onsdag 30 september 2009

Mera träning

Alice har slutat äta. Ja slutat och slutat, hon äter bara ibland. Typ lite grann varannan dag eller så. Så det borde vara dags att äta idag då men icke...får väl se om hon svultit ut sig tills i kväll.

I kväll åker jag på medlemsmöte på klubben. Det har varit tätt med möten det sista men det kan ju bli så periodvis. Hoppas nu det kommer en del medlemmar, det där kan tyvärr variera kraftigt.

Min mobil har jag skickat iväg på reklamation. Har fått en länk där jag kan följa den i hanteringen, det var rätt bra. Till skillnad från när man lämnar in hos vår lokala säljare där man får springa in och höra efter titt som tätt allteftersom veckorna går. Just denna mobil har jag köpt av ett företag som ej finns närmare än i Göteborg längre, därför fick jag skicka in den alltså.
Förtfarande vill jag ju ändå köpa en ny men kan inte bestämma mig för vilken modell. Tills vidare har jag lånat en av Roger så jag är inte helt utan i alla fall.

Tränar en liten stund nästan varje dag. Ni vet KM:et i lydnad! Nova hon stortrivs med att vara igång igen och oftast går det riktigt bra. Tyvärr ser den stackarn numera ut som ett mellanting mellan en skabbräv och nakenhund. Hon har fällt av precis allt. Då menar jag verkligen ALLT!!! Trots att jag haft sex collies har jag aldrig tidigare haft en sån avfälld varelse.
Börjar hon inte bygga päls snart så vet jag nån som kommer att frysa i vinter...

Alice får också en stunds träning varje dag. Det går lite hejsan svejsan. Ena dagen är hon riktigt alert men så nästa dag så har hon plötsligt "glömt" allt hon kunde dagen innan...fråga mig inte hur det går till. Tex har hon vetat och kunnat i evigheter att hon ska gå runt mig till utgångsställning vid inkallningen men de sista dagarna försöker hon säga nåt om att "det där har vi aldrig bestämt". Gå runt? Varför det? Jag kommer ju för sjutton...nöj dig!
Ja ni fattar. Nova, som vanligtvis är seg, långsam och ganska blåst känns som en ren fröjd alltså...

lördag 26 september 2009

Träning

Idag började dagen ganska rörigt men till slut kom jag i alla fall iväg upp till Tanum som jag tänkt på den allmäna träningen. Tog med mig Nova, Nellie och Alice.
Träffade både nya och gamla bekantskaper där och både hundarna och jag hade en trevlig förmiddag där.

Hem för att äta middag och lite senare bar det av hem till mamma för att fira henne. Hon fyller år i morgon nämligen.
Snopet nog så har Smulan börjat löpa! Synd, för nu spricker ju de sista gångerna för dem på både agilitykursen och allmänlydnadskursen. Fast det tråkigaste var nog nästan att mamma nu inte kan vara med i KM:et om två veckor.
Till agilitykursen får väl Nellie vara stand in då antar jag. Då kommer i alla fall hon att bli glad.

Får nog kolla upp när Nova löpte sist för det skulle inte förvåna mig om hon också snart är på g. Skulle just vara typiskt om inte hon heller kan vara med i KM:et. Nu när jag bestämt mig för att anmäla henne...
Känns som jag inte borde ge Alice ledigt än alltså! Mitt härliga tempolösa lejon får nog fortsätta träna så hon kan upprätthålla reservplatsen.

torsdag 24 september 2009

Vänner

Den här är så underbar att den tål att visas igen för er som inte sett den!
Se hela...

Mobilproblem

Var på föräldramöte igår. Jag stänger nästan aldrig av min mobiltelefon utan brukar sätta den på ljudlös istället, blev lärd så en gång. I går stängde jag i alla fall av den helt. Tyvärr.
Efter mötet när jag skulle sätta på den igen så är den stendöd! Går inte att få igång. Nu har den legat på laddning hela natten, trots att den var fulladdad innan. Det hjälpte så klart inte heller, den är fortfarande död. Grrrr...

tisdag 22 september 2009

Tandläkarbesök

I vår familj har alla haft "skeva" tänder. Alla flickorna har så klart ärvt mina gaddar, dvs de kommer lite hej svejs. Emilie och Carro har haft tandställning av varierade sorter men har idag fina tänder. Nu är det alltså Lisa kvar.

För några år sen påbörjades hennes reglering i form av båge med nack o hjässband. Efter nåt år tyckte tandläkaren att denna inte alls hade effekt och vi gick vidare med diverse olika röntgenundersökningar inne hos specialisterna. Det konstaterades att hon dessutom har så felaktigt bett att det ant krävs kirurgi. Sista undersökningen av specialist var i maj 2008. Då ställer specialisten en ledande fråga till Lisa som då var 12 år "du vill väl ändå inte börja med tandställning nu så det är väl ingen brådska?" varvid hon naturligtvis svarar "näää"...Roger var med men kunde inte göra mycket åt saken. Det är nämligen ungdomen själv som ska bestämma.

Sen väntade vi. Och väntade. Förra veckan tänkte jag att nu minsann får det hända nåt. Ringer tandläkaren och får till svar att hon ska kallas till våren, alltså två år efter sista undersökningen! Den hjälpsamma sköterskan erbjuder iaf en tid nu för en ny bedömning av den vanliga tandläkaren.

Dit gick vi då idag. Tandläk frågar direkt "vad har hänt?". Hänt, sa jag, absolut ingenting. Jag har begärt en bedömning för reglering eftersom det händer nada sedan maj förra året.
Han är helt oförstående till vad vi gör där och något irriterad säger han direkt att hon ju ska kallas till våren. Då surnar jag till. Han läser högt och i mycket otrevlig ton i journalen vad spec bestämt "patienten är tveksam till tandställning, kallas våren -10 så får vi se om behov kvarstår". Så har specialisten sagt och så blir det.
Nu gick jag i taket rakt av!!! Jag lät honom veta vad jag anser om hur frågor ställs till ungdomar sen talade jag också om att en amatör kan se hur illa ställt det är med tänderna, de kommer ju ovanpå varann för sjutton...
I det läger kommer den goa sköterskan in och frågar ett käckt "Hej hur är det?".
Surt, sa jag och redovisade ilsket för henne vad jag tyckte om både det ena och andra...och tandläkare i synnerhet.
Jag har varit med i den här svängen ett antal varv nu, det är inte första gången.

Den sure tandläkaren ger sig fortfarande inte utan upprepar bara olika skäl hela tiden, nu att hon inte var mogen för att påbörjas...att det inte blir bra att börja för tidigt...

Då får man upplysa om sånt och inte bara skicka patienten på en massa undersökningar och sen inte meddela vad man kommit fram till, sa jag.
Sköterskan har snabbt grepp om situationen och säger att "vi ordnar så klart så hon kallas nu i november istället". Bra sa jag, det var det enda jag ville.

Nu plötsligt svänger tandläkaren och säger att det är ett stort arbete de ska göra, förmodligen krävs kirurgi...ja men hallå, vad blev det av "om behov kvarstår"???
Självklart ska vi komma nu i november säger han. Sköterskan säger också till mig att det är bra om jag kan vara med då. Ja det kan ni ge er den på att jag ska.

Anledningen till att jag jagar på detta är att jag vet att det efter att beslut tas är ca två års väntetid inne hos specialisten där hon kommer att få gå. Tro väl sjutton jag vill ha ett startbeslut då...

Kan också tillägga att när vi gick ut därifrån så sa Lisa att aldrig hon vill gå ensam till den otrevlige tandläkaren igen...jag frågade om jag skämt ut henne (hon brukar skämmas när jag får ett spel), nää hon tyckte det var rätt åt honom att han träffade på griniga morsan!!!

söndag 20 september 2009

Tröttingar

Det är tröttsamt att vara på utställning!




Om nån undrar så hade de visst filtar att ligga på men föredrog stenarna...

lördag 19 september 2009

Vilken dag!!!

Vaknade kl 4 i morse...sen somnade jag inte om, typiskt. Vid 7,30 åkte jag, Roger, Lisa och kusin Natali till Åmål. Vi mötte Veronica och Josefin på vägen.
Lisa ställde Nikki själv och det gick jättebra. BIR med HP och sen BIG4 i gruppfinalen!!! Gissa om hon är stolt?





Sen var det min och Alice tur. Vi fick en 1:a med HP och mötte sen Veronicas hane Kimbo. Alice blev där BIM.
Sambon fotade men det blev knappt några bilder på oss.




Natali hade aldrig ställt hund förut så hon ville pröva att ställa Nikki i Barn med hund. Hon fick 4 minuters genomgång av Lisa innan hon gick in. Domaren plockade ut tre st som var med och kämpade om vinsten. En av dem var Natali. Hon var så himla duktig, man kunde inte tro annat än att hon hade gjort detta förr...
Vinnare blev till sist Josefin, vilket ju var lika kul. Grattis!!!




Jag, Lisa och Natali konfererar...



Roger hade vi fått med oss idag!



Kimbo slutade som BIG3 i gruppfinalen och "lilla" Humlan blev BIR-valp men sen oplacerad i BIS-finalen. Grattis!!!

torsdag 17 september 2009

Nikki

Nu är Nikki duschad, fönad och borstad inför helgens utställning. Vilken päls hon har. Ska bli kul aatt se om hon kan hålla sig ren nu!





tisdag 15 september 2009

Min favoritbild


Fler bilder




måndag 14 september 2009

Herr och fru Ulvhammar



Så otroligt vackra...

Carro
Min vackra dotter och hennes vänner tog modellbilder i Turkiet. Jag kan inte välja ut vilka som är bäst så här kommer ett helt gäng!


































lördag 12 september 2009

Grattis

Elin och Jocke
som idag blir herr och fru Ulvhammar


fredag 11 september 2009

Följetång: Alice och rabatten del 2

Fortsättning på den spännande följetången om Alice och "hennes" rabatt!

Så här "fint" gjorde jag i rabatten igår! Det syns inte så bra men det ligger alltså kompostgaller ovanpå jorden. Nu skulle det bli slut på grävandet minsann.



Vad händer då? Jo nu när jag kommer ut så har hon hittat en liten bit med jord i andra kanten av samma rabatt. Naturligtvis tyckte hon den också borde vändas på lite.
Visst är hon duktig?



Svininfluensa

Carro kom ju hem från Turkiet i helgen. Nu har två av hennes resekamrater blivit sjuka i misstänkt svininfluensa!!! Inte kul...Carro själv var kass veckan innan de åkte ner i en rejäl förkylning. Har fortfarande en grym hosta men det är säkert bara sviter av förkylningen.
Hennes chef ville så klart att hon skulle kolla upp detta innan hon började jobba igen, förståeligt eftersom hon jobbar i kassan i en ICA-affär.
Enl sjukvårdsupplysningen behöver man inte oroa sig ( för svininfluensan alltså) om man inte har feber. Även om man så har så vill de inte ha en till vårdcentralerna heller. Bara om man blir sjukare än "normalt" med tex andningssvårigheter. Låter rimligt men det är ju så uppschasat i medierna så det är ju ren hysteri.
Halva Sverige är ju just nu rejält förkylda, det är väl inte ens nån idé att fundera på om de har svininfluens eller "bara" en kraftig förkylning med feber...precis som den vanliga årliga influensan kan det ju bli alltifrån relativt lindrigt till livshotande för nedsatta personer. Precis som vanligt alltså.

Äntligen har vi haft strålande väder i flera dagar på raken! Så nu är gräsmattan klippt igen (Roger så klart) och jag kom till skott med att reparera skadan i rabatten som Alice orsakat. Roger tjatar ju så...
I alla fall är grävhålen igenfyllda och sen är dessa favoritmeter jord (där finns numera inte en planta) vackert täckta med kompostgaller. Skitsnyggt blev det...

Sen upptäckte Roger ett ställe längst ner på tomten som det onekligen såg ut som om nån grävare påbörjat nåt skumt vid staketet. De hade lyckats vidga rutorna i staket väl mycket också.
Hämta kompostgaller, sa Roger. Kom på att jag nog hade satt ett extra vid Alice utbrytarhål mitt i staketet uppe vid skogen. Jojomen, hämtade det och täppte igen.
Vad skulle man göra utan kompostgaller? Tror det är dags att köpa fler igen...

onsdag 9 september 2009

Höfter

Fortfarande som 1-åring fortsätter Alice med denna liggställning! Inte bara ibland utan riktigt ofta.
Jag har haft flera hundar som legat på detta sätt men de har varit yngre och slutat med det när de växt till sig. Hoppas att det stämmer som man brukar säga, att kan de ligga på det viset har de inget fel på höfterna!!!



måndag 7 september 2009

Trött...

