torsdag 10 juli 2008

Nellie två år

Imorgon (11/7) fyller mattes guldklimp två år! Lilla snuttan håller på att bli "stor"! Precis som man brukar säga om barnen, oj vad tiden går fort. Tycker det inte var länge sedan vi var uppe i Eskilstuna trakten på Frideborgs Kennel och hämtade henne.



Nikki löper här just nu, andra veckan. Det är onekligen lite oro i flocken så det är väl en tidsfråga innan de ryker ihop. Nikki och Nova går och sneglar på varanra hela tiden och grinar illa med uppdragna läppar. Stackars Nova blir liksom vallad runt, runt utav sura Nikki. För att stoppa dem sätter jag Nikki ensam i köket när hon blir för jobbig. Vi delar av köket och hallen med hjälp av en låg skiva i dörröppningen (har ingen dörr där) och det räcker för att lugna ner oron.
Ute på promenaden fick bara de små springa lösa idag. Kolla så fort det går!



Efter kvällsrundan får Lisa rycka in och ta några fästingar på Smulan. Hon är en hejare på det. Jag och mamma ser som krattor och är lika darrhänta båda två, då är det svårt att ta de riktigt små fästingarna.



Lisa hänger gärna i det gamla repet i äppleträdet fortfarande. Undrar hur länge den grenen håller. Det börjar onekligen se lite oroväckande ut.



Skrållan har ju meddelat via gästboken att hon och flocken kommit hem från semester och Vilsta utställningen. Nu väntar vi även på rapport från Nalles matte om hur det gick för honom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där!

Förstår att det rustas för kalas idag när en sån prinsessa fyller år! Tycker det är dags att få se henne i någon utställningsring, kanske på specialen i Bjuv???

Här har vi fullt upp med att duscha Iza och Skrållan i baken eftersom även Skrållan nu åkt på magsjuka. Har varit i kontakt med veterinär nu på morgonen och fått tips om tabletter att ge dem, för det är inte aktuellt med penicillin. Ska göra ett besök på apoteket så fort de öppnar!! Ronja och Saga har klarat sig än så länge, peppar...peppar....

Idag är det inte så fint väder som igår utan det blir väl att vänta regn idag, trist tycker jag. Men å andra sidan kan man ju alltid krypa upp i soffan med en filt och en bra bok, det är ju semester!!!

Krama om födelsedagsbarnet och ge henne en stooor tårtbit!
Kram
Eva med flock

Anonym sa...

Grattis Nellie på 2 årsdagen!!