söndag 1 juni 2008

Nellie den Nellie

Idag var det hundutställning i Uddevalla. I samband med den hölls KM i agility och dessutom en träningstävling. Passande tyckte jag och Lisa, där kan man nog ta ett varv bara för att få känna på. Gårdagskvällen ägnades åt att läsa regelboken, jisses man blir ju diskad för allt så det kan inte vara lätt att ta sig runt!

Vi steg upp tidigt och var på plats i Uddevalla till det gemensamma banbygget. Det var alltså Lisa och Nellie som skulle förgylla vår dag. Jag hade på vägen dit intalat Lisa att man nog blir diskad 90 ggr innan man kommer runt en bana, allt för att hon skulle vara förberedd på det. Som tur var dök vår kursledare också upp så vi hann få lite tips av henne. Hon skulle också ställa upp så ni kan förstå att det här var ett blandat gäng.

Marlenes (kursledarens) hund sprang av banan efter ett par hinder, hade ingen lust alls att hålla på med sånt här.
Sen var det Lisa och Nellie. Oj oj oj!!!!
Vår lilla Nellie som ÄLSKAR allt med agilityn ville inte vara med hon heller. Lisa slet som ett djur men Nellie ville inte hoppa, inte ta slalom och tunneln var inget kul heller. Hon bara satte nosen i backen och sniffade på alla spännande nya dofter.
Till slut fick stackars Lisa ge upp och bar ilsket ut Nellie från banan.
Jag ska aldrig mer göra nåt med den f-e hunden!!!! väste hon.

Det var inte många ekipage som klarade sig igenom utan att diskas och det var allehanda problem. En vovve stack helt enkelt iväg bort i utställningsringarna istället. Flera var väldigt olydiga och "döva" när de stack iväg och flera var som Smulan, dvs tar alla hinder i rasande fart men i sin egen ordning och gärna de roligaste flera gånger.
Trots alla andras tabbar är Nellie fortfarande inte förlåten. Vi får väl se om besvikelsen går över så hon får en ny chans.

Vi åkte hem och Lisa hoppade i baljan istället. Nikki och Nova tigger om att få komma i som ni ser. Till och med jag har varit i flera ggr idag. Helt underbart en sån här het dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det där såg inte helt fel ut!!

Så alla hundar hade värmeslag på tävlingen alltså:) Går säkert bättre nästa gång!!

Tror nog jag kanske kommer en sväng imorgon, men kan inte lova nåt..