lördag 8 augusti 2009

En dag på sjön

I morse packade vi badväskor och kylbag och redan vid 8,30 for vi iväg ner till båten. Strålande blå himmel och på morgonen vindstilla.
Iväg ut till "vår" lilla ö och eftersom vi var så tidiga så var där bara en båt före oss.
Nellie fick följa med förstås. Kan ju inte lämna henne med de andra med risk för att bli uppäten...

Pga mina värkproblem, Rogers brist på semester och på senare tid halvdant väder, så var det faktiskt första gången denna sommaren som vi varit ute med båten. Förra svängen det var några veckors värmebölja var ju då jag mådde som sämst och knappt kunde ta mig ur sängen
Roger har ju naturligtvis varit ute och fiskat en massa ggr men några badturer har det inte blivit. Äntligen har även jag badat alltså. Fast kan ju inte säga att det var särskilt skönt i vattnet...

Nellie hoppade faktiskt ombord alldeles självmant idag. Hon ligger så fint vid våra fötter när vi går ut, helt lugn. Väl ute på holmen låg hon i sitt vindskydd och vill helst inte gå därifrån. Hon är dörädd för att behöva bada...så säkrast att hålla sig på behörigt avstånd från vattnet. På det viset stör hon ju ingen heller så hon är väldigt smidig att ha med sig.

Fast Lisa skulle hellre vilja ha med Alice...naturligtvis borde man ha med en hund som vill bada, tycker hon. Idén faller på hur vi skulle lyckas få upp henne i båten när vi ska hem igen...Nellie tar man ju bara och lyfter i handtaget på flytvästen!

2 kommentarer:

Veronica sa...

Du får skicka Roger på gym, så tar han Alice i handtaget o lyfter ombord henne oxå...=)
Klart att ni ska ha med er eran sjöjungfru ut på sjön...=)

Vi har inte ens satt i nån av båtarna i år så inga båtturer för nån av våra badnymfer...

Ida sa...

Låter som en väldigt mysig dag! :)