söndag 27 april 2008

Regn

Lite dassigt väder har vi idag, småregn men inte så kallt som tur är.
I förmiddags fick vi äntligen stängslat sista biten utmed skogen ner till vägen, just det område som rådjuren trivts bäst i det senaste. Nu är det bara en grind vid vägen som fattas, sen ska ingen kunna rymma inte. Fast det sista har de ju skött sig jättebra, det har bara varit ett par ggr som de sprungit in just i skogsområdet jag nämnde men de har kommit när man ropat och inte dragit vidare.
Tänkte på stackars Elin, hennes Wilda var borta i 2 timmar här om dagen, inte kul. Man hinner ju oroa sig jättemycket under den tiden. Inte minst med tanke på alla hundtjuvar som härjar också. Nu senast var det en avelstik från Kennel Ottey´s (collie) som i veckan blev stulen hemifrån kenneln.
Det finns en jättebra hemsida "Var finns min hund" som jag skulle önska att alla tittade in på med jämna mellanrum. Där efterlyses hundar som blivit bortförda eller sprungit bort och ju fler som kollar in sidan ju större chans att någon känner igen dessa hundar om de skulle dyka upp nånstans. Vi kan alla tyvärr hamna i den hemska situationen och behöva hjälp.

Igår hjälpte Roger mig flytta ner de tyngsta hindren så nu har vi vår hemmagjorda agilitybana på större yta. Visst är den enkel men fullt funktionsduglig. Körde ett pass med Nellie naturligtvis.

Igår kväll gick vi kvällspromenaden på pappas marker igen. Det är så skönt att kunna släppa alla hundarna där och framförallt Smulan älskar ju det. Hon blir så lycklig när hon kan springa fritt med sina kompisar! Hon är ju ganska låg i höjd lilla Smulis, antar att det är det som gör att hon alltid är smutsigast i hela flocken efteråt! Igår var hon helt kolsvart, det syntes inga vita ben eller bröst där inte. Fråga mig inte hur hon bär sig åt. Storleken kan ju också vara en fördel, raka vägen i diskhon hamnar hon efteråt i alla fall! Idag regnar det så i dag blir det en koppelpromenad utmed vägarna istället.

Inga kommentarer: