söndag 27 juni 2010

Hundbad

I dag tog jag och Roger med oss Alva och Alice för premiärbad. De var ganska snart i vattnet och hade jättekul. Minsann tog det inte långa stunden förren Alva simmade som attan fast det var allra första gången. Det hade jag inte riktigt väntat mig.
Alice var på gång i början men allt eftersom Alva blev tuffare och tuffare verkade hon tycka att Alva lika gärna kunde ta alla pinnar då. Det slutade ju ändå hela tiden med att hon gav dem till henne snäll som hon är och då tyckte hon väl inte det var nån idé att simma heller. Så hon lät helt enkelt Alva härja vilt medan hon själv tog det easy. Precis som vanligt alltså.










































Midsommardagen

På midsommardagen är det ju årets höjdpunkt i Lysekil, cruisingen...

Nu är det väl kanske inte så mycket cruisingen i sig som drar utan det är väl helt enkelt nåt inrotat att på midsommardagen ska alla, jag menar verkligen ALLA, till Lysekil.

Roger brukar vara där ute med "grabbarna" denna dag men så inte i år. Alltså kom plötsligt undertecknad också till Lysekil då.

Lisa åkte ut tidigare med kompisar men jag och Roger åkte vid 16,20. Alldeles för sent...
Vi köade. Och köade. Och köade. Kom fram till våra vänner vid 17,30. En tur som väl brukar ta 25 minuter annars.
Det finns ju bara en infart till Lysekil så det är ju inte snack om att ta nån annan väg heller. Sen är hela innerstan avstängd så att hitta parkering är ju inte heller så lätt. Nu skulle ju vi till bekanta så det löste sig.

De som inte kommer bilvägen kommer båtvägen. Samma "parkerings" problem råder där. Jag blir helt fascinerad av att hur de lyckas.
Stod igår och tittade på hur en JÄTTESTOR lyxig farkost BACKADE in i en passage med millimetrar till godo. Mellan en betongpir och båtar som låg vid kajen på andra sidan. Allt för att komma åt en plats vid kajen inne i ett hörne. En plats som väl ingen egentligen tänkt sig att lägga till vid. Men gick gjorde det. Tack vare att alla runt om kring ställde upp och mer eller mindre puttade in eländet utan att den skulle skrapa upp deras egna båtar. Jag grubblar fortfarande på hur det egentligen var möjligt...

En trevlig kväll hade vi i trängseln i alla fall. Det var strålande väder och miljoner (typ) människor. Avgaser. Vrålande motorer och fulla folk. Fast trevliga folk, jag såg inte ett enda bråk. Mycket poliser.
Så dessa stackars hundar. Blir så ledsen när folk måste utsätta sina hundar för detta. Ett hejdlöst oväsen och människor som knör överallt. Inte lätt att vara liten vovve då.
Tänk sen allt krossat glas som ligger på marken en sådan kväll. Usch...

Väl hemma igen hällde jag upp ett glas vin och drog en djup suck. Visst är det kul att komma ut och titta och träffa trevliga människor men oj vad skönt det är att komma hem till tystnaden här ute i skogen igen...



lördag 26 juni 2010

Roger åkte för att möta nån på jobbet så jag tog tag i att kratta slänten...blinningarna anföll i flock så nu är jag präktigt rödfläckig av betten.

Konstaterade i alla fall precis som Roger sa här om dagen att hundarna låter rabatterna vara nu!!! Hoppas det inte bara är tillfälligt.

Alva har roat sig med ett antal plask i dammen idag!



Nellie håller utkik över distriktet


De två blå har legat klistrade nere vid hörnet på tomten. Där försvann nämligen tre 15-åriga tjejer bortåt vägen...Nellie nöjer sig med att hålla utkik från vägen.




The queen, Alice, vilar sig medan de andra tjänstgör!







Puhhhh...

Då var Midsommarafton gjord då...
Jag och Roger var som vanligt i Grundsund. Där rådde full storm. Som vanligt på midsommar...jösses vad jag frös.
Kan väl erkänna att jag hade lite svårt att koppla av. Lisa hade nämligen tjejfest hemma. Inget konstigt med det men man har ju i bakhuvudet om hur det går när det sprider sig att det är ff.
Nu var det inga problem med det utan det var lugnt och fint när vi kom hem i natt. Tom köket var i fint skick...

Visserligen har väl den övernattande styrkan varit vakna större delen av natten men eftersom de hållit till i Carros rum i källaren så har de inte stört oss.

Lilla Nellie har varit hos Smulan över natten. Det var liksom lugnast så för hennes del. Hon kunde inte följa med oss i år och jag tyckte Lisa skulle slippa passa stridskärringar (även om det var ett tag sen sist) på sin fest.
Nu är hon återbördad till flocken så allt är som det ska igen.

Funderar på om man skulle åka iväg och bada med hundarna i dag. Frågan är bara vart? Får väl se vad det blir.

torsdag 24 juni 2010

En riktigt trevlig midsommar önskar vi alla våra vänner!














Midsommar



Denna underbara midsommarhälsning fick vi ifrån Eva och Mats på Vallkrokens Kennel i Malung! Hunden på bilden är Smulans bror.

På midsommarafton för två år sedan hade Skinnfälleröd besök av hela Vallkrokens. Eva, Mats och alla hundarna. De skulle fira midsommar i Grundsund och besökte oss på vägen dit.
Det roliga var att jag och Roger också skulle till Grundsund för att fira. Senare är vi inne i Peters hus med öppen balkongdörr när jag hör en hund ute. Snabbt ut på balkongen och minsann passerar hela Vallkrokens nedanför...

Ja det var bara ett minne jag kom att tänka på så här i midsommartider. I år ska vi träffa dem i Ransäter och det ser vi fram emot!

måndag 21 juni 2010

Jönköping

Gick upp redan vid 5 igår morse bara för att följa med Veronica till Jönköping. Just då ångrade jag mig så smått men det gick snabbt över.

Väl framme insåg jag att shit...vad trångt det var. Var nog det värsta jag varit med om utomhus faktiskt. Antar att det blir så när man kör ALLA raser på samma dag. I tre dagar dessutom...
Tyvärr inte alls i min smak, riktigt ogemytligt måste jag säga.

I alla fall hittade jag genast Inger och Tomas som skulle ställa Boss och Bamse i går. Boss åkte ut på blått men Knickerbockers Bamse blev 2 ÖKK med CK!!!
Snygg som fasen är han, kolla själva!



Veronicas Humlan och Crazy åkte också ut på blått tyvärr. Så sen packade vi ihop och begav oss hemåt igen. Kom hem dödstrött och hungrig så efter en god middag (tack älskling) slocknade jag gott...

I kväll har jag och Alva varit på valpkursen. Väldigt bekvämt med närheten till denna måste jag säga. Blir ju plötsligt en massa tid kvar av kvällen efter kursen.
I dag var det mest träning på att kunna sitta bunden tyst och stilla. Det gick väl bra även om Alva nog inte tyckte det var den roligaste träning hon varit med om.
Härligt väder var det den här gången också som tur var.

Måste ju också berätta att Knickerbockers Bamse slog till idag också i Jönköping. I dag BLEV HAN 2 ÖKK med CK, R BHKL.
Stort GRATTIS till Bamse, Tomas och Inger!!!



lördag 19 juni 2010

Jaha...

Då var de äntligen gifta då! Jag tillhör dem som varit dödligt trött på allt bröllopstjöt ganska länge nu. Har ingenting emot själva bröllopet, nädå, utan bara det evinnerliga tjötet innan.
Jag kan heller inte förstå vitsen med att börja TV-sända kl 8 på morgonen när vigseln börjar kl 15,30. Däremot erkänner jag villigt att jag nu tittat i ett par timmar jag också. Självklart måste jag ju se själva ceremonin, brudklänningen och ja ni vet allt det där...visst var det vackert!

Nu blir det till att packa lite inför morgondagen. Då har jag lovat följa med Veronica till Jönköping där hon ska ställa Crazy och Humlan. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att inte ha nån och ställa själv, då kan man ju vara avslappnad alltså, ha ha.
Nu håller vi alla tummar för att det inte ösregnar då bara, det skulle å andra sidan inte förvåna mig ett dugg...

fredag 18 juni 2010

Hemma igen

I onsdags åkte Lisa med tre andra tjejer ut på sjön. Ja nu åkte de ju inte så långt utan skulle till Lilla Bornö. Tog ca en timme ut med kompisens båt. Där skulle de sen stanna tills idag och bada och ha det skoj.

Nu kan jag ju inte säga att jag varit särskilt lycklig över detta, alla vet väl hur sjåpig jag är med båtar och vatten. Tänk allt hemskt som kan hända!
Sambon fick vackert ringa kompisens mamma och stämma av så hon verkligen klarade av det här med båt själv och det gjorde hon så klart. En riktigt duktig och båtvan 15-årig tjej med egen liten båt är det. Så vad skulle jag väl säga?
Att sen sambon mer eller mindre är född på en båt gör ju inte saken bättre. För honom är det inte ett dugg konstigt med fyra 15-åriga tjejer som är ute några dagar med egen båt...

Kompisens föräldrar hade varit ute och tittat till dem igår och sett till att de flyttade sig eftersom vinden skulle vända i natt. Det var nog tur för jösses vad det blåser idag.

I alla fall tyckte även tjejerna det blev lite väl mycket blåst och att båten slog emot en del så de bestämde sig för att åka hem redan på morgonen idag. Sköööönt tyckte hispiga mamma som nu varit och hämtat en trött tjej i Torrebys hamn. Tror inte det blir särskilt många knop gjorda här i dag om man säger så...
Gissar att efter två nätters sömn på en båt så däckar hon snart. Men kul har de haft i alla fall!



onsdag 16 juni 2010

Vips

Vips har långt över en vecka gått sen förra inlägget...jag har verkligen tacklat av på bloggfronten. Möjligen beror det på späckade dagar. Lite grann beror det nog också på att jag numera oftast redan berättat det mesta på Facebook. Visserligen i kortare ordalag men ändå.

I helgen var Lisa och kusin Natali på SBK:s ungdomsläger. Nellie och Baloo var med. De var lika nöjda (och trötta) som vanligt när de kom hem i söndags kväll. Redan har de bestämt sig för att vara med nästa år igen så kul måste de ha haft.

Måndagskvällen tillbringade jag och Alva på Munkedals BHK där vi nu går på valpkurs. Det blev ju tyvärr ingen mer valpkurs i Tanum så det fick bli så här. Trevligt var det i alla fall och jag ser fram emot fortsättningen.

I går var det dags för ringträning i Tanum igen. Även där fick Alva vara med. Nu kan jag väl inte säga att det gick så där jättebra precis. Matte började med att tappa ut godis på marken (utan att jag märkte det). Sen var det ju klippt. Matvraket var fixerad vid vad man kunde hitta på marken.
Kul var det i alla fall och trevligt folk var det med.

Nu har vi (jag och Roger) anmält oss till helgkursen i blodspår hos Pirre i Medevi om en månad! Det ska bli jättekul, inte minst för att Roger vill följa med för då kan ju både Alice och Alva få delta. Alice var ju jätteduktig sist vi provade detta, även om det var ett tag sedan. Även specialsöket var hon ju klockren på sist. Ser verkligen fram emot när det kommer en kurs i det.

I dag valde jag att stanna hemma trots att det är onsdag. Verkade som om de flesta hade förhinder till träningen så det känndes dumt att riskera att köra 3,5 mil och sen stå ensam på plan. Kan inte säga annat än att det är rätt gött att vara hemma heller efter flera kvällar borta på raken.

måndag 7 juni 2010

Spring på ängarna

Bilder tagna i kväll på vår kvällstur med Alice, Alva, Smulan och Nellie!