söndag 28 februari 2010

Bästisar

Ja att Alice och Smulan är bästisar är ju ingen nyhet. Störst och minst...ibland ser det lite vårdslöst ut men Alice är så snäll så snäll. Fast visst får man passa för hon är ju ganska omedveten om sin storlek.
Här är dagens bilder!











lördag 27 februari 2010

Oj oj oj...

I dag har vi varit på en inoff utställning i Sätila (igen) med Alice. Tyvärr började dagen med ett SMS från Veronica som återigen fick ställa in, den här gången var det stackars Humlan som var sjuk. Så tyvärr blev det inga fler lejon än Alice. Annars skulle ju Humlan och Tequila varit med också.

Med tanke på alla takras så ringde Veronica till Strömmaskolan först i onsdags för att höra om ridhustaket var skottat. Nej, ridhuset hade då varit stängt under veckan pga snön och de visste inte hur det skulle bli, återkom på fredag för besked. Varpå V på fredag ringer igen. Jodå, nu var det skottat!
På arrangörens hemsida kunde man också läsa "Ingen fara på taket, taket är skottat!"
Skööönt...

Så kom vi fram. Ridhuset var stängt med en lapp på dörren om att utst skulla vara i maskinhallarna istället!!! De hade lyckats förlägga fem ringar i hallarna. 360 hundar i dessa trånga utrymmen. I vår pyttelilla hall var det tre miniringar. Utöver det fanns knappt ens ståplats till utställarna.
Tydligen skulle det då vara så att man börjat skotta ridhustaket men kunde inte avsluta det för det var för stor rasrisk. Konstigt med tanke på att det varit färdigskottat dagen innnan??? Så arrangören skulle fått veta det igår kväll.

Jag (och många med mig) blev rent ut sagt skitarg och funderade både en och två ggr på att helt enkelt åka hem igen. Så tycker man att vad fasen nu har vi åkt 14 mil...så vi stannade.
Lyckades knö till oss en miniplats där vi fick försöka skydda Alice från att bli trampad på av alla andra stackare som trängdes. Man kunde inte röra sig.

Alice blev iaf BIR, om än utan konkurrens då tyvärr. Kritiken finns på hemsidan.
Efter det skulle vi ju vänta på gruppfinalen. Som vanligt tänkte jag att det kan ju inte ta så lång tid. Tills slut blev det iaf dags. Det var bara det att det var omöjligt att ta sig fram till och in i ringen!!! Så trångt var det. Det var rena upploppsstämningen.
Till slut var min alltid så lugna Alice helt panikslagen för alla ben överallt och säkert över alla skärrade irriterade människor (och matte så klart)och ville bara vända och springa till husse. När vi till slut kom in i ringen var hon helskärrad. Jag har ALDRIG sett min coola vovve sån förr. Efter att ha sprungit ett minivarv tre och tre så blev vi snart bortgallrade. Skööönt för nu packade vi snabbt som ögat och for därifrån.
Jag skäms för att jag utsatt min hund för detta och jag är vansinnigt sur på arrangörerna som går ut med felaktig information. Vi var många som aldrig hade åkt om vi fått veta från början.

Till saken hör att taket på maskinhallarna var inte skottade alls och bågnade på vissa ställen sa Roger. Tur han inte sa det till mig medan vi var där.

Nu är vi iaf hemma och njuter av en lugn skön kväll med ett glas vin och snart Melodifestival. Man glömmer väl detta också så småningom...

onsdag 24 februari 2010

Mera snö och godis

Ja jag kan upplysa om att godisletande i stooor snövall är mycket populärt!!! Hundarna älskar det. Eller ja...alla utom Nikki då. Nikki älskar i och för sig letandet av själva godiset men hon vill liksom inte ha nån konkurrens om det. Då tycker hon det är onödigt att anstränga sig om hon ändå inte hinner först. För med hennes hastighet hinner hon sällan först.
Först är ju nästan alltid Nellie. Jisses sicken näsa hon har den lilla vovven. Sen är hon ju snabb som blixten också förstås. Fast stora klumpedunsen Alice är inte långt efter heller. Sen har vi Smulan som eg inte tycker nåt vidare om snö men det glömmer hon ju när hon härjar med polarna. Hon rusar upp och ner som en liten vessla.

Lilla Smulan startade dessutom dagen i morse med att rusa upp i snövallen för att se om det möjligen kunde finnas något kvar som de missat igår. Nu ikväll fick de härja där en stund igen så jag gissar att hon kommer sysselsätta sig där i morgon också.

Roger har varit uppe och skottat resten av taket. Nu ska det ju bli mer snö imorgon och sen var det väl dags för lite mildväder framöver. Då kommer ju snön att bli ganska tung så det var väl dags att ta det säkra före det osäkra. Vi vill ju inte ha ett takras...


tisdag 23 februari 2010

Godisletande

Vi har varit och hälsat på Smulan och där roade vi dem e stund med att leta godis i en stor snövall!

















Psycho Cats and Dogs

De här två är heeelt underbara!




Den här reklamsnutten fick jag från två håll på mailen idag! Man kan ju inte låta bli att skratta...



söndag 21 februari 2010

Nordpolen eller Västkusten?

Ja de sista dagarna har jag börjat undra var jag bor egentligen...själv har jag alltid trott mig vara bosatt på Västkusten men man kan ju undra...

Nu verkar väl det värsta vara över i alla fall. Så här ser det ut hos oss idag!











lördag 20 februari 2010

Innemys

Snön vräker fortfarande ner ute. Antar att Roger får gå och hämta traktorn och ploga själv snart för annars lär vi bli sittande här tills snösmältningen...

Det är knappt hundarna vill vara ute idag. De ligger hellre inne och myser.
Alice har tagit plats i Nellies lilla korg. Var Nellie är? Förmodligen i sängen.



Nikki går bara ut under tvång. Hon vill helst vara inne och mysa i soffan med lillmatte.



Nova har tagit plats i "sitt" hörne av soffan.



Nikki kan klara sig utan matte också...



Mera snökaos

Har knappt sovit inatt för det förbannade snöovädret. Inte för att stormat eller så utan av oro för om dottern skull kunna ta sig hem från Uddevalla. Kl 3 gick jag upp och såg att hon skickat SMS kl 2 om att hon var hemma hos en kompis i Dingle. Puhhh...

I morse var det dags för nästa orosmoment för en orolig morsa då. Samma dotter skulle ju jobba också. Till slut ringde hon och sa att hon var på plats. Fast hon hade blivit tvungen att hålla undan för en lastbil så bilen hade fastnat. Den fick hon överge i snödrivorna i Munkedal.
Chefen har lovat hjälpa henne att skotta loss den senare i alla fall.

Här har vi fått ta tag i problem på utsidan. Hundgården var i stort behov av att få skottat taket och nu var det ingen återvändo längre efter all snö som kommit i natt. Vi skulle inte kunna släppa några hundar där mer annars för taket skulle kunna rasa när som helst.

Hustaket började också kännas riskfyllt så Roger har varit uppe och påbörjat det jobbet också. Just nu är det rast...

Så här ser det ut hos oss idag!











Detta är vår fina utsikt genom köksfönstret! Snacka om snöhög...
Ja jag vet, måste slänga de förbaskade julstjärnorna snart. Brukar avsky dem för de blir så fula men i år har de hållt sig så de har fått stå kvar.