tisdag 7 oktober 2008

Skrattade gott

när jag läste Evas kommentar till gårdagens inlägg här i bloggen. Hennes flock av shelties "sladdar" ut i köket kl 4,30 varje morgon när de håller på att DÖ av hunger. Är detta nåt särskilt kännetecken för shelties eller? Nellie väntar också alltid lätt hysterisk på sin mat både på morgonen och på kvällen. Den tar slut på 7 sekunder, skulle sen Trollet (katten) vara i närheten så går den ner på 4... för tänk om en katt skulle komma över hennes mat? Hemska tanke, men lugn, det kommer aldrig att inträffa.

Nikki och Nova har alltid tagit det lugnt med maten. Den ska givetvis intas liggande med ett antal pauser emellan tuggorna. Nikki har under lång tid haft nån sorts ransonering, hon har i princip bara ätit varannan dag. Trots det trodde jag ju hon var väl rund.
Nu har hon dock ätit upp varenda måltid sen nån vecka tillbaks. Jag vet inte vad som hänt där men nåt har ändrat på matlusten i alla fall. Fast inte går det särskilt fort inte. Jag måste dela på dem och sätta Nellie för sig själv medan de äter. När hon ätit upp sin egen mat gör hon sitt bästa för att stjäla de andras och hon är inte precis rädd om livet...För hennes eget bästa är det bäst att ha henne ur vägen tills alla är klara.

Imorgon bär det av på tävlingslydnaden igen, nu ska vi se om Nova tycker det är lika kul denna veckan!

Inga kommentarer: