måndag 25 april 2011

Underbar helg

Vilken underbar Påskhelg vi haft! Vädret har ju varit helt fantastiskt, rena sommarvärmen varenda dag.

I går gick jag, Veronica och Josefine traktens Gåbingo. Nästan 2 timmars härlig skogspromenad blev det och jag vann faktiskt ett 1/2 kg kaffe också, så det gick ihop. Alva och Nova var med och var ganska så slut när vi åkte hemåt igen.

Provade faktiskt våtdräkten tidigare i dag, var lite rädd att jag kanske skulle växt ur den under vintern men som tur är passar den alldeles utmärkt fortfarande. I sommar ska vi på vattenträningshelg i Kisa i juli, den här gången får det bli med Alva. Alice strejkade ju helt förra sommaren. Inte för jag vet än hur Alva kommer gilla det i år men jag hoppas i alla fall..tänkte jag snart skulle ta en tur till sjön och bada med dem.

I morgon blir det jobb igen, lite tråkigt måste jag säga. Hade gärna kunnat tänka mig semester denna veckan. Men men...bara att hugga i några dagar igen då innan det bär av på blodspårkurs.














lördag 23 april 2011

GLAD PÅSK!

Idag är det påskafton, solen skiner och det ser ut att bli underbart väder även idag. Roger for iväg för att fiska en stund och jag ska väl rasta dammsugaren som vanligt. Känns som den skulle dö om den inte fick jobba iaf en gång om dagen.

Vet inte om jag berättade det men förra helgen mötte jag och Alva en älgko med kalv här i närheten. Vi var liksom på väg mot vägen från var sitt håll och jag kunde inte komma nånstans bakåt eftersom framkomligheten var blockerad av nersågade träd så jag nyss fått vända. Fy vad rädd jag blev...
Var tvungen att ta mig upp på vägen med Alva i ett säkert grepp, sen sprang jag utav bara h****e!

Dagen efter berättade jag det för mamma. Då visar det sig att pappa och Smulan mött dem en timme senare. Fast då var det ko med TVÅ kalvar! Antagligen såg jag bara den ena.
Roger körde förbi dem en morgon på väg till jobbet. Så nu vågar jag knappt promenera här runt omkring...är så barnsligt rädd för älgar!

Annars händer det inte mycket. Lugnt och skönt. Kan iofs vara gott för from nästa helg är det fullspäckat schema till in i juni med kurser och utställningar.



söndag 17 april 2011

Dammen

Började dagen med att städa upp i hundgårdaran. Alla små pyttebitar av skumgummi och sönderbitna filtar är nu borta. Otacksamma Alva har massakrerat precis allt värmande som de fått i hundkojan i vinter. Sån nytta gjorde det...

Sen fortsatte jag och Roger med att tömma dammen på skitet vatten, löv och grus. Ett riktigt skitjobb. Fast efter att ha tömt ut eländet och skurat den så sattes påfyllningen på igen, så nu är det rent fint vatten i den igen.

Smulan kom och hälsade på medan vi höll på så hon var med och inspekterade så det blev ordentligt gjort.

Alice och Alva var de enda som premiärdoppade tassarna, Nova nöjde sig med att dricka.






















söndag 10 april 2011

Kritiken

Dagens kritik:

15 m feminin tik. Välskuret huvud, ngt runda ögon. Bra skuldra, ngt rak överarm. Tillräckliga vinklar bak. Bra päls o färg. Rör sig väl men med lösa armbågar. Välvisad.

Domare: Sanna Johansson



Utställning i Varberg

Idag har vi varit på inoff utställning i Varberg!
Alva blev placerad som 3:a i juniorklassen med HP. Desto bättre gick det för Johannas hundar, hennes Bumbi vann vår klass och sedan blev BIM! Vackra Gramse (numera Foppa) vann juniorhanarna och slutade som BIR, BIG 4.
Ett stort GRATTIS till Johanna!

GRATTIS även till Veronica med Trixie som blev 2:a!










Gramse (Foppa) BIR, BIG 4

Kustkärans Ajax, JKL 2

Söta Bumbi, BIM

Josefine med Johannas Humlan

"Min" (nä vet jag att det inte är) underbara Leah (Nannis) som tyvärr haltade och inte kunde ställas idag




Tusen tack alla för en jättetrevlig dag och tack till Johanna och Marie för bilder.



lördag 9 april 2011

Vårväder

Efter två dagars storm vaknade man äntligen upp till en strålande vårdag! Nu är det väl ändå vår? Visserligen var det strålande vackert väder igår också men då var det som sagt STORM. I dag blåser det inte. Än.

Roger åkte till Finland igen i torsdags. Så här sitter jag och känner mig ensam. Carro är i Uddevalla och förbereder för sin fest ikväll och Lisa sover fortfarande. Tänkte hon kunde vakna snart så jag kan köra igång dammsugaren.

I torsdags var jag på Allmänlydnadskursen igen. Alva löper ju ff så denna gången fick Nova följa med. Nova vill ju inget hellre än att följa med så hon var ju lycklig men det känns surt att Alva missar. Det är ju hon som behöver detta.

I morgon blir det valputställning i Varberg. Nu är ju Alva ingen valp längre men eftersom juniorklassen numera är tom 18 månader så platsar hon alltså där. Ser jättemycket fram emot morgondagen. Struntar i resultatet men det ska bli jättekul att träffa vänner som också anmält. Vissa valpar ställs för första gången så det ska bli sååå spännande att se hur det går för dem.


måndag 4 april 2011

I dag fyller min älskade Carro år

Grattis gumman
på din dag!

lördag 2 april 2011

Borta bra men hemma bäst!

I går var jag bjuden på After Work hem till chefen. Ska väl erkänna att lusten var sisådär...min lediga fredag var det ju och dom är ganska heliga.

Vi skulle åka från Uddevalla redan kl 15,10 så som tur var åkte Carro tidigare in till Uddevalla för min skull. Hon skulle eg inte börja jobba förren 17,30.
Alltså åkte vi 14,30. Innan dess skulle jag ju dessutom göra mig i ordning också så man kan lugnt säga att halva dagen gick...

I alla fall hade vi jättetrevligt! Vin och god mat, 27-28 pers tror jag vi var. Eftersom vi startade så tidigt hade vi också planerat tidig hemresa efter några timmar. Min kollega körde snabbt till U-a igen så jag han precis med bussen vidare hem.

Nu är det ju inte helt enkelt det där med att åka buss nu för tiden och jag har inte åkt sedan de nya reglerna började gälla.

Som tur var fick jag en lektion i bilen om hur jag skulle göra. Inte glömma trycka på +-knappen innan jag visade kortet eftersom jag skulle över kommungränsen.

Det gick bra, jag fixade det. Men sen var jag rädd hela färden att jag skulle glömma stämpla ut mig när jag gick av. Så jag satt och höll busskortet i handen i 42 minuter...

Jo då, jag lyckades komma ihåg! Så även en amatör som jag kan tydligen klara detta trots allt. Har väl aldrigt hört maken till dumma regler...
Om man glömmer stämpla ut sig dras nämligen avgift för resa till ändstationen...hur är det möjligt att det får lov att vara så?


I torsdags var jag på kursen igen. Alice fick träda in som vikarie för Alva som löper. Numera löper både Nellie, Alva och även Nikki.
Döm om min förvåning när Olles Leo är mer eller mindre okontaktbar hela kvällen. Helt fixerad av Alice. Till slut var jag tvungen att be Olle släppa fram honom och jo mycket riktigt...han talade om klart och tydligt att denna damen minsann också är på G! Inga synliga tecken men hans näsa får jag nog lita på.

Både Alva och Alice löpte i November så detta hade jag ju inte räknat med. Nu är det plötsligt bara Nova kvar då, ser just nu ut som om hon ska gå på kurs på torsdag alltså!