lördag 28 mars 2009

Nedsläckning?

Idag har snön nästan hunnit försvinna. Vad var det för vits? Lite slask finns kvar och blött och lerigt är det igen. Värsta tänkbara när man har hundar! Det är ett evigt torkande av tassar just nu även om de ofta får stå på "tork" i grovingången efter de varit ute.

Var på Zoo i Munkedal idag eftersom Alice skulle få ett halvstryps halsband. Tog med henne in för att prova. Där fanns en annan hund som också provade. Alice la sig helt sonika två meter ifrån och bara kollade in den andra hunden. En dam kom och ställde sig bakom och kommenterade hur otroligt lugnt Alice bara låg där. Den andra hunden studsade ju en del.
När vi sen skulle betala så stod damen framför oss i kön. Hon frågade hur gammal Alice var och jag svarade att hon är vår lilla "bebis", nästan 7 månader.
Damen bara gapade...hur kan hon vara så lugn i affären, hon är ju bara valp?
Ja det kan man fråga sig men det är sån hon är vår Alice. Helt cool i alla lägen.

Nu ska vi se på Robinson. Fast hur blir det när man ska släcka ner snart då? Jag vill ju se på Robinson. Inte kan man väl bara släcka ljuset men ändå se på TV...eller???

fredag 27 mars 2009

Snö IGEN!!!

Visserligen hade jag uppfattat att det skulle bli snö idag men när jag tittade ut i morse och fick se 15 cm snö och fortfarande kraftigt snöfall då...ja då blev jag matt. Räcker det inte snart? Förra helgen hade vi vår och så kommer nu detta bakslag. Ja ja jag vet...sånt får man räkna med.
Hundarna har haft kul i alla fall!















Annars har allt varit i full gång denna veckan. Agilitykursen startade i måndags. Tyvärr var Smulan precis i avslut på sitt löp så hon fick stanna hemma. Lisa och Nellie tyckte det var kul att vara på G igen. Själv stod jag och frös och tittade på de andra. Nästa vecka ska det flåsas i alla fall...
På tisdagen var det lydnadskurs för Alice igen. Det gick väl rätt ok, det tar hårt på hennes krafter och hon är väldigt nöjd när det är fikadags så hon får gå in i klubbstugan och sova. Inget kan störa henne där. Inte ens Solita som tappert kämpar för hennes uppmärksammhet.

Onsdagsträningarna har också börjat denna veckan men det får nog vara för min del. Känner att det blir svårt att lägga tre kvällar på raken på klubben. Dessutom blir det dyrt med tanke på att vi har 3,5 mil dit också. Fast några onsdagar ska vi nog komma iväg på längre fram. När vårkänslorna infinner sig menar jag.

Dessutom har vi anmält till inoff utställning i Vara Grästorp den 24/4. Alice och Nikki är anmälda. Och vet ni vad? Vi har också anmält lilla Smulis!!! Bara för skojs skull, ska bli kul med ett omdöme. Vi vet ju mycket väl att hon är lite liten.
Nu har vi en hel del utställningar att välja på framöver, vi får vl se vilka av dem det blir. Bäst att börja träna för det snart då alltså...

söndag 22 mars 2009

Näääe...

Hugo heter han INTE! Sune ska det vara...
Får skylla på att jag precis läst Idas och Hugos blogg, därefter döpte jag om Sune till Hugo.
Nu har jag rättat till i alla fall!

Liten Sune

En liten Sune har besökt oss idag! Sune är Carros kompis Lisas hund och är ca tre månader. Han är en korsning mellan papillon och chihuahua och är bara sååå söt! Han fick först träffa Nellie och de lekte jättebra en stund. Sen kunde jag inte motstå frestelsen att presentera honom för bjässen Alice. Alice är så snäll så snäll, la sig stilla ner och lät honom bekanta sig i lugn och ro. Sune blev betydligt mer konfunderad inför denna koloss.



