onsdag 31 december 2008

Nyårsafton

Så var det nyårsafton då, ännu ett år tillända. Vart tog det vägen då? Fort gick det i alla fall.
Kvällen kommer att tillbringas hemma med lite god mat. Vi var bortbjudna men fick tacka nej dels pga magsjukan Lisa nyss haft, dels pga alla hundarna. Förra året hade vi med Nellie och lämnade Nikki och Nova hos Rogers föräldrar. I år var det ingen idé att ens tänka tanken att fråga om vi kunde ta med BÅDE Nellie och Alice tyckte jag. Dessutom var det ett annat ställe vi i så fall skulle till så vi hade inte kunnat lämna de andra hos svärföräldrarna heller. Fast mig gör det inget, jag hade bara varit orolig för hundarna och raketerna/smällarna. Här hemma kan det också smälla riktigt rejält men det är på nåt sätt lättare att hantera hemma. Sen är ingen av mina rädda än så länge men jag vill ju inte de ska bli det heller. För Alice är det ju dessutom första nyåret.

Den lilla lilla snön vi hade på marken är ett minne blott idag. Plusgrader och grått. Eva i Malung skrev om -20 däruppe och hennes underbara foton vittnar om ett vackert vinterlandskap. Men usch så kallt...Lite snö däremot kunde ju fått komma.

Hundarna har varit lite halvkassa i magen antar jag det senaste. Det började med Alice veckan före jul. Hon var riktigt dålig i magen (inte roligt med de olyckorna inne kan jag säga). Tom hon avstod mat i några dagar då. Sen har de andra matvägrat lite hur som helst sen dess. Igår märkte jag på Nellie att hon inte alls var sig lik. Dels åt hon inte dels ville hon inte ens vara ute. Magen lät som ett åskväder men hon var inte lös i magen. Inatt när jag var ute med Alice gick hon med men hon kissade inte ens och var helt apatisk. Nellie är ALLTID alert annars, sover med ena ögat öppet och först på benen om någon rör sig. Missar inte frivilligt en kisserunda med Alice.
I morse väckte hon mig när hon låg tätt intill mig, hela hon var som en kamin. Jag tyckte det var lika bra att släppa ut dem men Nellie orkade inte gå av trappan. Helt olikt yrvädret. Hon verkade jättesjuk helt enkelt. När jag klappade henne var hon jättevarm (jag menar riktigt varm) på buken men inte uppblåst eller svullen. Vi la oss igen men hjärnan jobbade för högtryck. Så klart hon blir sjuk på nyårsafton, då är det väl stängt hos veterinären? Blå Stjärnan blir det alltså, tur hon har en bra försäkring för där blir det dyrt... naturligtvis kommer de att behålla henne också...och hon som är så rädd för främmande människor stackarn...

Till slut dåsade vi till en stund igen och gick upp vid 7,30. Öppnade och släppte ut alla vovvar, Nellie springer glatt med. Sen får de sina matskålar och Nellie har ätit upp sin på de vanliga sekunderna. Skööönt!!! Då är hon inte dödssjuk i alla fall antar jag. Får väl ha henne under uppsikt idag men hon verkar onekligen bättre i alla fall.

Hoppas på att snart få tillbaks "min" dator som är bortlämnad för att rensas. Den var så trög så jag höll på att bli galen varje gång jag använde den. Nu finns det fler datorer i huset men jag känner mig inte hemma på dem, väntar på "min". Ingen idé att ladda upp några bilder heller alltså, varken Roger eller Lisa vill ha mina bilder i sina datorer. Bara att vänta alltså...

måndag 29 december 2008

Eländes elände

Vinterkräksjuka! Det har Lisa stackarn drabbats av nu. Det började inatt och har fortsatt under dagen. För övrigt första dagen som jag känner mig hyfsad. Antar att jag ska vara glad om jag får må hyfsat någon dag emellan innan jag också drabbas av eländet.
Oturligt nog var både Carolina och Emilie hemma för tillfället (nu har de flytt fältet), de har ju planer för nyår så det skulle just vara typiskt om de blir sjuka. Någon av dem är alltid sjuk över jul eller nyår, det slår aldrig fel. Förra året blev Carolina opererad för blindtarmen dagen före julafton. Hur kul var det på en skala? Minns hur jag satt på NÄL-sjukhuset halva julafton, sen snabbt hem för gästerna skulle komma kl 14. Ja ja, det blev jul då också och bra gick det med. Om än stressigt och splittrat. Carolina själv var nog den som hade minst ont av att inte vara hemma på jul, hon mådde så himla dåligt och hade ju så ont efter operationen så hon var nöjd med att vara på sjukhuset.

Någon nytta har jag gjort idag i alla fall. Det var ju 9 minusgrader i morse så jag fick äntligen frostat av frysen. Det är ju så smidigt att bara bära ut allt på trappan under tiden. Att det sen fanns en tjuv som försökte hitta nåt extra att knapra på (helt oväsentligt om det är plastförpackat), ja det hade jag ju räknat med. Gissa vem? Börjar på A...

söndag 28 december 2008

En ny dag

äe det idag så klart och faktiskt en lite bättre dag. Vad gäller förkylningen alltså. Näsan rinner inte riktigt lika mycket men däremot ser jag definitivt ut som Rudolf med röda mulen. Det känns också så att säga.

Hittade några bilder i kameran som jag tog före jul men glömt bort. Jag och Alice är på väg till Smulan för en lekstund.





Söta lilla Smulan, om än inte särskilt ren...



Jösses vad några korvbitar kan åstadkomma! Denna bild togs på Annandagen när vi tröttnat på julmaten (se pizzakartongen i bakgrunden) och Roger lät hundarna dela på några överblivna prinskorvar.

lördag 27 december 2008

Stackars stackars mig...

som är så sjuk! Har "bara" drabbats av förkylning men oj vad dålig jag är. Det bubblar i öronen, ögonen och näsan rinner på kapp. Huvudet värker och svetten rinner. Naturligtvis har jag knappt sovit en blund i natt.
Egentligen ska jag väl vara glad, har haft ont i halsen och kroppen sen ett par dagar före jul men klarade mig hyfsat tills nu alltså. De andra i familjen är halvkrassliga så det är väl en tidsfråga antar jag.

Gårdagskvällen ägnades åt Körslaget på TV. Naturligtvis hejar vi på vår "lokala" kändis, Snygg-Erik. Trots det måste jag väl erkänna att Robert Wells mer eller mindre klassade ut alla andra...fortsättning följer ikväll.

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och se om jag kan få sova lite.

torsdag 25 december 2008

Bilder

Här kommer lite dagsfärska bilder!










Nehej då...

inte har väl bloggen tagit julledigt! Är bara så upptagen med att vara social och givetvis äta.
Jobbade ju in i det sista i år, ända fram till dagen före. Sen blev det en sista spurt på Torp på hemvägen naturligtvis.
Igår började vi med ett besök hos min mormor, åkte vidare till Rogers farmor och till sist landade vi hos hans föräldrar i Grundsund. Emilie och Carolina var med sin pappa hos deras farmor så det var bara Lisa som var med oss. Ja och så Nellie och Alice då förstås. Undrar förresten om det var både första och sista gången Alice var med där... inte så att hon är problematisk att ha med sig men med tanke på hennes framtida format, ja ni vet...

Jag fick hålla henne i koppel hela tiden igår för hon hade hjärnkoll på bordet där maten stod uppdukad. Hon kan bli väldigt stoor redan på två ben ja. Så där fick hon tji. Tror att jag lyckades få alla att förstå att man INTE matar hunden men visst, jag är inte dum, både hon och Nellie tuggade ibland.

Efter vi kommit hem igen så kom Emilie och Carro också. Alla var mätta och slöa fast tjejerna tog en tur till mormor och morfar såklart. Som innan dess firat med min bror Tomas med familj.

Måste berätta vad som hände dem (Tomas och Anki)dagen innan julafton! Sonen Robert har varit i Australien sedan förra vintern och skulle komma hem nu i mars. På tisdag kväll knackar det på dörren, och vem står där... Robert!!! Som bestämt sedan länge att han skulle komma hem till jul istället och överraska, ingen visste nåt. Han hade blivit hämtad vid flyget dagen innan av en kompis och sedan hållit sig gömd. Kan tänka mig att det var årets bästa julklapp!

Idag ska ví på kaffe hemma hos mamma i eftermiddag. Min mormor är där på lutfiskmiddag så då brukar vi ansluta till kaffet. Ingen av oss gillar lutfisk...

Ikväll? Ja då ligger vi i var sin ände på soffan och bara tar det luuugnt, för vem vet? Imorgon blir det säkert en tur till Torp igen, då är det ju rea...

söndag 21 december 2008

Tre dagar kvar

Ja nu är det bara tre dagar kvar till julafton. Lisa räknar ner på det sättet medan jag själv räknar att det bara är två dagar kvar att jobba. Faktiskt tror jag det ska bli en och en halv...flexar nog ut tidigt på tisdag, det tycker jag att jag har förtjänat.

I helgen har det ju varit regn och blåst, inte tillstymmelse till snö och julkänsla. Inte för jag är särskilt förtjust i snö men julafton är en av de få dagar på året jag skulle vilja att det var vitt.

Efter jul och nyår är det ju My Dog i Göteborg, det ser vi fram emot. Inte för att vi ska ställa någon själva men det är så kul att åka dit och titta. På både måndag och tisdag ska Veronica ställa och Pirre kommer dit på tisdagen. Så det blir nog till ett besök båda dagarna tror jag.

I år har vi haft två varianter på julkort. Ett på Lisa och Nikki och ett på Alice. Om ni inte fått nått av oss så passar vi på att här önska er en riktigt God Jul!



fredag 19 december 2008

Caféinvigning

Igår var vi på invigningen av Lenas nya Hundcafé. Oj vad trevligt vi hade. Vi blev bjudna på fika (världens godaste wienerbröd)och fick en liten foderinformation. Alla fick var sin tre kilos förpackning med Eukanuba foder med sig hem. Hon säljer ju även Hundköket, ja en massa andra sorter naturligtvis.
Eftersom medlemmar i klubben har rabatt mot uppvisande av medlemskort så kan det definitivt bli lönsamt att handla hos Lena. Självklart gäller även bonuskort, uppfödarrabatter osv. Själv kommer jag helt klart att handla av henne fortsättningsvis.

Eftersom jag var ledig idag hade jag tänkt hinna så mycket...inte blev det så mycket precis. Men, men, det kommer en dag imorgon också och då...

Ett till

Ett underbart julkort från Frideborgs Kennel i Eskilstuna!

Julkort

Detta fina julkort kom från Knickerbockers Kennel i Motala!

onsdag 17 december 2008

Nedräkning!

Nu är det bara tre dagar kvar att jobba innan julledigheten, imorgon, måndag och tisdag. Gissa om jag längtar? Det känns som om jag inte skulle orka en dag till, lite samma känsla som man kan ha inför sommarsemestern faktiskt.
Tack och lov så ska vi inte fira julen hemma i år, det blir till att gästa Rogers föräldrar i Grundsund. Det blir ju onekligen mindre att stöka med här hemma då i alla fall. Annars brukar jag föredra att få vara hemma och att alla kommer till oss istället men just nu känns det bra att vi ska åka bort istället alltså.

Imorgon kväll ska vi åka till Tanum på premiäröppningen av Tanums nya (och enda) hundcafè! Det är ägaren till hundbutiken "125:an" som startar detta café och vi medlemmar i klubben är speciellt inbjudna till öppningen. Det ska bli jättetrevligt, det är ju en bra idé och vi hoppas verkligen det ska slå väl ut.

Ska väl kanske berätta att i morse efter jag åkt till jobbet erövrade (vandaliserade) Alice sin första sko. Antar att det är en milstolpe som måste passeras. Eller?
Carolina hade ställt sina finpumps i stora hallen på skohyllan igår. Normalt sett är aldrig Alice obevakad där eftersom jag brukar lämna alla hundarna i köket när jag åker tills Roger går upp en timma senare. Denna veckan har dock Nellie och Nikki tjurat. De kan knappt titta på varann utan att det gnistrar, så då har jag alltså låtit Nellie och Alice vara på andra sidan avgränsningen. Dvs i samma hall som pumpsen...

