lördag 28 juni 2008

Loppis

har vi varit på idag! Annars avskyr jag loppmarknader men se den här har blivit något av en tradition. Varje år vid samma tidpunkt har Lysekis FF sin årliga loppis. Det är en stor tilldragelse ska ni veta! Människor kommer ifrån när och fjärran för att fynda. Det öppnar kl 9 och varje år är vi där redan vid 8,30 för att vara långt fram i kön. När sedan klockan blir 9 så släpper de avspärrningen och det blir rena tjurrusningen in i hallen. Riktigt skrattretande egentligen men alla vet att om man ska få godbitarna så är det racern som gäller. Det är speciellt om man är ute efter något i möbelväg som det gäller att vara snabb. Inom 30 sekunder hade Lisa gjort dagens fynd, en jättefin kontorsstol för 50 kr. Det var en riktigt fin stol med alla möjliga (fungerande) inställningar ska ni veta. Dessutom köptes en korgstol för samma summa. Plus lite annat smått och gott.
Loppisar brukar enligt min uppfattning vara osedvanligt dyra men så är inte fallet på den här. Föreningen samlar in saker under hela året för att göra en stor loppis varje sommar. Man kan hitta riktigt fina saker som folk skänkt. Det fina är ju att det är (oftast) inte dyrt utan de vill verkligen sälja sakerna. Vi har gjort ett och annat fynd under de åren vi varit där. Sen bjuder traditionen att vi efteråt är hembjudna till våra vänner Tomas och Anna på fika. Så där var vi och fick jordgubbar med vispgrädde efter vi fyndat färdigt, jättetrevligt!

Nu är Roger ute och fiskar makrill, eller jag hoppas det i alla fall! Han har inte haft någon större fiskelycka hittills på sina fisketurer men det skulle smaka gott med makrill till middag imorgon. Man kan ju hoppas.

Snart är det utställning i Vilsta och vi önskar lycka till för "släkt" och vänner som ska dit. Snygge pälsfagre Sudden (som man kan se i min gästbok) skall dock inte ställas. En sån päls han har! Den som en gång sett lilla Smulan förstår att den är ett släktdrag. Helt otroligt med den pälsen mitt i sommaren. Tack gode Gud att man inte är sheltie! Fast å andra sidan såg jag idag en liten 12 v Kinesisk nakenvalp. Trots tröja frös hon så hon skakade så matte fick vira in henne i en filt. Kanske ändå bättre att vara sheltie med päls?

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst har jag sett att Smulan har jätte fin päls !! Det är nog ett släktdrag som du säger. Men visst är det fint när dom är nybadade och nyborstade så att den lyser så blank i solen ! Det ska bli kul att uppleva en World Sheltie show och att få träffa Eva o Mats på Vallkrokens kennel. Vi kommer också att träffa Birgit på kennel Frostice där vi har köpt Nalle ! Så vi ser verkligen fram emot nästa helg ! Kul om ni varit där så vi också kunde träffats !!
Hälsn. Carina