lördag 14 juni 2008

Äntligen

är den nya motorvägssträckan öppnad! Idag kl 18 skulle den öppnas, hela dagen har det firats på diverse sätt nere vid bron i Saltkällan. Detta är ju en mycket efterlängtad öppning av oss pendlare som faktiskt kört i vägbyggen i 9-10 år nu. Det har ju bara gjorts korta etapper åt gången men nu kan man alltså köra motorväg hela vägen från oss till Uddevalla ( ja ända ner till Malmö för den delen) som jag ju kör varje arbetsdag.
Kl 18,05 satt jag och Roger i bilen och skulle åka premiärturen. Det visade sig att när vi kom bort till Håby hade de precis släppt trafiken så vi körde nog bland de 20 första bilarna. Det var högtidligt värre med ledarfordon i täten och överallt utmed vägen stod människor och vinkade. Detta är verkligen en stor händelse för folket här, vi har levt i trafikkaos i så många år, speciellt då på sommrarna. Detta kan alltså bli en midsommar utan köer! En semester som man kan åka nånstans utan att behöva tänka på att man måste åka hemifrån före kl 10 för annars är det stopp på vägen! Himmelska tanke, det blir så bra. Undrar just hur många minuter kortare resvägen blir till jobbet, det blir spännande att se på måndag.

1 kommentar:

Anonym sa...

När vi hälsade på er med Eva o Mats på Vallkroken så hamnade vi er berömda kö. Förstår att ni är överlyckliga att slippa dessa köer !! Lycka till med kameran den verka jätte bra ! Hälsn. Carina