var ute och gick förut och de var riktigt alerta. Eftersom det regnat så gick vi en promenad utmed vägen. Annars brukar vi ju gå på ängarna utmed skogskanten bakom pappas gård men tyvärr bor ju familjen Rådjur där och ställer till det för mina hundar.
Vi ser de förbaskade rådjuren nästan varje dag och om vi inte ser dem så känner hundarna att de är i närheten ändå. Med den följden att både Nellie, Niki och Nova genast fantiserar om att ge sig ut på jakt. Då piggnar de till må ni tro! Värmebölja eller inte spelar ingen roll då inte!

Den enda som inte reagerar är lilla Smulan. Vi brukar skoja om att hon inte har något luktsinne men sanningen är nog helt enkelt att hon är så ointresserad att hon inte bryr sig. Hon ser dem varje dag och brukar bara skälla på dem eller på sin höjd jaga iväg dem från det allra närmaste reviret. När de väl förpassat sig utanför hennes osynliga gräns så lommar hon upp på trappen och är nöjd! Tänk om mina vovvar kunde göra likadant?

Tack och lov är det nu länge sedan de var på rymmen och det är ju främst tack vare grinden. Det är underbart att inte behöva vara orolig för att de ska dra iväg när man vänder ryggen till.

På tisdag är det dags för styrelsemöte på Brukshundklubben så nu är det dags att dra igång verksamheten igen. Veckan efter börjar agliltykursen för Nellie och Smulan. Ja även Smulans allmänlydnadskurs. Där är ju även Baloo och Natali med.
Sen är det inte långt kvar tills Lisa och Natali åker på Ungdomslägret, det ser de verkligen fram emot. Idag har de haft ett antal telefonsamtal ang vad man ska ha med sig dit.

Igår var ju Lisa på Liseberg. Gissa om hon var lycklig när hon kom hem! Utöver en jätterolig dag hade hon vunnit två stjärnvinster på lotterierna. En jättekartong med Kexchoklad och två stora kartonger med Center!
Så nu smaskas det där inne på rummet, inte vågar hon förvara chokladen på nåt annat ställe heller med alla godisgrisar som finns här i huset.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller fullständigt med om att det kan vara skönt med lite regn faktiskt, vi har grått väder och regn men då kan man passa på att göra lite nytta inne. Trimma dammsugaren t ex.....

Iza och jag har två ggr kvar på vårens agilitykurs och det ska bli roligt att komma igång igen.
Ska anmäla Saga på valpkurs om det finns nån plats kvar till oss. Det kan vara kul för henne att få göra något annat än att bara busa runt med Skrållan, fast det är väl det hon gillar allra bäst, lilla busfröet!! Nu är det också hög tid att börja utställningsträna i koppel också med henne, på bordet är hon duktig men domarna vill väl antagligen se henne i rörelse och det har vi inte tränat på än!

Jag kan tro att det smaskas choklad hemma hos er, med två såna stora kartonger kan man tycka att du skulle få smaka åtminstone en enda fnuttig liten bit :-)
Du får "sitta fint" utanför dörren så kanske du får en...