fredag 9 september 2011

Bellas första vecka på Skinnfälleröd

Då har Bella redan varit hos oss i en vecka! Oj vad fort tiden går.
Under veckan har hon varit med husse på jobbet en del. Där finns ju sedan tidigare Taxen Tina och Golden-Skipper. Nu var det ju meningen att Bella skulle gå med Taxen Tina, precis som våra andra hundar gjort som valpar. Fast nu visade det sig att Bella blev väldigt gnällig när hon skulle vara med fru Tax, och då blev Taxen Tina rädd och sprang och gömde sig...Bella tyckte det var mycket bätte och antagligen tryggare med stora starka Skipper istället. Han sprang ju inte och gömde sig för minsta lilla iaf.

Taxen Tinas beteende förvånar mig lite för hon har varit väldigt tuff mot de andra hundarna här och styrt och ställt med dem. Nu skulle hon plötsligt bli rädd för lilla Bella?

Här hemma har Bella och Alva redan blivit ett radarpar. Alva tar hand om lillan hela tiden. Passar och håller koll. Hämtar leksaker och ger till henne. Leker så försiktigt och fint med henne, hon vill gärna ha dragkamp med henne men låter alltid Bella vinna. Det är så roligt att se dem.
Nellie är som vanligt surkärringen i gänget. Hon morrar så gott hon kan om Bella har den dåliga smaken att knö på henne. För att inte tala om när Nellie är i mattes säng...den passar hon gärna så helst ingen annan hund ska komma upp i. Å andra sidan är hon bara kaxig så länge de håller sig på golvet. Om de struntar i henne och hoppar upp så gör hon inget mer.

I går började Roger och Bella på valpkurs. Hon är ju lite ung men nu började den och då hängde vi på. Den är varannan vecka nu i början och det kan nog vara bra. Riktigt trevligt var det iaf och Bella var så duktig. Det var mest kontaktövningar igår och det var Bella jätteduktig på.  Tror att både hon och husse tyckte det var jättekul och ser fram emot nästa gång. Själv njuter jag över att få sitta och titta på den här gången. Är så otroligt glad över att Roger nu aktivt delar mitt intresse...1 kommentar:

Eva sa...

Sååå gulliga bilder ;)