söndag 30 november 2008

Avslutning

på valpkursen var det idag. Riktigt tråkigt faktiskt. Att det är slut menar jag... Jag har tyckt det varit kul att vara med och hjälpa till, dessutom har ju Alice haft bonusnytta av dessa söndagar. Idag var hon visserligen inte med, kursarna skulle ju ha sitt avslutningsprov så då bestämde Lisa sig för att stanna hemma. Det blir ju kallt att bra stå och titta på förstås.
Vi håller fortfarande tummarna för att vi ska hitta nåt ställe under tak där vi skulle kunna hålla nån kurs nu under vintern. Det skulle ju kunna innebära att Alice får gå på valpkurs på riktigt. Ett par förslag på ställen dök upp idag där medlemmarna skulle kolla vidare ang möjligheten. Fortsättning följer.

Alldeles nyss körde jag Carolina till Torp, hon skulle med bussen till Oslo. Lite löjligt känns det att först köra några mil åt "fel" håll när sen bussen kör förbi på motorvägen några hundra meter härifrån. Men men.... det ska ju tydligen vara långt emellan stoppen och då blir det så här konstigt.

Även inatt sov Alice jättebra. Var visserligen ute sista gången i går kväll ovanligt sent men sov sen till 6,30. Härligt! Nellie då? Ja hon lär bli kvar inne i Lisas säng ett tag framöver på nätterna...

lördag 29 november 2008

Träning

Idag var vi i Tanum igen. Småregnigt och lerigt var det men man är väl tapper eller? Antar att det snart blir till att göra ett uppehåll med våra lördagsträningar men vi har i alla fall bestämt oss för ytterligare en lördag. Sen får vi väl kanske ägna helgerna åt julhandel och annat inför julen. Om vädret tillåter får vi väl se om vi kan komma igång efter jul igen. Det är nästan synd att göra uppehåll nu när det är så många som ansluter till dessa träningar. Alla kommer inte varje gång men vi brukar ändå bli 8-10 ekipage.
Idag kom en ny kille med två Berner Senner hundar. Den ena var en valp på 12 v, alltså en vecka yngre än Alice. Oj vad mycket större och grövre denna valp var. Hoppas de fortsätter komma, det är väldigt kul när nya ansluter.
Jag skulle försöka ta foton på de som var med idag men trots ett antal bilder så ser det mest rörigt ut. Här är ett par av dem i alla fall.




Tyvärr kom ju de som kom senare inte med alls på nån bild idag.

Efteråt gjorde vi ett nytt besök på 125:an. Vi var fyra personer som åkte dit tillsammans. Tove skulle dit ang overall som skulle beställas till Vickie. Själv beställde jag ett halsband till Nellie så nu blir det till att åka dit nästa lördag igen...

I natt testade vi en ny variant med förhoppning om att Alice ska sova bättre utan att behöva ut. Jag har ju länge haft en idé om att det kan vara Nellie som väcker Alice med sitt masande upp och ner i sängen. Alltså fick Nellie helt sonika flytta in till Lisas säng istället. Rastade Alice sista gången 22,30 innan vi la oss. Sen sov hon till 5,40!!! Upp och släppte ut henne och sen gick vi in och la oss igen, hon sov glatt vidare till 7,15. Jag blev jättenöjd! Nellie lär bli kvar inne hos Lisa på nätterna nu ett tag i alla fall så får vi väl se om det håller i sig.

fredag 28 november 2008

Japp...

klart jag klarade vika struten! Man har väl varit med förr eller???
Skämt åsido. Någon undrade i kommentaren igår om jag klarade vika struten. Då menas alltså struten man viker själv till lösgodiset på Hotell Bohusgården. Man får ett A4-papper med två tryckta tummar på. Utefter de tummarna ska man alltså vika en strut som man sen kan hämta sitt godis i. Mmmm...

Dagen började med kaffe och macka vid samlingen. Sen finns alltså framme hela tiden kaffe, kakor, kanelbullar, glass, ramlösa, lättöl, läsk, frukt och så smågodiset! Bara att förse sig så mycket man vill och hur ofta man vill av allt.
Lunchen bestod av buffé där ALLT fanns. Godast är ju desserten (!!!) med chokladpudding, vispgrädde, massor olika sorters mousse (stavas det så?), brylépudding och fruktcoctail. Sist då kaffe och kaka igen naturligtvis.

Ja magen den var sprängfylld hela kvällen igår efter allt detta ätande men en bra dag hade vi.

onsdag 26 november 2008

Vaccinering

Idag har Alice varit hos veterinären och fått sin 12 veckors vaccination. Hon var så duktig så, inga problem där inte. Fick också bekräftat att hon är bra i hullet, jag har ju varit lite osäker på om hon varit väl tunn. I söndags när jag vägde henne stannade vågen på 10 kg. Hon har alltså gått upp ungefär ett kg i veckan sen hon kom.

I morgon ska dagen tillbringas på Hotell Bohusgården i Uddevalla, utbildning hela dagen. Roligt med lite omväxling, god mat lär det bli också och fri tillgång till frukt och GODIS! Dagen är räddad för en gottegris som jag.

måndag 24 november 2008

Kallt

Usch vad jag tycker det är kallt. Jag som jämt fryser gillar naturligtvis inte kyla. Fast å andra sidan gillar jag inte mildväder med regn och blåst heller. Problemet är bara att om jag byltar på mig allt som eg skulle behövas redan nu, vad ska jag då ta på mig i februari när det är 15 minusgrader?

Naturligtvis heter Marlénes lilla valp Solita och inget annat. Jag har vansinnigt dåligt minne när det gäller namn (på både två och fyrbenta) så jag döpte om henne lite några inlägg bakåt. Yrskesskadad som jag är så har jag lättare för personnummer...

Fick precis mail från Pirre (Knickerbockers) med tips om en utställning i Örebro i februari. Sen tidigare har vi dessutom fått inbjudan till valpträff med utställning i Linköping dagen efter, också det i februari. Sjutton också att det ska vara så himla långt att köra dit...kanske inte så roligt att köra så långt i februari. Ja ja, får väl fundera på saken. Om inte annat får jag väl anmäla och se sen hur väglaget blir när det är dags.
Förresten är den lilla hanen på bilden i inlägget här om dagen såld nu men en annan vacker broder finns kvar...bara så ni vet alltså!

söndag 23 november 2008

Nordisk mästare i agility

Ja det blev Smulans pappa Izor i Hamar idag! Oj vad stolt man blir. Hans titel är ju inte att leka med i förväg heller precis...
SagCh FinAgCh SAg(hopp)Ch Sobelkustens Impressive Ice Floe, ja det är Izor det. Stort grattis till honom!
Smulans syster Skrållan var också där fast på utställning och gjorde bra ifrån sig. Lilla Bella från Vallkrokens C-kull var på en annan utställning och vann valpklassen. En strålande dag för släkten med andra ord, jätteroligt!

Själva har vi varit på klubben, det var ju valpkursen idag. Alice har ju fått en ny kompis i Marlénes lilla border collie valp. Hon är såå söt. De lekte så det stod härliga till. Ingen av dem är ju egentligen med på valpkursen även om nu Alice har förmånen att få vara med på vissa saker. De har dock gott av att vara på plats för socialiseringens syfte. Marléne och Lisa la också var sitt godisspår till dem i skogen och det tog de så klart.





lördag 22 november 2008

125:an

ligger mitt i Tanum, mitt emot den nerlagda macken. En gul villa med skyltar utanför när det är öppet. Jag hade aldrig varit där förut men alla Tanumsbor känner till stället. Ägaren sponsrade även priser till vårt KM så vissa vann ju tom presentkort där. Det var nog bara hundsaker i hela butiken ja. Korgar, koppel, halsband, leksaker, täcken, kläder, schampo, godis, tuggisar, bilburar, foder, you name it...
Vägar nog påstå ALLT. Klart värt ett besök.
Detta var info till dig som undrade!

Vickie modellar

Idag var det träning igen. Ett strålande väder men eftersom inte solen kommer åt vid planen så var det jättekallt. Det känns som att det kommer fler och fler för varje lördag nu, jättekul.
Idag var det bara jag/Alice och mamma/Smulan i bilen. Lisa var hos en kompis sedan igår och då fick det bli bara Alice som fick följa med. Nellie löper dessutom.
Alice fortsätter att imponera. Vi tränar ju inte alls under veckorna ändå blir hon bara bättre och bättre. Hur går det till? Hon går i princip bara i koppel på lördagarna och söndagarna, ändå ser hon ut att ha gjort det i ett halvår...
Hon har en fantastisk naturlig kontakt och nu sätter hon sig dessutom spontant så fort jag gör halt. Vid sidan. