tisdag 17 februari 2009

Veterinärbesök

Idag har jag varit med Alice til veterinären eftersom hon fortfarande haltar. Nu har det hållit i sig en dryg vecka och jag kände att det måste undersökas för tänk om det skulle vara nåt av värre slag, hemska tanke.

Jag hade tur och fick Sune (alla som är härifrån förstår vad jag menar, han är den veterinär man alltid vill ha men man får tyvärr inte välja) och han undersökte henne ordentligt. Han kom snabbt fram till att hon ömmar rejält i höger ben/armbåge. Efter att jag förklarat hur/när hon linkar osv var han ganska säker på att det handlar om växtvärk så han beslöt att ge henne Rimadyl (antiinflamatoriskt) i första hand och avvakta med röntgen. Sen ändrade han sig plötsligt och sa att det nog går att röntga henne utan att söva ner henne eftersom hon var så lugn.
Jovisst gick det utan några större problem, hon är ju så duktig snuttan och gillar alla snälla människor som ägnar sig åt henne oavsett om det handlar om en undersökning.

Efter att ha tittat på bilden blev han lite konfunderad över ett "mellanrum" i skelettet, tror det var i armbågen, som visserligen ska finnas där men om det kanske var lite väl brett? Han skulle för säkerhets skull maila över bilden till en ortopedspecialist i Borås imorgon för att få ett utlåtande. Sen skulle han ringa mig efter det. Fast han sa sig nog tro att det var växtvärk men han ville vara säker på att detta "mellanrum" var ok.

I alla fall fick hon inflammationshämmande, Rimadyl, som hon ska äta först och främst till måndag då jag ska ringa och rapportera om det ger effekt.

Ja så nu håller vi alla både tummar och tår för att det inte finns nåt konstigt på röntgenbilden och att hon snart blir bättre min "lilla" Alice. Sen nästa månad kommer väl det roliga när räkningen kommer...skit samma bara hon blir bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Alice, vi hoppas verkligen att det "bara" är växtvärk!
Trodde ett tag att Mini oxå var halt,men har insett att de bara är för den kalla snön. Hennes knäskål satt inte där den skulle riktigt när hon var liten, men som tur var va det inte det. Nej, det är inget kul när dessa räkningar kommer. Men ändå så bryr man sig inte så länge de små liven mår bra när den väl dyker upp.
Har en liten fundering om lördag, har helledig helg och är lite sugen på att socialisera med Er i ridhuset. Tror du man kan betala en summa för att var med 1 gång. Eller är de fullt? Känner att båda jag och mina odågor kan behöva det:)
Ja, visst är det fint. Gillar de mer och mer!

Krya på dig, Alice!

Anonym sa...

Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt med minstingen Alice!! Nu håller vi tummar och tassar allt vad vi orkar här och hoppas innerligt att det "bara" är växtvärk. Tror nog att du blir så glad om det visar sig vara det så du struntar nog i räkningen...
Tror jag vet en som sitter och väntar på sina lekstunder med Alice, oj vad Smulan ska vänta och längta... hon får nog kanske hitta sig en ny lekkompis nu när Alice är "sjukskriven".

Anonym sa...

Hej Alice!!!
Hoppas att det "bara" är växtverk, så att du snart blir bra o kan komma ut o leka med mig...
Jag gillar oxå Sune men dom andra är oxå jättebra...
Krya på dig o be matte köpa nått extra gott till dig...Mvh Crazy...