fredag 11 september 2009

Svininfluensa

Carro kom ju hem från Turkiet i helgen. Nu har två av hennes resekamrater blivit sjuka i misstänkt svininfluensa!!! Inte kul...Carro själv var kass veckan innan de åkte ner i en rejäl förkylning. Har fortfarande en grym hosta men det är säkert bara sviter av förkylningen.
Hennes chef ville så klart att hon skulle kolla upp detta innan hon började jobba igen, förståeligt eftersom hon jobbar i kassan i en ICA-affär.
Enl sjukvårdsupplysningen behöver man inte oroa sig ( för svininfluensan alltså) om man inte har feber. Även om man så har så vill de inte ha en till vårdcentralerna heller. Bara om man blir sjukare än "normalt" med tex andningssvårigheter. Låter rimligt men det är ju så uppschasat i medierna så det är ju ren hysteri.
Halva Sverige är ju just nu rejält förkylda, det är väl inte ens nån idé att fundera på om de har svininfluens eller "bara" en kraftig förkylning med feber...precis som den vanliga årliga influensan kan det ju bli alltifrån relativt lindrigt till livshotande för nedsatta personer. Precis som vanligt alltså.

Äntligen har vi haft strålande väder i flera dagar på raken! Så nu är gräsmattan klippt igen (Roger så klart) och jag kom till skott med att reparera skadan i rabatten som Alice orsakat. Roger tjatar ju så...
I alla fall är grävhålen igenfyllda och sen är dessa favoritmeter jord (där finns numera inte en planta) vackert täckta med kompostgaller. Skitsnyggt blev det...

Sen upptäckte Roger ett ställe längst ner på tomten som det onekligen såg ut som om nån grävare påbörjat nåt skumt vid staketet. De hade lyckats vidga rutorna i staket väl mycket också.
Hämta kompostgaller, sa Roger. Kom på att jag nog hade satt ett extra vid Alice utbrytarhål mitt i staketet uppe vid skogen. Jojomen, hämtade det och täppte igen.
Vad skulle man göra utan kompostgaller? Tror det är dags att köpa fler igen...

Inga kommentarer: