måndag 30 november 2009

Senil

Ja det håller jag på att bli! Upptäckte nyss att jag hade tid för klippning i fredags. Synd att jag inte såg det förren nu...
Det är andra gången det händer, fast tror det var Lisas tid vi (läs jag) missade förra gången. Undrar var detta ska sluta. Jag är van med att alltid ha totalkoll på ALLT men den här tiden jag varit sjukskriven har hjärnan lagt av helt. Det är så sorgesamt så jag skäms.

Så ni fattar hur tufft jag har det sen jag började jobba för två veckor sen. Försöka få igång nåt som lagt av helt, puhhh...

söndag 29 november 2009

Lite bilder

Här kommer lite bilder från idag!


Humlan och syrran Niike kollar in varann.




Humlan väntar på sin tur




Här har dom verkligen hittat varann




Alice väntar på att det ska bli dags...



Veronica och Humlan




Igen...




Alice och jag




Alice igen, oj så brett det blev! Men kläm gärna lite mer tyckte Alice...




Nu vilar vi lite mellan varven!




Första omgången klar!




Andra vändan...












Sista valputställningen

I dag var det den absolut sista valputställningen för Alice. Hon blir ju 15 månader idag så det var sista dagen som junior.

Vi var på Åby travbana, utanför Göteborg. Fruktansvärt trångt och hala golv. Ingen möjlighet att värma upp innan man skulle in. Den minsta lilla ring jag nånsin sett. Jag kan säkert komma på fler negativa saker utan ansträngning.

I alla fall var de två juniortikar och hon fick en 1:a med HP. Sen gick alla tikar med HP, dvs ALLA mot varann. Denna domare gjorde nämligen precis som förra gången i Falköping, dvs gav alla hundar HP. Medhjälparen stog färdig med HP i handen till alla innan bedömningen var klar hela tiden, konstigt...
Alice slutade som 4:e bästa tik. Inget konstigt med det men sen kommer vi till kritiken. Precis som förra gången stod folk och skrattade åt kritiken de fått. Alla hade vi världens bästa hund med små eller obefintliga variationer i kritiken. Jag blir så trött...
Förstår inte varför man inte kan ge en rättvis kritik, de flesta av oss vet väl vilka ev brister våra hundar har och tål att få det på papper. Det känns så larvigt när domaren anstränger sig för att bara skriva positivt. När du sen läser andras kritik och ser att där står nästan exakt samma börjar ju man undra...
Här kommer Alice kritik:

Utm. typ & helhet, välbalanserad tik med utm. proport. vackert huvud och uttryck, milda ögon, utm. bett o pigment, vackra öron, utm. hals o rygg, kan ha längre bröstkorg, tillräckliga vinklar, utm. svansföring, bra tassar, utm. päls, rör sig väl från sidan, fint temperament. Trevligt visad!

Nu har min förkylning brutit ut rejält så eftermiddagen har tillbringats i soffan med pappersnäsdukar i högsta hugg. Hoppas näsan lugnar sig lite tills i morgon...

lördag 28 november 2009

Man kan behöva nåt humörshöjande emellanåt, då kan jag rekommendera att kolla detta fantastiska ekipage! Klicka på länken:

http://www.youtube.com/watch?v=imQMGhb4T7I

torsdag 26 november 2009

Rymmar-Alice

I måndags försvann Alice plötsligt...de var ute i trädgården som vanligt men när jag kom ut var både Nellie och Alice väck. Bara de två blå fanns troget på rätt sida fårstängslet.
Nellie kom ju på stört när jag ropade men sen var det Alice då...
Jag ropade och ropade. Lisa kom ut och hjälpte till. Till slut tog jag bilen och åkte upp till mamma för att se om hon gått över skogen upp till dem men nej då...inte där heller. Medan jag är där ringer iaf Lisa och säger att hon hittat henne.

Sedan har det fortsatt likadant. Så fort jag släppt ut dem så är hon väck på ett ögonblick. När jag skramlat med matskålen har hon dock kommit tillbaks. Vi har hunnit med några såna här irriterande vändor nu.
Så idag var jag och köpte några fler stängselstolpar för stängslet behöver onekligen sträckas och stagas upp på några ställen även om jag inte visste om det var pga det hon tog sig ut.

