söndag 9 maj 2010

Alva upptäcker dammen

Nu var det ett tag sen senast. Känns som det går i ett nu när jag jobbar full tid igen, hinner knappt nånting längre.

I måndags fyllde ju Lisa 15 år. Visserligen åt vi tårta men för övrigt fick firandet vänta tills i går när släkten kom. Då var här full rulle eller rättare sagt fullt av hundar. Våra fem + mammas Smulan + Tomas Baloo. Sju stycken!!! Smulan löper fortfarande så hon fick vara inne med Nellie och Alva medan de andra höll till ute. Inte så livat ändå eftersom Baloo får fullt upp med att nosa av grevskapet när han kommer. Han glömmer bort att han har en hel flock att leka med konstigt nog.

I onsdags var det träning på klubben igen. Kanonväder och ett trevligt gäng.

Torsdag var det kursen med Alice. Eftersom Smulan löper lånar mamma Nellie som tycker hon har tur som får följa med båda kvällarna.
Alva var också med båda kvällarna. Inte för träning utan bara det där att få komma ut en sväng på slutet och kolla in alla och allt.

I fredags tog jag Alva med mig till Dingle, närmaste STOOORA samhälle. Alltså typ en väg (gamla E6) med lite hus på båda sidor.
Där strövade vi fram och tillbaks utmed vägen som dagen till ära trafikerades av ovanligt många lastbilar. Såna har vi ju inga här ute i bushen så det var nyttigt. Hon är inte helt bekväm med trafiken.

Lördag var det en liten (pytteliten) marknad i samma samhälle. Naturligtvis stuvade jag in Alva i bilen och åkte dit igen. För henne var det precis lagom med folk. Ingen trängsel alls och en hel del som ville prata med och klappa henne. Lite försiktig är hon men bara hon får lite tid på sig är det inga problem.

Här hemma har Alice hunnit med några rymningar under veckan. Senast idag...Roger säger att "den hunden går inte att stänga in". Kanske har han rätt. Varje gång jag tror att nu är problemet löst tack vare höjda staket mm, så efter en vecka så är det dags igen.

I dag fick jag för första gången se lilla Alva inta dammen. Hon var en bra stund i vattnet och tyckte uppenbarligen det var jättekul för sen har hon varit ständigt blöt...




Inga kommentarer: