måndag 30 augusti 2010

2 år



Alice 2 år

I dag fyller vår underbara Alice 2 år
Alltså är det ca två år sedan jag råkade hitta Knickerbockers Kennel och det tackar jag min lyckliga stjärna för. Det var en annons på Stella (som är född nån månad innan) som gjorde att vi ett tag senare alltså blev med Alice. Denna underbara hund som ingen kan låta bli att älska.




söndag 29 augusti 2010

Medevi

Några bilder från igår! Tjuvade från Zophie på FB.
På bilden längst ner även syrran Ebba som kom 3:a.






lördag 28 augusti 2010

Leonbergerspecialen i Medevi

Gick upp i ottan och for iväg till Medevi alldeles själv. Eller ja...Alva var ju med förstås. Leonbergerspecial med 180 anmälda leonberger!

Drygt tre timmars sträckkörning innan jag var framme. Sen gick det i ett. Snart var det vår tur. I vår klass var det 18 anmälda tikar, puhhh. Ganska chanslöst. Trodde jag. Så döm om min förvåning när Alva slutade med en 4:e placering!!!! Är fortfarande alldeles rusig av lycka.

"En underbar kroppsbyggnad och fantastiska rörelser men hon behöver mera päls!" var domarens ord. Kan man bli annat än stolt?

1:an och 2:an var Lejonvindens oslagbara valpar, 3:a blev Pirres Ebba!!! Grattis till dem!

Kritiken löd så här:

Mkt fem 7 mån tikvalp, mkt mörka vackra ögon, bra öron, välkroppad, härligt skulderläge, bra vinklar runt om, bra händer o tassar, härliga rörelser, kunde bära svansen bättre, harmoniska rörelser.

STOLT!!!!!!!!!!!!!

Foton kommer senare. Hade ingen fotograf med mig men Petter ska skicka. Tusen tack för att du fotade idag!



söndag 22 augusti 2010

Västkustvalpen

I dag har vi varit på Västkustvalpen. Alva slog till och blev BIR!!!! Jösses vad stolt jag är...
De senaste gångerna vi ställt henne så har hon varit tung och slö. Omöjligt att få runt henne nästan. Nu hade Roger köpt ett nytt godis i Askersund och det gjorde susen. Hon sprang som sjutton när hon var inne i tikklassen och då hände det grejer.

Hon slog ut de andra tre tikarna och sedan mötte hon Kustkärans Ajax, en av mina personliga favoriter. Trots att hon inte sprang lika bra längre så slog hon honom också och blev BIR.

Senare skulle vi då in i uppsamlingsringen inför finalen. Från början var vi väl 60-70 st. Dessa delades i två grupper, i varje grupp plockade man ut 10 som skulle in i finalringen. Totalt 20 alltså. Minsann kom vi med där också!!!!

Det tog en evig tid och vi fick springa ett antal varv innan vi kom så långt. Till slut kom vi iaf in i stora finalringen. Vid det laget var Alva präktigt trött o uttråkad så nu var gnistan borta.
I nästa gallring åkte vi ut och kunde äntligen åka hem.

Jag är så otroligt glad och stolt över min "lilla" BIR valp!!!







Kustkärans Ajax BIM och Knickerbockers Amorosa Ametist BIR

Kritik:

Trevlig tik. Feminint huvud. Fin mörk mask. Vackra ögon. Utm öronansättning. Utm skuldra. Aningen rak överarm. Tillräckligt bröstdjup. Fin överlinje. Tillräcklig knävinkel. Utm benstomme. Fina tassar. Rör sig lite trångt bak men med härligt flyt från sidan. Vacker välskött päls. Trevligt temperament.

Inte konstigt man är stolt...


torsdag 19 augusti 2010

Lejonbebis

I dag var jag hos Veronica och kollade in lilla lejonvalpen Trixie! 12 veckor och helt bedårande söt.
Det regnade ute och det blev inga bra bilder under kissesvängen på gräsmattan men vem som helst kan ju se hur ljuvlig hon är!




onsdag 18 augusti 2010

Vikter

Passade på att åka till veterinären och vaccinera Alice i går. Insåg plötsligt att det var min sista icke uppbokade tisdagskväll på ett par månader framåt. Nästa vecka börjar nämligen kurserna.

Alva fick följa med också eftersom jag ville passa på att få dem vägda. Väntrummet var knökfullt, verkade som om ALLA i norra Bohuslän kommit på samma idé som jag.

I alla fall vägde Alice 39,7 kg och bebisen Alva 36 kg!!!
Nu är ju Alice synnerligen liten av sig men "lilla" Alva kommer nog bli ganska stor alltså. Just nu vet jag inte riktigt vad hon liknar. Nåt långbent gängligt mitt i sin "finaste" fulålder...

Ja ja, det blir säkert en leonberger av henne också tids nog!


tisdag 17 augusti 2010

Getingar

Igår blev jag riktigt orolig.
Vi har de senaste två veckorna märkt av årets getinginvasion, vilket visar sig så fort vi har öppet köksingången. Genast har vi flera stycken inne.

När vi satt och åt igår kväll fick vi stoppa Nova från att inspektera en av dem lite noggrannare på golvet. Då flyger sattyget iväg och RAKT IN I MUNNEN på stackars Alice som ligger bredvid och sover!!! Uppenbarligen med läpparna lite på sne...

Alice flyger upp och spottar och fräser och ruskar. Ut kommer getingen. Hon måste ha blivit stucken för tungan gick som sjutton på den stackarn.

Jaha...hur blir det nu då? Tankarna gick runt i huvudet och jag insåg snabbt att veterinärstationen stängt. Om det nu skulle behövas alltså.
Inte mycket annat att göra än att hålla koll så jag sprang och daltade med henne de kommande timmarna. Som tur var hände absolut ingenting. Hon slutade vifta med tungan så småningom och nåt mer märktes inte.

Tuuuuur!!!!!



söndag 15 augusti 2010

I dag kom Emilie, min äldsta dotter och hennes kille Jocke på besök. Jättekul!
Men...Jocke har återigen kommit in på reservplats till högskola på Åland (!!!) och den här gången har han bestämt sig för att tacka ja. Han vill inte vänta ytterligare ett år och det verkar ju omöjligt att komma in på den här i Sverige.
Så det innebär att om ett par veckor flyttar de dit alltså. Skolan är på fyra år så ja...de lär bli där ett tag. Lite trist tycker mamma då...

Känns som det blir lite mycket nu, Emilie flyttar till Åland och Carro till Gran Canaria. Stackars lilla mig. Fast jag antar jag får vara glad för att de inte (än så länge) bosätter sig i Australien?



Busiga Carro som alltid ska skoja till allting...



Medevi-Askersund

I fredags bar det av igen. Bilen kör snart själv till Medevi tror jag...det har blivit tätt emellan besöken hos Pirre.

Hade en jättetrevlig kväll tillsammans med Pirre, Inger och Tomas. God mat, vin och mycket hundprat. Som vanligt. Konstigt att Roger står ut...men faktum är att han tycker det är jättetrevligt.

Lördag morgon var det upp tidigt för vi skulle på utställning i Askersund. Nu var vi ju ganska nära, tror det bara är 25 km mellan Medevi och Askersund. Det fanns ju en anledning till övernattningen nu igen...

Dagen började med småregn. Sen blev det bara varmare och varmare. Svetten rann rejält.
Alva blev 3:a i sin klass (av 3), syster Ebba 2:a. Vann gjorde en tik vi mötte i Ransäter också, gudomligt snygg.

Tomas ställde Chino och Bamse. Chino åkte ut på blått men Bamse blev 3:a i ÖKK. Veronicas Kimbo blev 2:a.
Tina ställde Alice syrra Doris men även hon åkte ut på blått tyvärr.
Pirres vackra Skorpan blev BIR veteran.



Ebba, Alvas syrra


Vackra Skorpan, BIR veteran!


Chino


Ebba och Skorpan


Alva


Snygg-Bamse


Bamse undrar om inte detta snart är avklarat...



Tina o Doris (Alice syrra)


Skorpan



torsdag 12 augusti 2010

Besök hos Aiko

I tisdags for jag och mamma ut till Fjällbacka för att hälsa på en vän där. Med oss i bilen hade vi Alice, Alva, Nova och lilla Smulan.
De blev helt överlyckliga när de fick träffa Aiko igen! Aiko är en finsk lapphund som de allihop utom Nova träffat förut. Alice och Smulan har dessutom gått på samma kurs som denne charmige herre.

Hundarna lekte en stund innan de låg utslagna lite överallt på altangolvet medan vi andra fikade och pratade hund. Tack Rita före en supertrevlig eftermiddag hos dig !


Vem vill ha köttbulle???


Vi vill ha MERA köttbulle!


Aiko

Smulan, lite lätt slö...

Alla hundar har lagt sig till ro.

Lite lika är de faktiskt, Aiko och Smulan.

Alice, Aiko och Smulan


Alice och Aiko

Aiko och Smulan



måndag 9 augusti 2010

Tredje veckan

Då var det redan 3:e veckan på semestern. Å andra sidan känns det ju verkligen som höst. Blev helt och hållet blåst på sommaren i år...

I lördags gjorde jag och Thina en gemensam insats på Tanumsdagen. Vi representerade Tanums BK och Sportsman's Pride foder heeela långa dagen. Inte var det nån större rush men det kan väl bero på att vi inte hamnat i bästa läge tyvärr. Men men...vi var där i alla fall.

Söndag var det så avslutning på Alvas valpkurs. Den var framskuten tills nu. Vi höll till uppe i skogarna i Bullaren hos vår instruktör Annika. Alva fick prova på blodspår och det klarade hon alldeles utmärkt.

Om ett par veckor kör kurserna på klubben igång igen. Då blir det både tisdagar och torsdagar för min del eftersom både Alva och Alice ska gå kurs. Det lär bli en intensiv höst alltså om jag dessutom ska orka åka upp på onsdagsträningarna också. Vi får väl se hur det blir och hur länge krafterna räcker till...jag vet hur det brukar bli framåt hösten när det är motigt att åka iväg på kvällarna. Redan nu märker man hur det mörknat på kvällarna.
Fast lite mysigt är det allt nu när man börjar tända fönsterlamporna igen...


fredag 6 augusti 2010

Humlans valpar

Jag har varit på besök hos Johanna och fick förmånen att få träffa dessa nio små underverk. Humlans nio små valpisar.
Sååå fina och så underbart gosiga. Ni andra får nöja er med att titta på bilderna.