Nu i eftermiddag kom jag på den briljanta idén att klättra över själv för att låtsas gå upp i skogen. Jag hann väl inte mer än nån meter så var mammegrisen efter...
Det visade sig att hon återupptäckt sitt "gamla" hål som jag ju inte trodde hon kunde ta sig igenom längre. Jag tog ju bort kompostgallret där för ett tag sedan till förmån för större behov om man säger så. Bara att sätta tillbaks igen då alltså.
Tänk att denna stora hund kan ta sig igenom en liten (om än uttänjd) ruta i ett fårstängsel...fascinerande...

onsdag 25 november 2009

Nålar och skit

Nu har jag jobbat en vecka på halvtid. Dagen innan jag började fick jag en akupunkturbehandling som var grym. Då menar jag grym i dubblel bemärkelse. Jag fick bara fyra nålar men fy satan vad ont ett par av dem gjorde! Jag skriker ju som bekant ganska rejält och kvinnan i behandlingsrummet intill frågade vad som hände i mitt rum...

Även om det nu gjorde grymt ont så hade det också en grymt bra effekt. Kanske just därför. Det sägs ju att om det gör ont är det ett tecken på att man träffat rätt och att det har effekt. Efter denna behandling har jag haft några jättebra dagar. Fast igår började det komma smygande igen och idag är det skitjobbigt. Har varit på ny behandling i dag som också gjorde djävulskt ont men tyvärr gör det rejält ont nu med.
Men som Roger sa, hade väl varit konstigt om jag inte kände av att jag börjat jobba...

I går fick Lisa äntligen sin vaccination mot svininfluensan. Eftersom de aldrig kommer till skott i skolan tog jag helt sonika med henne till vårdcentralen. Eg skulle de fått sprutan i skolan förrförra veckan men då hann de inte med. Sen tog vaccinet slut förra veckan. Denna veckan är de på prao så nu skulle de alltså inte kunna få den förren nästa vecka!
Samtidigt vaccinerar VC allmänheten upp till 40 år. Då blir det ju lite skevt eftersom skolbarnen skulle få först. De visste inte riktigt om hon kunde få den på VC men chefen var inte där så de sa att ok då. Så nu är det äntligen gjort i alla fall. Nu är det bara Roger kvar i familjen som inte hunnit få den. Vi får väl hålla tummarna för att ingen av oss blir smittade de närmaste veckorna nu då...

måndag 23 november 2009

New Moon

Lisa och kusin Natali har äntligen varit och sett "New Moon"! Ingen kan väl ha missat att det varit premiärhelg för den filmen. Problemet var dock att det var satt en 15-års gräns först så världen gick ju under när dottern insåg att hon inte kommer att kunna komma in.
Sen i fredags ändrade ju plötsligt Kammarrrätten på tidigare beslut och plötsligt var det 11-års gräns istället. Gissa om det blev nästan ännu mer kaotiskt i huset då? Då fanns ju inga biljetter kvar för fredag kväll längre. Visserligen fanns det både lördag och söndag men då skulle ju tjejerna vara bortresta på besök hos en vän. Efter att ha gjort en överenskommelse med storasyster Carro om att hon körde dem mot en egen biobiljett så bokades det iaf biljetter till idag istället. Så nu har de alltså fått se den till slut.
Nu återstår bara det stora dilemmat...hur ska de nu kunna stå ut att vänta tills nästa film kommer???

En sån helg!

Ja då menar jag att en sån otroligt rolig helg vi haft!

I lördags packade vi bilen och for iväg upp till Medevi Brunn (Motala) för att ha en riktig hundhelg. Där tillbringade vi sedan lördag och söndag hos vår fantastiska uppfödare Pirre på Knickerbockers. Nu var det ju inte bara vi som var där, på lördagen var vi 10 pers tror jag. Totalt hade vi (inklusive Pirres hundar) 12 leonberger...
Lördag eftermiddag och kväll åt vi god mat, pratade en massa hund och hade jättetrevligt. Ett och annat i flytande rann väl ner också...

Söndag morgon åkte vi iväg för att ha en kortkurs i blodspår med berikning och dessutom göra ett slädtest. Där anslöt ytterligare ett gäng människor och hundar.
Jag som brukar tycka det här med spår är ganska tråkigt tyckte det var skitkul! Alice med så klart...
Det var nåt helt annat än det lilla jag sett av blodspår tidigare. Här var det inga "raka spår med vinklar" inte och inga droppflaskor utan blodstavar.

