fredag 30 april 2010

Fredag kväll

Tänk att det blev fedag kväll till slut! Veckan har snudd på kännts olidlig. Hinner inte riktigt med livet just nu.
Till råga på allt var det min jobbfredag denna veckan, jobbar ju numera en fredag i månaden.
Det har varit jobb, träning, kurs, sömnskola, sprutor... ja ungefär så ja.

Sprutorna ja, nu är tre av tio avklarade. Puhh...men jag ska nog överleva. Det gick klart bättre idag, antagligen eftersom jag inte hade så ont i benen o skinkorna i förväg.

I måndags överträffade vår svältande Alva sig själv i jakten på mat. Varje kväll förbereder jag morgonens mat till hundarna, den står klar i skålarna ute i grovingången. I måndags tog svälten överhand direkt efter hon satt i sig sin kvällsmat. Matte satt "upptagen" vid datorn och fattade inte vad som hände. Hela Alice frukost fick hon ner plus halva Nellies. Så hade hon precis ätit den egna kvällsransonen...
Jag blev faktiskt lite orolig för hur det skulle gå. Tyckte verkligen att magen stog rakt ut åt båda håll....

Hon mådde onekligen inte vidare bra vid tvåtiden på natten. Hon flåsade och vandrade så jag fick vackert stå upp och knata ut. Efter att ha lagt två högar ute sov hon lugnt vidare resten av natten.

Fast nu har hon järnkoll på var jag sätter maten så jag har fått fundera om. Hon skulle lätt sätta i sig fyrdubbla ransonerna varje dag, stackars svältande lilla varelse.


onsdag 28 april 2010

Orken...

har kommit bort...försvunnit helt och hållet. Vet inte vad det är men jag är bara sååå trött just nu. Eller rättare sagt, jag vet ju vad det är numera. Men det är så j-a jobbigt att alltid vara trött. Nu menar jag inte lite sömnig utan helt förlamande trött. Är så trött på dagarna att jag mår illa.

Fast idag har jag varit på klubben på träningen i alla fall och väl där ute i småregnet var jag nog piggare än jag varit på hela veckan.
Lite ironiskt är det ju då att jag inte sover nåt vidare ens nu när jag är så trött. I morgon ska jag i alla fall börja på Sömnskola! Vad nu det innebär...det kan i alla fall inte bli sämre så jag ska ge det en chans.

Dessutom har jag fått två av mina tio sprutor i häcken som jag ska ha. Skitkul...kan upplysa om att de gör nåt infernaliskt ont! Just nu har jag mest värk i benen, höfterna och rumpmusklerna så ni kan tänka er hur gott det är att få en spruta mitt i det onda. Tre i veckan blir det, varannan gång i höger och varannan i vänster, ha ha...Sköterskan tror det kanske gör mindre ont då.

På lördag ska jag på utställning med Alice. Alla vi som gick ringträningskursen har anmält oss till en inoff som vi åker på tillsammans. Det ska bli jättekul men hade varit ännu roligare om man hade fått nåt PM. Det är ju redan onsdag idag...

söndag 25 april 2010

Konfirmation

Igår var det så dags för Lisas konfirmation! Det var väldigt lyckat med en lättsam högtidsstund i kyrkan.
Konfirmanderna tågade in till en poplåt (som de själva fått välja ut)dånande ur högtalarna. Samma låt på utmarschen.
Däremellan varvades den obligatoriska proceduren med sketcher som de framförde. Ja ni ser ju lite konstiga bilder med hockeyhalsduk, peruk, tidningsläsning och en bår...allt ingick i sketcherna de satt ihop. Bara det här med applåder i kyrkan ger ju en sån härlig atmosfär.

Vädret visade sig från sin bästa sida med strålande sol från en klarblå himmel om än lite kallt.
Nu är det i alla fall gjort så idag slappar vi på kapp här...










tisdag 20 april 2010

Alva 2010-04-20






söndag 18 april 2010

Bilder från i dag!

















Bilder från förra helgen

Hittade lite bilder i kameran från förra helgen!








Veckans vikt

Vägde "lilla" Alva på 13-veckorsdagen igår. Hon har nu uppnått den akningsvärda vikten av 15,1 kg! Upp 1,8 kg på en vecka alltså.


Oj...

Nu var det länge sen igen! Hela veckan har gått alltså utan ett enda inlägg. Konstigt, hade för mig jag skrivit ett men återigen är det bara att inse att jag nog är smått senil.

I onsdags var vi på första träningstillfället med nya Träningsgruppen. Det var väldigt lyckat med hela nio ekipage. Själv hade jag med mig Nellie. Mamma och Smulan var med också så klart.
Thina håller i det med ett jättebra upplägg, så det här tror jag på.

Torsdag var det dags för kursen med Alice och Smulan. Även det kul men det började lite rörigt när vi kom. Det satt en dam mitt på plan i medhavd stol och läste tidningen med fikakorgen bredvid. Naturligtvis en lösspringande hund modell mindre. Själv trodde jag hon hade den i lina så jag reagerade inte. Jag menar ser man nån komma med en stor leonberger så kanke man åtminstone borde tänka en liten snabb tanke att bäst att hålla koll på min lilla hund...
Hunden kom farande men bestämde sig för att sätta av på utsidan inhägnaden där det bla kom en spännande schäfer och dalmatiner.
Inger röt i att "du kan ju inte ha hunden lös här" och damen gör nån konstig kommentar om "inte det? jag trodde alla var lösa här".

Till slut lyckades hon fånga in sin hund utan att någon tagit ett smakprov på den. Hon samlade ihop sitt pick och pack och körde iväg. Ja...vad ska man säga?

Idag verkar det som gårdagens storm mojnat. Kanske jag kan fortsätta putsa fönster nu då. Började tappert igår i men det var med lös inredning som insats så jag fick lägga ner.
Nästa helg är det konfirmation för Lisa så nu ska här fejas...


söndag 11 april 2010

Äntligen klar i knoppen

Sån tur man har som har en stooor trädgård som hundarna kan springa i hela dagen. Speciellt vid såna här tillfällen när man inte mår så bra själv.
Fram på eftermiddagen idag återkom jag till livet igen, nu hoppas jag det dröjer läääänge till nästa gång.