EMD

Igår var Lisa på Torp och såg EMD uppträda! Givetvis var kameran med.
Så låt oss bjuda på lite ögongodis...














onsdag 18 mars 2009

Lydnadskurs

Igår var Alice och jag på allmänlydnadskursen. Jättekul att komma igång igen, ett riktigt bra vårtecken också för den delen.
Alice tyckte nog det var lika kul som jag, fast hon tog det coolt som vanligt. Hon är härligt lugn den vovven och har inga problem med passivitetsträningen precis. Har man lagt sig så har man...inte mycket som kan störa då inte. Sen blev hon naturligtvis glad att se de nya träningskompisarna och hade säkert inte haft nåt emot att få leka lite med dem men nu var det ju inte det vi var där för.

Smulan har numera avslutat sin "sjukskrivning" och tar kvällspromenader med oss igen. Just nu löper hon så tyvärr missar hon sin kurstart imorgon. Mamma får åka utan hund alltså men hon ska ju ha med sig Natali och Baloo också. Sen får vi väl se om det kanske blir så att Smulan missar agilitystarten på måndag också. Det får ju gå, det lär ju bara bli ett missat tillfälle i alla fall. Förra året löpte hon mitt i kursen, typiskt.

Natali har kommit till Lisa ikväll så nu får vi väl se om de kan vara tysta i natt. De är nämligen lediga från skolan imorgon så det kommer säkert att tisslas och tasslas i natt. Stackars mig som ska upp tidigt. Hade inte haft något emot en "studiedag" jag också...

söndag 15 mars 2009

Vårkänslor

Vi tog oss en promenad jag och Alice. Solen är underbar idag. Alice blev nog lite trött för när vi kom hem igen så la hon sig att vila i snön. Den uppmärksamme ser att halva vår trädgård ligger i fjällen. Där finns en hel del snö kvar, medans resten är barmark dvs lera...

lördag 14 mars 2009

Om opera...

tycker vi INTE!!!
Vart tog EMD vägen? Och Måns, vår lille Måns hur kunde det bli så här?



Som vanligt så säger vi, vi ska ALDRIG mer titta på det här!!!

fredag 13 mars 2009

Fredagsbilder

Får väl passa på att ta lite bilder ute i snön då. Jag menar är den nu ändå här så. Hundarna gillar ju snön i alla fall.
Dessutom en gosig bild från i morse när Lisa och Alice gosade. Lägg märke till att Alice faktiskt ligger i sin Bia!







torsdag 12 mars 2009

Skillnad?

Samma hund, samma bädd...



Översta bilden är tagen den 17/11



Nedre bilden tagen den 8/3. Mindre än fyra månader emellan...
Bädden var Nellies tills Alice flyttade in. Alice har älskat den från första stund. Vadå för liten??? Inga problem, hon föredrar fortfarande den framför sin egen stora rymliga Biabädd.
Får man inte plats är det ju bara att trycka ner kanterna...

Vill inte ha

mer snö nu! Ändå snöar det massor nu igen. Den förra hann nästan försvinna så kommer det här eländet ner igen. Jag vill ha vår nu...längtar riktigt efter våren.

Stannade på Torp på hemvägen och fick köpt mig två riktiga vårtunikor. Såg så himla mycket fint idag, det är så härligt med alla fina färger som kommer nu.

I tisdags var det kursstart för Alice allmänlydnadskurs. Första gången var dock utan hund. Jag riktigt längtar till nästa vecka när det är dags på riktigt. Det blir en väldigt trevlig grupp tror jag. Flera känner jag ju sen tidigare också.
Smulan och mamma skulle ha börjat idag men det blev inställt pga snövädret. Lika bra det för Smulan löper. Hon lär missa nästa gång också, mamma får väl åka själv och se vad de gör i alla fall.

Nu ringde Roger och satte mig i arbete, så slut för idag!

söndag 8 mars 2009

Snö igen!