söndag 14 februari 2010

Eftermiddagstur

Senaste tiden har vi oftast tagit våra kvälls/eftermiddags promenader på markerna bakom pappas gård. Där har vi som ni kan se numera en plogad väg över gärdena.
Smulans husse har plogat så att Smulan med sina små korta ben ska kunna springa fritt utan att "drunkna" i snön. Ibland gör hon ett litet försök att följa efter Alice över vallarna på kanterna men hon ger snabbt upp.



Fördelen är att alla hundarna kan springa lösa hela tiden och de har verkligen jättekul. Speciellt då Smulan som bara älskar att få vara med de andra hundarna.











Smulans favoritsysselsättning i vinter, äta snö!!!



Vi brukar också skicka dem några varv emellan oss. Det syns inte på bilden med det är ganska långt emellan oss. Hundarna har lärt sig nu att när de väl fått en liten godis av tex mig är det bara att vända och ge sig av till andra änden igen.
Ja alla utom Nikki då...hon gör det två ggr sen myglar hon. Hon låtsas varje gång att hon sprungit samma varv som de andra. Nikki Latmask heter hon!

För övrigt speglar bilden den turordning som gäller. Nellie är snabbare än blixten och ALLTID först. Sen kommer Alice och Smulan. Därefter Nova i långsam mak. Eventuellt kan alltså Nikki komma i sakta trav sist...


2 kommentarer:

Eva sa...

Vilka underbara vinterbilder!
Smulans kullsyster Skrållan älskar också att äta snö, det kanske är ett släktdrag :)

Veronica sa...

Käkar snö, det gör alla mina, men mest Crazy vilket gör att hon oftast är mätt när det serveras mat... Tur att Eive plogar för Smulis... Annars hade den lilla sötnosen försvunnit i all snö...