tisdag 16 december 2008

Är så

himla trött...min kollega är fortfarande sjuk så det är bara att ligga i. Ser till att vara på plats kl sex på mornarna för att hinna men det går bra. Fast inatt väckte först Alice mig kl tolv. Jag trodde hon var nödig men nej då, hon var bara törstig! När vi kom ur sovrummet (har tagit bort vattnet på natten för att hon då drack så mycket o kissade lika mycket) gick hon och drack. Sen la hon sig och ville inte alls ut som jag trodde. Då tyckte jag att hade hon nu fått upp mig så skulle hon minsann ut också. Nån ordning får det vara! Det slutade med att jag vackert fick klä på mig för trötta Alice ville inte alls ut ensam. Väl ute så kissade hon direkt (det gör hon alltid)sen väntade jag på bajsningen men ack nej...nu orkade hon inte mer. Hon la sig raklång på sidan ute på gräset för att SOVA!!! Bara att ge upp och gå in alltså, då var hon väl inte bajsnödig då, så bra då.

Efter att till slut somnat om vaknar jag kl ett (!!!) av en fruktansvärd lukt. Gissa vem som gjort en jättehög? Bara att stå upp igen och torka upp eländet. Varför kunde hon inte gjort det när vi ändå var ute en timme innan? Nej då var det väl för tidigt...
Vi kan säga att en viss lejonvalp var ganska billig några nattliga timmar. Sen var det ju inte långt kvar till 4,50 när radion startar. Antar att ingen undrar varför jag är så trött alltså. Så nu ska jag göra ett tappert försök att få henne att göra ifrån sig innan jag ska störta ner i sängen. Ibland går det så jag hoppas...

söndag 14 december 2008

Julkort

Det här underbara julkortet har vi fått ifrån Vallkrokens Kennel i Malung!

Mina älskade flickor

Igår var vi ju på Torp och julhandlade. Jag, Roger, Carolina, Lisa och Natali. Då hittade Lisa och Natali ett ställe där de demontrerade kameror, skrivare och fotopapper, detta gjordes genom gratis fotografering utanför butiken. Naturligtvis var tjejerna snabba att bli fotograferade och fick var sitt foto i A4 format alldeles gratis. Så här fin blev kusinbilden!



En stund senare när Emilie också anslöt till familjen så kom jag på...jag måste ju passa på att få en syskonbild på mina underbara flickor! Vi knatade alltså dit igen, placerade tjejerna i och på stolen, voila...
Här kommer resultatet!



Jätteglad är jag för denna bild. Det roliga är just att den är helt oplanerad. Inga finkläder (snarare ytterkläder på), inte perfekt hår eller sminkning utan bara "här är vi"!

fredag 12 december 2008

Crazy besök

Idag var det Veronica och Crazys tur att komma hit. Crazy lekte först en stund med Alice.





Sen kom resten av gänget...





Måste vila lite, blir sååå trött...



Nova tar det lugnt som vanligt



Ville du nåt matte???



Crazy tyckte det var jättekul att bära kvistar...





torsdag 11 december 2008

Oj oj oj..

vad mycket det är nu! Hinner knappt att blogga...

Har haft en smått kaotisk vecka då min kollega A är sjukskriven, det har blivit till att jobba järnet för att hinna med allt. Har varit på plats redan kl 6 varje morgon denna veckan så nu har jag gjort mina 40 t på fyra dagar.

Igår var det styrelsemöte på Klubben så imorgon hoppas jag få klart protokollet. Gladaste nyheten är att vi nu fått möjlighet att hyra in oss i Björnäs Ridhus så vi kan träna inomhus. Underbart denna årstiden så klart.

Dessutom fick jag idag mail från Lena på 125:an i Tanum De öppnar sitt cafée nästa torsdag och har inbjudit oss i Tanumsklubben på premiärkvällen. De bjuder på fika och överaskningar. Trevligt tycker jag! En inbjudan till alla medlemmar finns i klubbens gästbok.

Ja så jag har alltså haft fullt upp med att skicka gruppmail nu då, budskapen ska ju spridas...

Imorgon hoppas jag kusin Veronica kommer hit med Crazy. Då blir det lejonlek.
Apropå lejon! Idag fick jag min Leonbergerbok. Min fantastiska uppfödare Pirre har fixat boken till mig. Gissa om jag blev glad när det dessutom visade sig att jag fick 40 % rabatt på den!!! Dagens julklapp alltså. Eller kanske födelsedagspresent. Vissa fyller ju snart...
Nu kan jag knappt vänta tills jag får börja läsa, tänk att få krypa ner i sängen med en intressant bok, det kan bli dåligt med sömn inatt alltså...

söndag 7 december 2008

Julmarknad igen

Då har vi varit på julmarknad igen! Inte för att vi är tokiga i julmarknader utan för att det är himla bra tillfällen till miljöträning för Alice. Idag slog vi följe med kusin Veronica och hennes familj, de hade naturligtvis med sig sin valp Crazy fem månader i samma syfte.

Våra underbara vovvar fick "stopp" var femte meter. Det var människor som ville klappa överallt. Både barn och vuxna. Tom en vänlig människa med hundgodis, kan man ha bättre tur som valp? Hundarna var visserligen lite snurriga idag men de ääälskar att bli klappade och att få uppmärksamhet.
Nu har Alice gått i däck under skrivbordet. Det tar hårt på krafterna att gå på julmarknad...

Söndagslek

Roger är ute och fiskar och själv har jag gjort ett röj i datarummet. Massor av bröte lyckades jag kasta faktiskt. Det är märkvärdigt att man måste spara på varenda papper, till vilken nytta? Tvättstugan har också fått sig en välbehövlig omgång fast där är jag inte klar än.

Det blir ju tråkigt att bara göra nytta så tog en paus. Alice fick följa med upp till Smulan och oj vad kul de hade. Smulan ääälskar när hon får leka med Alice, det är ju knappt nån av de andra hundarna som vill leka längre. De anser sig vara lite för fina för sånt fjant verkar det som.





I alla fall gick det vilt till i trädgården men de turades om att vara överst.

Sen gick vi ner på gärdet bakom ladugården...



Där sprangs det fort



Ibland så fort att de nästan "flöt" ihop...





Alice stod så fint...



Söta Smulan satt så fint...



...sen visade de också att de visst kan sitta jättefint båda två. Samtidigt alltså!

lördag 6 december 2008

Julmarknad

Idag på förmiddagen var vi på säsongens sista träning på klubben. Nu har vi bestämt att göra ett uppehåll om vi nu inte skulle ha sån tur att det ordnar sig med en lokal för inomhusträning då förstås. Det skulle ju vara toppen så vi håller tummarna.

På eftermiddagen var jag, Roger och Lisa nere i Munkedal på julmarknaden. Alice fíck följa med, hon behöver ju miljöträning. Imorgon kommer vi eventuellt att åka till Brastad på julmarknaden där i samma syfte. I så fall träffar vi även Crazy med familj vilket ju är jättekul förstås.

Efter träningen på förmiddagen åkte jag och Tove som vanligt till 125:an. Vi har beställt halsband så vi skulle höra om de kommit. Det hade de inte men nytt var att Damen där nu köpt en fastighet på andra sidan vägen och ska öppna café där. Det finns en bakgrund till denna historia. Förra veckan när vi skulle parkera våra bilar på andra sidan vägen för vårt besök blev gubben i korvkiosken ilsken och krävde att vi skulle flytta oss. Det gjorde vi snällt men Damen med make blev mäkta irriterade på korvgubben. Nu var nog denna irritation inget nytt men i alla fall blev de så irriterade att de samma lördagskväll tar kontakt med fastighetsägaren och helt sonika köper huset snett mitt emot (vid sidan om korvkiosken) och ska nu alltså öppna café där. Ett hundcafé tom! Här är nog som bäddat för en riktig grannfejd kan jag tänka mig.
I alla fall kommer vi (klubben) nu att få inbjudan till foderdag mm på nämnda café. Hon ska nu utöka sitt fodersortiment och både hon och vi är ju intresserade av ett lönsamt samarbete så att säga.

