fredag 31 juli 2009

Humlan

Idag har vi haft besök av Humlan. Alice blev jätteglad såklart!









Dessutom är lilla Smulan här idag eftersom hennes matte och husse är på begravning. Har fått dela på hundarna, Nellie och Smulan står på andra sidan och vill komma in i köket. Smulan når inte riktigt upp så hon kikar i hålet istället...

torsdag 30 juli 2009

Hundskrällen och sprutor

Ja det är min dag i en sammanfattning.

Nikki och Nellie har varit tjuriga på varann sen nån vecka tillbaks. Igen. Det är ju såna perioder med jämna mellanrum. Igår rök de ihop ute men Lisa tog isär dem. Min duktiga Lisa. Hon fick faktiskt några märken på ena armen men det gick bra iaf.

I morse var det dags igen. Jag hade precis gått upp men inte klätt på mig än. Släppte ut Nellie och Alice genom stora dörren och gick till köket och släppte ut Nova och Nikki. Där utanför är redan Nellie och Alice vilket innebär att alla fyra kommer in igen direkt. Då smäller det direkt!
Där stod jag ensam med min onda arm och försöker lyfta 27 kg collie i nacken rakt upp medan det lilla ettriga f-nskapet fortsätter anfalla underifrån. Det var helt omöjligt att sparka bort henne så i reflex vände jag väl runt med den påföljden att när hon hoppar upp och hugger så blir det i mitt baklår!!!
Fast jag trodde hon bara rev mig, uppfattade aldrig att hon bet. Då kom som tur var Lisa (som legat och sovit) och fick undan det lilla monstret. Gulle dig Lisa, du är så himla duktig i de här lägena.

I alla fall visade det sig sen att jag hade ett hål efter en tand rakt in i mitt vackra lår...bara ena tanden som gått igenom som tur var.
Jaha, hur har man det med stelkrampen nu då? Sist jag tog den var när jag jobbade i Israel. Åkte motorcykel i Tel Aviv och i en korsning rusar plötsligt en stor schäfer fram och högg mig i armbågen. Det var inte heller kul kan jag säga.
Slutade med både stelkramp och en rabieskur på ytterligare sex sprutor under en tvåmånadesperiod. Plus en rejäl utskällning på sjukhuset för att jag inte tagit reda på vem som ägde hunden (????), det skulle man nämligen göra själv för då kunde man ta prov på hunden om det verkligen behövdes rabiesbehandling...det var 1980.

Jag fick ringa VC och fråga ang stelkrampen. Det slutade med ett besök där nu i eftermiddags och en spruta i den icke onda armen. Men fy f-n vad ONT den gjorde!!!
Nu ska såret tvättas och noga kollas närmaste dagarna så det inte blir infektion.

Det var min roliga dag det. Fast sjutton vet om inte Veronica haft det värre. Åskan har slagit sönder hennes dator. Kan det bli värre än så???

måndag 27 juli 2009

Soffpotatisar

Borde väl inte visa denna bild...men så ser det ut i vår gamla soffa just nu. Ute regnar det och hundarna tar det väääldigt soft på soffan. Där fattas bara Nellie som naturligtvis är i hälarna på mig istället.




Anmälde Alice till Västkustvalpen idag! Hade ju bestämt att inte göra det men när jag insåg att det var sista dagen så ändrade jag mig.

Kan också berätta att Alice lyckats komma över en fjärris idag igen. Lisa hittade henne ute med en fjärrkontroll som hon inte smakat på förut. Som tur var har hon inte hunnit döda den helt, "bara" tuggat... jag vet redan nu vad Roger kommer att säga.
Kan inte förstå att hon ska ha en sådan passion för fjärrkontroller...hon har hunnit med ganska många nu.

fredag 24 juli 2009

Baloo på besök igen

Natali har kommit hit för att sova över hos Lisa. Naturligtvis fick Baloo ta en svängom med Alice&co. Minsann vågade han kliva i dammen idag!
Visst är dom söta?







tisdag 21 juli 2009

Tröttingar

Den andra virrpannan i familjen (ja det finns en till...) åkte till jobbet tidigt idag. Det var bara det att hon skulle ju jobba sent!
Hon kom hem snart igen och efter en frukost med färskt bröd (som chefen skickat med henne) lånade hon min säng en stund. Gissa vem som snabbt tog chansen att följa med under täcket?

måndag 20 juli 2009

Karlbesök

Idag dök Tomas upp med Baloo här och hälsade på. Alice ville gärna ha med Baloo på ett dopp i dammen men Baloo tyckte det var ett mycket konstigt badställe...








söndag 19 juli 2009

Börjar på P- och slutar på -UCKO

Så brukar min kamrat A (sambo på jobbet) benämna dem som utför eller säger mindre begåvade saker...
Känner att jag börjar platsa i den gruppen nu. I går lyckades jag med en sån där "duktig idiot"-grej igen. Det händer ofta nu...

Jag och Roger var i affären och hade med oss två kassar med pantflaskor som vi stoppade i pantapparaten innan vi gick in. Roger blev klar med sin kasse före mig och gick för att ta en vagn. Jag stoppade i mina flaskor och när jag var klar gick jag efter honom.
Han ger mig sitt pantkvitto och jag vaknar...MITT KVITTO DÅ????

Jo visst! När jag har stått där och stoppat i sista flaskan vänder jag mig bara om och går därifrån. Trycker inte ens på gröna KLAR-knappen, jag bara går. HALLÅÅÅÅÅÅ!!!!!

Fattar ni att man blir mörkrädd eller? Tom Roger börjar ha en märklig koll på mig nu och ställer konstiga kontrollfrågor emellanåt, med ett lätt leende på läpparna.
Han tycker det är en aning kul att det plötsligt inte är han som är den som glömmer allting.

I går skulle min kock och jag hastigt slänga ihop en ananaspaj på kvällen. Jag skulle röra ihop själva fyllningen med fyra ingredienser. Just det FYRA.
Receptet förvarades på bänken en meter från diskbänken dit jag var förpassad med min bunke. Varje gång jag flyttade mig denna meter från receptet till min bunke så hade jag redan glömt det jag kollat...

Det blev iaf en paj och god var den. Så himla mysigt de få tillfällen vi är alla fem i familjen runt bordet. Emilie och Carro åkte sen till Trollhättan för en utekväll och vi andra slappade vid TV:n.

Blir inte mycket bloggat nu för tiden men det beror på att det tar jobbigt lång tid att få till ett inlägg med vänster hand. Försök själva får ni se!

fredag 17 juli 2009

Ja ha...

I dag skulle varit min sista semesterdag. Om jag nu haft semester vill säga. Istället har jag haft ont, skittråkigt och varit "låst" (när ingen annan kört runt på mig) här hemma. Inte ens ett glas vin har jag kunnat ta på hela sommaren hittills, vad ger ni mig för det?

Inte kan jag köra bil heller. Så om jag behöver göra det får jag planera redan på morgonen så jag inte tar nån medicin. Så hade jag gjort i måndags när jag skulle ner till Apoteket.
Det var bara det att när jag väl kom ner till Munkedal hade jag ingen aaaning om vad jag skulle göra eller varför jag åkt till Munkedal!!! Snacka om blackout...ni skulle bara veta vilken kraftansträngning det krävs för att bena ut hjärnan och re ut tankarna. Till Apoteket kom jag till slut i alla fall.

Jag som har så stort kontrollbehov blir så fruktansvärt frustrerad när det inte funkar som vanligt uppe i "hårddisken".
Å andra sidan vet jag ju att just syftet med medicinen är att blockera vissa delar av hjärnan ha ha...men jag kommer ju inte ihåg nånting längre!
Det brukar man ju skoja om annars men nu vet jag hur det känns på riktigt, frustrerande!!!

söndag 12 juli 2009

Utställningshelg

I torsdags fick min assistent Lisa göra hundjobbet här hemma. Tur jag har henne nu när jag har så ont i armen.
Alice åkte in i duschen och jag satt bara på en pall och passade så hon inte skulle smita ut medan Lisa fick schamponera och tvätta henne. Nu trivs Alice ganska bra i duschen så det bekommer henne inte nåt särskilt.

Det var inte riktigt samma hund som kom ur duschen...det mesta av pälsen låg i avloppssilen och dessutom hade jag plötsligt en betydligt mörkare hund.
Efter dusch, föning och borstning är hon numera snudd på en nakenhund.

Fredag åkte vi med Veronica, tack gode Gud för Veronica som jag alltid får lifta med, ner till utställningen i Tvååker.
Tyvärr var det väl en dålig dag för den holländske domaren för han gav blått till de flesta...inklusive Alice.
Det var sex tikar i juniorklassen och EN (!!!) fick en 1:a med CK. Crazy gillade inte domaren alls och tyckte det var pest att han skulle känna på henne så det blev tyvärr gult. Resten fick tvåor.
I de andra klasserna var mönstret det samma så det muttrades ganska friskt runt ringen. Att sen vädret var riktigt pestigt med regn gjorde ju inte saken bättre.

Idag var vi på en inoff i Bengtsfors och där var det betydligt mysigare och trevligare. Alice vann över Crazy och blev sedan BIM mot Kimbo.
Sen tycker jag det är så trevligt när domaren kör med "Öppen kritik" så man får höra hur hon tänker i bedömningen.
Fick dessutom precis reda på att Kimbo blev BIG Reserv i gruppen! GRATTIS!!!!


torsdag 9 juli 2009

Skinnfälleröds Vakt HB

Har rast!




De har noga utfört sitt jobb även idag. Grannen på andra sidan vägen vågade sig ut till sin soptunna och det är ju inte riktigt tillåtet enligt vaktbolaget. Var och en ska hålla sig på sin tomt, vägen är vår! Efter ett sånt arbetspass har man väl rätt att ta en liten extra rast...
Dessutom har de ju full koll på hela grevskapet från vår trappa så de lär knappast missa nåt ändå.

onsdag 8 juli 2009

Blixt och dunder

Jösses vilket oväder det var här natten till igår! Eller rättare sagt jättetidigt på morgonen. Det åskade så huset skakade.
Igår kväll när vi skulle gå ut och gå träffade vi ett par grannar, de hade stått i fönstret och sett hur blixten slagit ner i skogen ovanför mammas och pappas hus (även bakom vårt alltså). Undra på att huset skakade! Jag är dessutom väldigt åskrädd, har alltid varit men jag gav mig den på att jag inte skulle gå upp eftersom hundarna inte reagerade. Det var ju första åskan för Alice (de andra bryr sig inte)och hade jag börjat noja så hade jag sabbat det. Alltså låg jag kvar under täcket och darrade.

Idag ska jag till doktorn igen. Tålde ju inte sista medicinen även om den var bra för värken. I måndags kom jag inte ur sängen igen, kunde inte ens sitta upp utan att må illa, så då gav jag upp. Nu skulle han fundera ut nåt med samma effekt mot smärtan men som jag tål utan att bli helt nerdrogad. Går det tro?
Framemot måndag eftermiddag kom jag i alla fall upp och kunde tom ta mig ut. Tur det för annars hade jag ju missat Karins goda tårta! Tack Karin, du bakar så fanatstiskt goda tårtor och jag har av nån anledning lyckats få vara med på ett antal av dina vid det här laget.

Fortfarande är jag lätt illamående på dagarna och orkar ingenting, höll knappt på att orka traska hem på vår promenad igår.
Vad gäller värken så känns det som jag är tillbaks på ruta ett igen. Är så himla trött på att ha ont och ständigt illamående. Ska det va så himla svårt att få stopp på en inflammation???? Då ska man veta att jag redan har behandling på jättestarka värk+inflammationshämmande, det är bara det att de biter inte sä länge inte musklerna kan slappna av...

Vädret ser ut att kunna bjuda på blandad kompott idag. Just nu skiner solen men tidigt i morse ösregnade det. En massa moln lurar åt alla hålla så det kan bli vad som helst. Visst är det skönt med svalka men måste det komma så mycket regn??? Även om man som jag bara gör ingenting så är det himla tråkigt med regn...

söndag 5 juli 2009

Mulet

Nu verkar det vara slut på solen för ett tag framöver. Helt igenmulet idag och regn på gång. Fast måste säga att det ska bli skönt...

Själv har jag haft en riktigt eländig vecka. De nya medicinerna har slagit ut mig totalt så vissa dagar har jag inte kommit ur sängen. Nu ska jag halvera dosen så får väl se om det går bättre. Var tom tvungen att sluta ta dem helt ett par dar för att kunna resa mig igen men nu började jag som sagt igår igen. Tyvärr kommer värken tillbaks så fort jag slutar ta dem, jag klarar mig inte enbart på de första jag fick utan måste "överbehandlas" som doktorn säger...för att få stopp på inflammationen.
Konstigt jag som aldrig ätit nåt annat än Alvedon i mitt liv.

Annars händer det inte mycket alltså. Värmen gör väl sitt till att man inte är i form. Roger jobbar stackarn. Ingen semester för honom i år.

Hundarna gör inte heller många knop. Alice drar igång vaktbolaget varje gång nån skum cyklist el gående kommer nere på vägen. Då blir hon varm och trött efter utryckningen och tar ett bad i dammen på tillbakavägen. För övrigt ligger de mest utspridda nånstans och vilar. Nellie har legat pall jämte mig i sängen och passat mig när jag varit som sämst.
Alice hann en av de dagarna käka upp fjärrkontrollen till parabolmottagaren...kan också informera om att damen har en viss förkärlek till Foppatofflor. Vi har ett antal i huset och inte en enda toffel är hel...
Hennes mage måste vara gjord av ett synnerligen tåligt material, som tål allt konstigt hon sätter i sig!