tisdag 30 november 2010

Snö, snö, snö

December har inte börjat än och ändå har vi hunnit med flera snöoväder redan. Det senaste börjar kännas ganska ändlöst. Varje dag kommer det mer. Och mer. Och mer...
I dag har det snöat mer eller mindre hela dagen i Uddevalla. Med korta avbrott för klarblå himmel och strålande sol. Helt otroligt. Efter det drog det igång igen. Dessutom -11 grader.

Jag tycker INTE om vinter och kyla så just nu skulle jag kunna tänka mig att göra Carro sällskap på Gran Canaria...



söndag 28 november 2010

I Kassan - Örjan - Hjälp!

Kunde inte låta bli att sno denna från dottern...liksom högaktuell så här i julhandelstider!




Och så...

har vi ju lite bilder från i dag! Det snöar rejält...











Resultat Norge

När jag tittade ut igår morse snöade det rejält. Inte kul med tanke på att vi skulle till Norge. Väl på väg upphörde det efter ett par mil som tur var sen var vägarna rena och fina.

Jag var minst lika nervös som vanligt, var fullständigt övertygad om att vi skulle åka utt på blått så eg fattar jag inte vad jag då var nervös för.
Blev därför jätteglad när vi fick rött och senare slutade som 3:a i JKK. Är mer än nöjd med det resultatet.

Kritiken:
67 cm v.g. fem lovande hode, mörke vakkre öyne, b.bitt, b.b stame og tasser, tillrek. vinkl. for aldern, b. b. korv (???), rör seg med b. steg, men ennu lös i fronten, b. pels, trivlig temp.


Lisa hade fotat de andra hundarna hemma i snön, här kommer lite bilder!

















fredag 26 november 2010

Pirrigt!

Rantar runt här och förbereder inför i morgon. Utställningen i Norge alltså.
Fyyy så pirrigt det känns...värre än vanligt. Inte ens jag brukar vara nervös dagen innan men nu är jag det. Fattar inte varför jag ska dras med dessa förbaskade nerver.

Alva löper så det får bli en extra bakdelstvätt senare. Annars duschade jag henne tidigare i veckan. Det är ju smidigt nu när det är snö och kallt, ingen lera i sikte så det går alldeles utmärkt att hålla grävmaskinen ren.

Håll nu tummarna för oss i morgon då!!!


torsdag 25 november 2010

Snöstorm

I dag har jag varit på utvecklingsdag med jobbet på Quality Hotel i Vänersborg. Lite synd att Vänersborg just då ska vara drabbat av snöstorm bara. Konstigt, bara 2,5 mil mellan Uddevalla och Vänersborg men sån skillnad på vädret.

Vi tog oss i alla fall dit sakta men säkert. Sen fortsatte snöstormen hela dagen men lättade lite när vi skulle åka tillbaka. Kom i alla fall tryggt åter till snöfattiga (jo lite finns det allt) Uddevalla. Var riktigt skönt.

I går kväll var jag på ringträning uppe i Bullaren. Olyckligt nog så löper ju Alva så hon fick vara hemma. Alice fick äran att följa med istället. Hon är glad att få vara med men skiter i ringträningen om vi säger så...efter några varv med henne lät jag henne slippa.

Nu hade ju Thina med sig lilla söta Hilda, Thereses leonbergervalp, så jag fick äran att träna med henne. Hon var sååå duktig lilla tösen! Bra träning för henne bara att komma ut på såna här äventyr.
Nästa vecka träffas vi igen, trevligt! Då blir vi antagligen fler. Helt kanon att kunna träna inomhus (i en maskinhall) med mattor från My Dog...


söndag 21 november 2010

Hilda

I fredags var jag bjuden till Therese på fika!
Jättekul eftersom jag ju inte sett lilla Hilda sedan jag var med och lämnade henne där för några veckor sedan. Lilla sessan växer och frodas. Oj så bra hon har det. Det blev verkligen rätt hund till rätt personer, härligt!




Gandalf var vääääldigt intresserad av fröken Alva och försökte på alla sätt påtala att det nog var läge för lite kul. Moltas visade ju samma intresse förra helgen så det första löpet kan inte vara långt borta konstaterade jag.
Och vad rätt han hade Gandalf! Sent samma kväll hade vi plötsligt blodfläckar över allt...

Så nu får vi se hur det blir med nästa helgs utställning. Skulle ju åka med en hanhundsägare...
Ja ja, det blir som det blir...


onsdag 17 november 2010

Norge

I dag kom mail med PM inför utställningen i Norge nästa helg. Usch blev genast jättenervös...
58 anmälda lejon är det i alla fall.

Ja ja, det blir som det blir...men varför måste jag då dras med de förbaskade nerverna? Kan inte fatta varför det inte blir bättre med tiden...


söndag 14 november 2010

Alva BIG 2 i Mjölby

I går packade vi bilen och styrde mot Medevi igen. Hade en supertrevlig kväll med Pirre, Anders, Maria och Petter. God mat och mycket hundsnack.

I morse steg vi upp tidigt och packade in oss i bilarna igen. Denna gång bar det av till Mjölby för Östergötlands KK:s valputställning.
Vi har ju redan klarat av Västkustvalpen (BIR) och Hallands KK:S valputställning (3:a) så nu var det dags för denna. Alvas syrror Ebba och Enya var också med och så Snygg-Moltas då förstås, Maria och Petters fina hane, som den uppmärksamme redan sett några ggr här på min blogg.

Moltas vann först sin klass. Sedan vann Alva sin. Ebba blev 2:a och Enya 3:a.

Till slut kammade Alva hem BIR:et mot Moltas som blev BIM. Det hade jag ju aldrig trott. Behövde inte vänta allra värst länge på gruppfinalen och slutade som BIG 2!!!!!!!!!!!!!!!!
Domaren gratulerade mig till en RIKTIGT fin leonberger! Jävlar vad stolt jag är...

Kritiken:
10 mån. Utmärkta proportioner. Välformat feminint huvud. Stark hals. Tillräckliga vinklar. Utmärkt bröstkorg. Bra överlinje. Rör sig med långt vägvinnande steg. Utmärkt benstomme o päls. Välvisad!










tisdag 9 november 2010

Snökaos

Jösses ett sånt snökaos det varit i Uddevalla i dag! Slutade tidigare från jobbet för att försöka ta mig hem. Det verkade vara stopp på vägarna åt alla håll men faktiskt gick det att ta sig norrut ur stan i alla fall. Väl hemma fanns det knappt ett snökorn...

Nu är Alva anmäld till DOGS4ALL, utställning i Lilleström, Norge. Usch...vad ska vi dit och göra? Ja herre jösses, jag och mina tävlingsnerver, det kan bli en story...



måndag 8 november 2010