Nu ska jag kolla in finalen i Stjärnor på is, trots att jag bara strötittat hittills är det kul att se vem som vinner!

fredag 5 december 2008

Teqimbo'z

Idag tog jag med mig Alice och åkte och hälsade på kusin Veronica. Veronica har tre leonberger och numera även kennelnamnet Teqimbo'z. Hennes valp Crazy, som kommer från Teamaides Kennel, är nu fem månader men grymt mycket större än Alice förstås. De hade i alla fall riktigt kul en stund, trots att Alice ibland verkade tycka att Crazy var lite väl burdus.

Kameran var med men som vanligt blev det inte så mycket användbara bilder, här kommer några i alla fall!








Söta Alice, 14 veckor.

Mästerrymmaren Nellie

Ja nu har vi en rymmare i huset igen. Nellie har fått riktig smak på att sticka igenom fårstaketet och ta sig en sväng. Oftast blir det i skogen. Problemet är ju som vanligt alla rådjur som häckar i vår trädgård, hon kan inte motstå frestelsen att springa efter dem när det bär iväg. Varenda kväll när vi varit ute på vår kvällspromenad så står det ett rådjur en bit innanför vår grind när vi kommer hem igen. Nu har jag lärt mig det men de första gångerna följde ju Nellie med till skogs då så klart. De andra två sprang som byfånar här och grunnade på hur Nellie lyckades ta sig igenom. Inte fullt så enkelt när man är skapt i collieformat.
Idag var det dags igen, alldeles nyss när jag skulle släppa in dem så fattades Nellie så klart. Hon kommer alltid till slut när man ropar men då kan hon av någon anledning INTE gå igenom staketet från andra hållet!!! Hon kan alltså ta sig ut men inte in, smart...
Idag kom hon nerifrån vägen (inte bra) relativt omgående men kommer inte in genom grinden då naturligtvis. Bara att ta på sig och gå ner och släppa in henne.
Annars när hon kommer från skogshållet är problemet att hon ju i princip kan komma från tre håll och hon säger inte ett dyft när hon kommer. Om jag står på ena sidan och lockar kan hon alltså sitta innanför staketet på andra sidan och vänta på att jag ska komma och lyfta över henne. För att hon inte kan gå igenom...

För ett par veckor sedan var Alice med mig när jag hämtade över henne efter en sån tur. Medan jag böjde mig över efter Nellie så kom Alice på att oj, man kan ju gå igenom här! Bara att lyfta över henne också. Sen roade sig Alice med detta några gånger de följande dagarna. Detta var jag aldrig speciellt bekymrad över, problemet varade ju inte särskilt länge. Det löste sig av sig själv. Formatet, som sagt...

tisdag 2 december 2008

Miljöträning

Ikväll var jag och hämtade Carolina på Torps Köpcentrum, hon kom ju tillbaks med bussen från Oslo. Då passade jag på att ta med Alice för lite miljöträning. Där gick vi fram och tillbaka, runt runt på parkeringarna. Bilar, bussar tom en långtradare fick hon riktig närkontakt med. Det bekom henne inget särskilt. Hon är cool den lilla damen. Att hon sen "råkade" träffa sin andra matte Carolina vid en buss helt plötsligt gjorde henne ju överlycklig!
Så nu är Alice ganska trött, det var nog jobbigt med all trafik och oljudet men oj så nyttigt.

måndag 1 december 2008

Foder

Funderar vilt på vilket foder jag vill fortsätta ge Alice. Det här med foder är ju en djungel som bekant. Att jag har gått uppfödarutbildning där en av delkurserna är just foder har trots allt inte gjort saken lättare.
Säcken jag köpte med från Pirre har börjat krympa drastiskt så det börjar bli dags att bestämma vad som ska köpas. Detta foder (Brit) säljs inte i närheten men kan levereras av Foderbilen. Så nu har jag suttit vid datorn och registrerat mig där och gjort beställning på två säckar. Då får jag mer tid att fundera på vad det ska bli fortsättningsvis. Hela kvällarna går ju åt att kolla innehållsförteckningar på olika sorter på nätet...
Hoppas nu bara det funkar med leverans på detta sättet, beställde till Rogers företag där det finns folk som kan ta emot. Det känns ju lite osäkert att det ställs hemma på gården när ingen är hemma annars. Fortsättning följer...