Usch vad trött jag är idag. Känns som jag går i sömnen typ. Carro kom hem vid 03,30 inatt från sin Turkietresa. Självklart var jag tvungen att gå upp och prata lite med henne, hade legat och väntat länge på att hon snart skulle komma...sen kunde jag så klart inte somna om förren precis innan jag skulle upp.

I går var vi med Veronica och hennes familj på Liseberg. Vädret var kanon och det var inte överdrivet mycket folk faktiskt. Lisa och Josefine ägnade sig åt åkattraktionerna och vi andra strosade runt.
Gissa vem som vann tre (!!!) stjärnvinster? JAG!!! 2 kg Dumlekola, 2 kg Geisha och 1980 g Kexchoklad + en ask Aladdinhjärtan och två chokladkakor. Där tror jag allt kom med. Gissa om det kommer smaskas choklad här i huset framöver. Vi lär ha att göra länge trots att vi alla är riktiga gottegrisar. Kommer säkert att se ut som julgrisar lagom till jul...
Chipsälskare som jag är så hade jag gärna sett en vinst på chipshjulet också men det sket sig. Fast Lisa vann en stor påse så jag kan nog byta till mig den mot lite choklad antar jag.

fredag 4 september 2009

Huvudvärk och avundsjuka

Fredag, då vaknar jag med huvudvärk redan mitt i natten. Som vanligt. Det händer nämligen väldigt ofta. Nu kan jag förstå att det är så när jag jobbar och sen var ledig fredag. Men...nu har jag ju gått hemma i snart tre månader och är knappast tröttare en fredag än nån annan dag. Konstigt eller?

Dessutom sitter jag här och är avundsjuk på gänget som åker till Öland idag för utställningen där. Skulle varit så himla kul... Dessutom ska de ha kräftskiva! Rackarns va kul det skulle vart alltså...
Men men...jag som får ont i två dagar av att ha kört korta sträckor kan ju vackert glömma såna resor fortfarande. Just att köra bil är nåt av det jag får mest ont av. Det kan jag ju förstå med tanke på att hålla i ratten och växla. Även när jag åker som passagerare har jag ont av det fast inte lika illa. Det är ant nåt med vibrationerna som utlöser det hela. Så inga långa turer för min del och helst inte köra själv alls, åtminstone inte längre sträckor.

Så här sitter jag alltså. Nöjer mig med att önska alla Knickerbockers stort lycka till och hoppas ni får bra väder!
Lycka till säger vi även till er som ska till Högbo!

onsdag 2 september 2009

Bläää för svamp

I måndags var jag och Lisa som vanligt på klubben. Hon på agilitykurs och jag på valpkurs. Lite taskigt väder men det var iaf inte ösregn.

Igår däremot hade vi rena sommarvärmen igen. Veronica var här med Crazy och Humlan så vi tränade lite. Alice och Humlan svalkade sig i dammen men fegisen Crazy gillar inte vatten. Kan hon verkligen vara ett lejon?
En fika hann vi med så klart med en massa tjöt som vanligt. Måste ju gå igenom planerna inför hösten.

Idag var det regn igen. Hela havet har stundtals kommit ner uppifrån. Varvat med sol. Man blir inte klok på det här vädret. Vilka höstkänslor man redan fått...undra på det när det är mörkt redan före kl 21. Vad fort det gått...

Roger var i skogen igår igen och plockade svamp. Lär mig aldrig förstå det nöjet. Det är andra gången på bara några dagar och sen får han ju sitta hela kvällen efter och "sopa" eländet. Det är inte lite han kommit hem med heller. Här om dagen var det 3 fulla plastkassar med kantareller och 2 halvfulla papperskassar med annan svamp. Igår var det 2 plastkassar med kantareller igen. Det finns tydligen hur mycket som helst nu efter allt regnet.
Om svamp tycker jag inte!. Tycker det är rent äckligt. Smakar ju noll och ingenting och har en äcklig konsistens. Bläää...