söndag 24 juli 2011

Köping int 23/7

I går hade vi en lååång dag på utställningen i Köping. Vi gjorde en mellanlandning hos Maria o Petter i Skogstorp på fredagen, där vi hade en supertrevlig kväll med Moltas och familjen. Alva o Moltas härjade friskt så de var ganska slaka på lördagen vilket väl kanske inte var till vår fördel.

Alva fick excellent och blev 4:a i unghundsklassen.

Kritiken:
18 months. Everything coming along. Nicely. Good general outline. Good selfassurance. Steady. Nice straight front. Good eye, stop and jaw. Good neck going into well placed shoulders. Good boone and substance. Firm back. Rounded croup. Good rear angulation. Moves well. Well handled and presented.




När jag samlat lite krafter kommer det mera bilder från vår helg.


tisdag 19 juli 2011

Soffpotatisar

Alvas typiska ställning i soffan! Inte så himla snyggt kanske...



Lite skillnad på söta Nova som alltid ligger hopkurad i sitt soffhörne...


måndag 18 juli 2011

Pinnarp

I fredags for vi till Pinnarp för två dagars vattenträning. Vi mötte upp en större del av Knickerbockersgänget på campingen så naturligtvis var det bäddat för en trevlig fredagskväll. Dessutom träffade vi så klart fler leonbergerfolk som anslöt under kvällen.


Om jag inte minns fel så fanns det 11 leonberger i den här samlingen på fredagskvällen.

Lördagen inleddes med gemensam frukost med stuggrannarna Maria och Petter.

Sen var det dags för själva tränngen. Lördag förmiddag var det träning på land med budföring och apportering. Efter lunch började vi träna i vattnet.
Alva var väldigt tveksam till att gå i i början.


Hon fick flytvästen på sig för att känna sig säkrare och det gjorde nog gott. Med lite envishet fick jag i henne.

Johan och Fia-Lotta

Ett av de första träningsmomenten, vi gick med hundarna efter varann i en kvadrat så de fick simma gång på gång. Väldigt bra sätt att få dem att bli säkra på vattnet. Önskar vi hade gjort så förra året...

Mästerfotografen Petter redo på bryggan!

Efter en intensiv dag samlades vi först några hos oss utanför stugorna. Kaffe och blåbärspaj utan att Blåbärskungen var på plats tyvärr...men det var gott i alla fall. Sen gick vi ner till resten av gänget vid husvagnarna.

Söndag är vi på gång igen. Här är det Pirre med lilla Buffa.

Kallt i vattnet??? Näää tror jag inte, det stod att det var 22,3 grader.

Jag ska assistera Pirre med Ebba.

Blöt Alva

Maria, Moltas och Petter

Boss och Inger

Duktiga Alva räddar mig! Hon klarade simprovet och livräddningsprovet men apporteringen hade hon ingen lust med alls. Vi får väl se om vi klarar att komplettera med den så vi får ett godkännt SoR till slut.


Fia-Lotta och Johan

Baffy och Bonita har däckat på stranden.

Marie med Baffy och Bonita

Maria o Moltas, jag o Alva

Lucky hoppar i från båten för att rädda matte Anita.

Två underbara Ädelstenar, Alva och Moltas.

Semesterfirarna!


Foton: Roger Arvidsson, Petter Järleskog och Pirre Andersson


torsdag 14 juli 2011

Knickerbockers på besök

I går kväll ankom besöket från Skåneland. Inger, Tomas och deras fyra leonbergerhanar. Hundarna blev helt tokiga i dammen, Boss han låg i den mest hela kvällen.

Vi hade ytterligare en kväll med kanonväder så kvällen tillbringades på altanen med lite grillning och hundprat förstås.





onsdag 13 juli 2011

Semesterbesök

I söndags kväll kom äntligen Maria, Petter och Moltas hit för ett kort kustbesök. Extra kul denna gången eftersom vi inte hade nån utställning att tänka på tidigt på morgonen, så brukar det ju vara annars.

Alva och Moltas lekte och badade, lekte och badade och lekte igen. Jösses vad kul de hade. Alice är i slutet av sitt löp så hon fick hållas med de andra och det gick lika bra det. De fick turas om med att vara ute eller inne på altanen med oss.





Vädret var på vår sida så kvällen tillbringades på altanen med grill och mycket prat.

Lördag förmiddag packade vi in oss i vår bil och åkte till Lysekil. Där hade vi en underbar dag med ganska lagom med folk. Vädret var också helt lagom för en promenad runt stan och titta på allt.


Moltas och Alva vilar under ett bord när vi passar på att vila benen lite.

Alva i parken i Lysekils centrum. Hussarna är uppe på pizzerian och väntar på att våra pizza ska bli klar. Den åt vi sen nere i parken.

Maria och Moltas pustar ut i det svala gräset i parken.

Efter Lysekil åkte vi hem och hämtade badkläder bara. Sen bar det av till en insjö därhundarna fick bada. Moltas härjade som sjutton medan Alva var försiktigare i början. Fast med draghjälp av Moltas så var Alva snart igång med simmandet men vid det laget var Moltas trött...

Sen var det vår tur att plaska! Dock i varmare vatten, 32 grader och ett glas vin passade oss perfekt. Där satt vi nog och tjötade i nån timme, härligt var det!

Petter fastnade för lilla Nellie och vill nog ha en liten hund nu också, ha ha...deras nya leonvalp är nyss född så familjen utökas snart alltså. Petter hade helst tagit med sig både sheltie, två collies och en gul katt hem...han föll liksom för hela flocken här.

I går förmiddag åkte de hemåt Eskilstuna igen och vi laddar för nytt Knickerbockersbesök ikväll, då kommer nämligen Tomas och Inger med sina 4 leonbergerhanar. Snart blir det livat här igen alltså!