Så var det slädtestet också. Ett slags MH light som Pirre kallade det. Man drar en släde och ser hur hunden reagerar skulle man väl mycket förenklat kunna säga. Vi lät alla hundarna testa och det var väldigt intressant att se hur olika reaktioner de uppvisade. Nu är detta inget man ger sig på själv utan vi hade alltså Pirre som är utbildad och kan detta. Hon anpassade hela tiden rycken och hur långt hon kunde dra släden efter hundens beteende och betonade vikten av att hunden ALDRIG fick gå därifrån efteråt förren den släppt sin rädsla.

Enda nackdelen med söndagen var vädret, det regnade mer eller mindre hela tiden.
Efteråt for vi alla hem till vår gästvänliga Pirre igen för att bjudas på lunch innan vi sen satte oss i bilen för att åka hela vägen hem igen.
Alice var helt slut efter en intensiv helg med mycket upplevelser och sov hela vägen. Jag och Roger var nog lika trötta när vi kom hem, han hade dessutom under dessa dagar blivit vrålförkyld stackarn så inte konstigt han var slut.

Tusen tack Pirre för att du är en sån fantastisk uppfödare som ägnar så mycket tid åt oss valpköpare och ständigt delar med dig av dina kunskaper. För att du än en gång så generöst inbjudit oss alla att invadera ditt hem...
Snart kommer vi igen!!!

tisdag 17 november 2009

I morgon...

ska jag börja jobba!!!
Visserligen bara på 50 % men ändå. Fem månader på pricken har jag varit hemma nu och det tär på psyket kan man säga. Med armen går det ju upp och ner, det är olika från vecka till vecka. Har väl varit aningen förändrat smärtmönster sen cortisonsprutan men efter förra veckans nya träningschema känns det som jag gått månader bakåt igen.
I alla fall ska jag nu igång på halvtid så hoppas, hoppas det inte blir sämre bara.

En annan följd av armen är ju mitt problem med huvudvärken. Nu har jag haft riktig migrän hela helgen igen. Bara två veckor sen förra anfallet och som vanligt håller det alltid på i tre dagar. Så idag är första morgonen utan huvudvärk och illamående, tack och lov är det över för den här gången.

På lördag bär det av till Motala! En helg tillsammans med Pirre (Alice uppfödare) och andra Knickerbockers ska det bli. Först på lördag blir det lite kalas och sen på söndag blir det blodspår och ett "MH light" med slädtest. Ska bli så himla kul. Många trevliga människor är det i Knickerbockers gänget så det lär bli en jättetrevlig helg.

Kan ju också skvallra om att en annan av mina uppfödare (Malin på Frideborgs) sålde en valp här om dagen. Inget konstigt med det. Utom att när köpet var klart så visade det sig att köparen var Charlotte Perrelli. Så fredag kväll tillbringade Charlotte med familj hemma i Malins kök på fika. Valpen kan man nu se i Charlottes blogg i inlägget den 14/11.
Om nu någon undrar över om hon verkligen kan ha hund som är så mycket ute på jobb så ligger det alltså till så att valpen ska bo hos hennes föräldrar, som för övrigt haft sheltie tidigare.

Nu ska jag ta mig samman och gå ut och inspektera trädgården på sambons order. Ska tydligen vara dags att åtgärda lite grävjobb där igen säger han.
Puss älskling, nu går jag ut...

torsdag 12 november 2009

Oj oj oj...

Igår läste jag om min FB-väns (en av mina uppfödare) klipp som hon gjort på en nätauktionssite. Var ju tvungen att kolla in detta. Blev så klart väldans sugen på presentkorten på SIBA på 5000 kr. Det visade sig som tur var snabbt att där satt några riktigt envisa fanatiker och agentbudade konstant från kl 10-23 på kvällen. Som tur var fattade jag det så jag la inte några bud. Varje bud kostar alltså pengar, man får köpa dem först. Den auktionen fortsätter idag kl 10, antar att den började i förrgår och att de budat sedan dess. Dyrt blir det för dem!

Däremot blev jag riktigt sur när jag tittade in på kvällen efter promenaden med hundarna och det visar sig att presentkorten på ICA för 2000 kr under tiden gått för 1,60 (16 kr men köparen betalade 10%). 16 lagda bud varav vinnaren högst kunde lagt 8 alltså...tror det tog 11 minuter...

Då blev jag på hugget och tänkte att nu j-r ska jag kolla de som börjar kl 19. Sitter och kollar in flera olika intressanta auktioner och sappar emellan dem för att hålla koll. Pratar samtidigt med en dotter. Vad händer? Jo inser plötsligt att jag missat igen...den högintressanta bärbara datorn värd 8300 gick för 8 kr!!!!! Det tog 32 bud, 32 kr och man betalade 25 %. 20 minuter så var det klart. Fan, vinnaren betalade alltså under en hundring och så är man inte med, hallåååå!

Ja ja, sånt är livet. Är väl inte meningen att jag ska göra några klipp.

måndag 9 november 2009

Herrbesök

Efter det att vi varit hos min pappa på Fars Dag så följde Natali och Baloo med hem till oss. Ensam kille med fyra tjejer kan vara nog så ansträngande så han flåsade tappert när husse kom och hämtade några timmar senare. Kul hade han i alla fall.
Alice tog det lugnt som vanligt. Dumt att hetsa upp sig nån längre stund. Herrbesök? Spelar roll? Bryr mig inte särskilt...



söndag 8 november 2009

Grattis Natali!
Min duktiga brorsdotter
som var med och vann fotbollscupen Höstrusket igår!

(Bilden stulen av Tomas i FB. F-låt!)

fredag 6 november 2009

Inte nu igen!!!

Dessa två är billiga idag!
Redan på förmiddagen när jag tog in dem fick jag spatt första gången. Båda var leriga upp till magen...nästa gång de gick ut var det dags igen. Dags att ta reda på var de sysselsatt sig...



HÄR!!!
Enda rabatten de hittills inte grävt i är numera upptäckt.



Bara att ta på sig stövlar och regnjacka och ge sig ut och återställa eländet så gott det gick.

Ja älskling, jag vet vad du säger nu! Jag MÅSTE köpa fler kompostgaller. Annars ligger de här två snart ute på Blocket...

onsdag 4 november 2009

Smulbesök

Idag har jag passat Smulan några timmar medan hennes husfolk varit ute och fart. Smulan tycker det är jättelajbans att få komma hit till sina polare och de små korta benen går som trumpinnar för att hänga med i svängarna.
Så nu gissar jag att hon ligger ganska utslagen hemma i sin egen korg och vilar ut efter några tuffa timmar.





tisdag 3 november 2009

Vaccinerad!

Jaha, då är man vaccinerad då! Mot svininfluensan alltså. Var på jobbet och fick den igår då jag blev meddelad med lite väl kort varsel i fredags. Känner väl lite i armen precis som de sa men inte värre än efter den vanliga influensasprutan. Eftersom ingen får sätta en spruta i min onda arm (annars ska den ju eg ges i höger) har jag nu ont i båda istället, ha ha...

Igår kväll var jag på ridhusträningen i Munkedal. Tog med mig Alice och Nova och åkte dit en stund. Inte lika roligt när man inte känner folket men för övrigt helt okey. Den stora fördelen är ju att det är bara ett par km härifrån. Får se hur det blir framledes. Det är så förtvivlat långt att köra till Tanum, speciellt nu mörka regniga kvällar.

Har haft sviter efter lördagens utflykt i form av en hemsk huvudvärk sedan i lördags kväll. Känns lite lättare just nu så hoppas det är över för den här gången. Jag har det ju så emellanåt men det är j-t jobbigt när det slår till och då det sitter i så länge.

Dottern är i kyrkan på kvällsgudstjänst, konfirmanderna föredrar tisdagkvällarna (varannan vecka) framför söndagarna i kyrkan. På ett sätt är det ju bra, då behöver man inte bli uppbunden på helgen. På söndag är det ju dessutom Fars Dag så då är det ju bra om vi slipper boka in ett kyrkobesök i planeringen också.

Nästa vecka återupptas akupunkturen, hua...sen närmar det sig att jag ska börja jobba på halvtid. Ska bli sååå skönt att komma igång igen, så hoppas hoppas att planeringen håller nu!