söndag 16 maj 2010

Söndag

Då har en hel långhelg gått utan att man gjort ett skit. Känner mig allmänt uttråkad faktiskt.
Regnet hänger i luften men det har det å andra sidan gjort i flera dagar men varmt är det i alla fall.

Var nyss i Dingle för att handla lite, Lisa har orienteringsdag i morgon och ska ha matsäck med sig. Som vanligt fick Alva följa med och vi tog samma gamla vanliga promenad fram och tillbaks längs gamla E6:an som går genom samhället. Nu går det riktigt bra och hon bryr sig inte nåt större om trafiken längre.

Väl tillbaks till ICA stod en stor varutransport och lastade av varor. Alla vet väl hur det mullrar och dånar när de kör av vagnarna upp på lastbryggan och det var ju bara så lägligt. Så där gick vi runt runt och övade lite sittande.
Till slut kunde killen som lastade av inte undgå att se oss snurra runt hans lastbil. Han hade själv en liten eurasiervalp på 10 v hemma så han var väldigt intresserad av Alva.

För övrigt så tränar vi inför utställningsdebuten om två veckor. Ja hujeda mig, hur ska det gå? Den här lilla damen vet man aldrig var man har. Antingen är hon helt uppslukad av mig och att vara till lags. Eller också är hon helt blockerad...hon kan vara totalt galen emellanåt. Totalt olik hur Alice nånsin har varit.
Lugna fina Alice låter vilddjuret hållas även om hon säkert är irriterande till bristningsgränsen många gånger.
Den ende som biter ifrån ordentligt är så klart lilla surtanten Nellie. Å andra sidan leker de som bara den också, trots att Nellie inte alls är särskilt leken av sig annars.

Hon sover numera bra på nätterna. Oftast. Kan hålla sig till runt 7,30 på helgen fast hon är van att komma ut över två timmar tidigare på vardagarna. Jag brukar säga att det var ju jättelängesen det hände nån olycka men då händer det genast nån bara för det.
I förrgår när hon och Nelli hade varsitt tuggben var hon så upptagen att hon inte hade tid att känna att hon var nödig. Tror hon hann med totalt fyra pölar den dagen...hittade pölar hela tiden fastän Alva bara tuggade på sitt ben.
I det stora hela är hon annars jätteduktig.

Nästa helg är det ringträning på klubben. Där ska vi vara med, jag och Alva.
Alice löper nu förresten så det skiter sig för henne de två sista gångerna på kursen. Antar att Nellie får fortsätta vara stand in nu då när Smulan som tur är löpt klart.
Ibland är det bra att ha flera hundar...


Inga kommentarer: