söndag 30 maj 2010

Uppe i det blå

Fortfarande svävar jag runt i det blå i ett lyckorus från igår. Kommer att suga på den karamellen länge länge.

Det roligaste var ju att det var Alvas första utställning och att göra en sån debut är ju bara helt underbart. Att sen Alice gick ända till gruppfinal toppade kakan rejält.




Dessutom träffade vi Alice syster Lucky (fd Kola) på utställningen. Hoppas vi kommer stöta på dem fler gånger framöver.



Att Alva skulle slå Kustkärans Ajax kunde jag väl aldrig tro, jag tycker han är enormt fin och han tar fina placeringar varenda gång.



Alice överraskade också med att ta BIR:et mot Kimbo. De har gått mot varann förr och då har alltid han som är en fullvuxen hane vunnit lätt mot lilla Alice.

Det var på alla sätt en jättetrevlig dag, vi var ett härligt leonbergergäng som hade trevligt tillsammans. Vädergudarna var uppenbarligen på gott humör även de.
Synd bara att det är så glest med inoffar i år, skulle så gärna vilja ut på fler för Alvas skull. Men vänta bara...så fort hon blir sex månader så har vi allt lite inplanerat. Vi får helt enkelt ge oss ut på de större då...



lördag 29 maj 2010

Alice BIR HP, BIG 4

Alva BIR HP, BIS R
Orust 29/5











onsdag 26 maj 2010

Knickerbockers Amorosa Ametist

4 månader


måndag 24 maj 2010

Ny matchvikt på Alva 21,5 kg!!!

Alvas stilige far, Diezel!

Zir Ozzys Prince of Darkness





Ringträning

Igår var det ringträning på klubben. Lilla Alva Piraya Bus fick följa med den här gången. Måste erkänna att det passade alldeles utmärkt med tanke på den kommande debuten på lördag.

Ett ekipage uteblev så vi var fem, snacka om att man fick en kanonträning! Alla var jätteduktiga och var väldigt nöjda när vi efter två timmar avslutade. Då var både vi och hundarna helt slut i värmen.
Alva skötte sig jättebra så just nu ser jag verkligen fram emot att få börja ställa henne. Det ska bli sååå kul.
Alice får följa med också så klart som stöd för lilla nybörjaren. Så på lördag håller ni tummarna för oss!

lördag 22 maj 2010

Lydnadstävling

I dag var det lydnadstävling på klubben. Strålande sol från en klarblå himmel gjorde det tufft för både två och fyrbenta. Jösses vad hett det var.

Själv skulle jag skriva för domaren och var helt slut efter ett par timmar i den gassande solen.

Mina klubbkamrater Thina och Inger drämde till med var sitt 1:a pris i klass 1 med bra poäng så det var värt varenda svettdroppe. Tom mina rödbrända fläckar...

Stort grattis till er båda!


En lycklig Thina med sin fina Gandalf har precis avslutat sin första tävling med ett strålande resultat.
Bilden har jag snott av Thina själv.

Efterlängtat besök

I går fick vi besök av härliga Johanna och Humlan! Vet inte vem som blir gladast när de kommer, jag eller Alice...
Lilla Alva blev ju efter en snabb betänketid lika förjust i dem som vi andra.

Fem timmar tillbringade vi tillsammans denna gång, lika ivrigt tjattrande som vanligt. Tänk att man kan ha så mycket att prata om med en person man så nyligen lärt känna...

Alice är i höglöp och tyckte väl Humlan fick duga i brist på hane, så hon hade loite svårt att låta stackars Humlan vara. Naturligtvis inviterade hon också Humlan till sin kära damm.
På slutet låg dock alla vovvar utslagna.

Jag ser redan fram emot nästa gång vi ska träffas Johanna, tusen tack för en trevlig dag!














fredag 21 maj 2010

Sömnskola

Tänkte göra ett sammandrag av denna veckan men insåg att jag inte ens kommer ihåg vad jag gjorde i början av veckan. Så illa är det alltså...i alla fall känns det som veckan gått i 180 knop. Så snabbt så inte minnet hann med.

I onsdags fick jag äntligen den 10:e och sista sprutan. Halleluja. Tänk att jag klarade av allihop!!! Fast det ska erkännas att efter den första funderade jag allvarligt på att skita i resten. De flesta har gjort f-t ont. Nu är det iaf klart.
Ska jag sen göra nån summering av ev effekt så har jag upptäckt att min arm är otroligt mycket bättre helt plötsligt. Dock spökar resten av muskelproblemen rejält fortfarande. Om förbättringen beror på injektionerna eller kanske bara är tillfällig låter jag vara osagt.

I onsdags var jag på Sömnskolan igen. Vet inte om jag nämnt så mycket men det går iaf ut på att lära kroppen att sova. Lättare sagt än gjort...
Nu har vi kommit in på avslappningsövningar och det är ju inte min starka sida precis. Denna veckan skulle vi följa röstens instruktioner att tänka oss en grön äng, sen var det nån bäck som porlade bla bla och till sist ett berg som skulle klättras uppför.

Efter övningen fick alla redovisa hur det kändes. Kände mig som ett jubelpucko när jag förklarade att jag kan inte fokusera så att jag kan framtvinga "bilder" på detta sätt. Med mycket möda lyckades jag till slut "se" en gräsmatta med äppleträd(???). Då var ju rösten redan framme vid berget så jag hann ju inte med...
Sen skulle vi tala om hur vi tog oss upp för berget. Nån gick sakta, nån tyckte det var jobbigt att klättra osv. Jag då? Jo jag fick ju springa som f-n för att hinna ikapp vid det laget...jag kom ju efter redan vid ängen.

Vilka slutsatser psykologen drog av detta vill jag inte ens tänka på. Finns kanske risk för att jag förklaras behöva psykhjälp efter denna "skola".

Även om jag låter negativ måste jag nog säga att jag tror massor på den här metoden för övrigt. Förra veckan gick dessutom nyheterna varma om att KBT (Kognitiv Beteende Terapi)var det mest effektiva sättet att bota sömnproblem. Så jag har massor att ta med mig från detta.

I morgon ska vi ha lydnadstävling på klubben. Så då bär det av för att hjälpa till. Passar på att önska mina klubbkamrater Thina och Inger lycka till på tävlingen!

På söndag bär det av dit igen. Då är det Ringträning. Lilla Alva ska med och det ska bli sååå kul. Känns väldigt lägligt nu också med tanke på hennes inoffdebut nästa helg.

Idag hade jag ett väldigt trevligt besök men jag återkommer till detta med bilder lite senare.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll alla!


söndag 16 maj 2010

Söndag

Då har en hel långhelg gått utan att man gjort ett skit. Känner mig allmänt uttråkad faktiskt.
Regnet hänger i luften men det har det å andra sidan gjort i flera dagar men varmt är det i alla fall.

Var nyss i Dingle för att handla lite, Lisa har orienteringsdag i morgon och ska ha matsäck med sig. Som vanligt fick Alva följa med och vi tog samma gamla vanliga promenad fram och tillbaks längs gamla E6:an som går genom samhället. Nu går det riktigt bra och hon bryr sig inte nåt större om trafiken längre.

Väl tillbaks till ICA stod en stor varutransport och lastade av varor. Alla vet väl hur det mullrar och dånar när de kör av vagnarna upp på lastbryggan och det var ju bara så lägligt. Så där gick vi runt runt och övade lite sittande.
Till slut kunde killen som lastade av inte undgå att se oss snurra runt hans lastbil. Han hade själv en liten eurasiervalp på 10 v hemma så han var väldigt intresserad av Alva.

För övrigt så tränar vi inför utställningsdebuten om två veckor. Ja hujeda mig, hur ska det gå? Den här lilla damen vet man aldrig var man har. Antingen är hon helt uppslukad av mig och att vara till lags. Eller också är hon helt blockerad...hon kan vara totalt galen emellanåt. Totalt olik hur Alice nånsin har varit.
Lugna fina Alice låter vilddjuret hållas även om hon säkert är irriterande till bristningsgränsen många gånger.
Den ende som biter ifrån ordentligt är så klart lilla surtanten Nellie. Å andra sidan leker de som bara den också, trots att Nellie inte alls är särskilt leken av sig annars.

Hon sover numera bra på nätterna. Oftast. Kan hålla sig till runt 7,30 på helgen fast hon är van att komma ut över två timmar tidigare på vardagarna. Jag brukar säga att det var ju jättelängesen det hände nån olycka men då händer det genast nån bara för det.
I förrgår när hon och Nelli hade varsitt tuggben var hon så upptagen att hon inte hade tid att känna att hon var nödig. Tror hon hann med totalt fyra pölar den dagen...hittade pölar hela tiden fastän Alva bara tuggade på sitt ben.
I det stora hela är hon annars jätteduktig.

Nästa helg är det ringträning på klubben. Där ska vi vara med, jag och Alva.
Alice löper nu förresten så det skiter sig för henne de två sista gångerna på kursen. Antar att Nellie får fortsätta vara stand in nu då när Smulan som tur är löpt klart.
Ibland är det bra att ha flera hundar...


måndag 10 maj 2010

Fästing och annan skit...

När jag vaknade i morse kliade det i ljumsken. Kliade tillbaks och kände direkt det där pyttelilla motståndet när nageln repade det lilla sattyget. Fästing!

Ja ha...vad göra? På morgnarna är jag halvblind innan jag tvättat ur mina ögon och skärpt till blicken. Inte ens brillor hjälper. Dessutom insåg jag snabbt att tiden som akrobat är förbi. Om den nu ens existerat.
Återstod att väcka Roger alltså. Ändrade mig i sista ögonblicket för glad skulle han ju inte bli...

Bestämte mig för att sattyget kunde få hänga med till jobbet för i dag var det ju ändå dags för spruta nr sju i häcken. Dessutom hade jag ett färdigt recept att hämta med fästingvaccinet. Kändes plötsligt högaktuellt om man säger så...

Min egen privata sjuksköterska blev vidtalad ganska omgående om det lilla problemet och hon lovade hjälpa mig efter ett möte. Undertecknad är ju lite rädd för sprutor och låter inte vem som helst sätta nålen i mig. Eller i häcken om man så säger.

Nu blev både hon och jag upptagna så sattyget fick vackert hänga med till efter lunch. Det satt ju liksom där det satt, även om nu min fästingrädda rumskamrat var lite lätt panikslagen över huruvida hon skulle få nåt besök där på sin sida av skrivborden.
Till slut blev jag av med den lille jäveln och fick sjunde sprutan i häcken och sista fästingsprutan i armen.
Vilken härlig dag!!!

söndag 9 maj 2010

Dammen

Nu är dammen tömd och rengjord. Det behövdes...
Hundarna såg ut att tycka det var väldigt konstigt att vattnet försvann!






Alva upptäcker dammen

Nu var det ett tag sen senast. Känns som det går i ett nu när jag jobbar full tid igen, hinner knappt nånting längre.

I måndags fyllde ju Lisa 15 år. Visserligen åt vi tårta men för övrigt fick firandet vänta tills i går när släkten kom. Då var här full rulle eller rättare sagt fullt av hundar. Våra fem + mammas Smulan + Tomas Baloo. Sju stycken!!! Smulan löper fortfarande så hon fick vara inne med Nellie och Alva medan de andra höll till ute. Inte så livat ändå eftersom Baloo får fullt upp med att nosa av grevskapet när han kommer. Han glömmer bort att han har en hel flock att leka med konstigt nog.

I onsdags var det träning på klubben igen. Kanonväder och ett trevligt gäng.

Torsdag var det kursen med Alice. Eftersom Smulan löper lånar mamma Nellie som tycker hon har tur som får följa med båda kvällarna.
Alva var också med båda kvällarna. Inte för träning utan bara det där att få komma ut en sväng på slutet och kolla in alla och allt.

I fredags tog jag Alva med mig till Dingle, närmaste STOOORA samhälle. Alltså typ en väg (gamla E6) med lite hus på båda sidor.
Där strövade vi fram och tillbaks utmed vägen som dagen till ära trafikerades av ovanligt många lastbilar. Såna har vi ju inga här ute i bushen så det var nyttigt. Hon är inte helt bekväm med trafiken.

Lördag var det en liten (pytteliten) marknad i samma samhälle. Naturligtvis stuvade jag in Alva i bilen och åkte dit igen. För henne var det precis lagom med folk. Ingen trängsel alls och en hel del som ville prata med och klappa henne. Lite försiktig är hon men bara hon får lite tid på sig är det inga problem.

Här hemma har Alice hunnit med några rymningar under veckan. Senast idag...Roger säger att "den hunden går inte att stänga in". Kanske har han rätt. Varje gång jag tror att nu är problemet löst tack vare höjda staket mm, så efter en vecka så är det dags igen.

I dag fick jag för första gången se lilla Alva inta dammen. Hon var en bra stund i vattnet och tyckte uppenbarligen det var jättekul för sen har hon varit ständigt blöt...




fredag 7 maj 2010

Dagens bilder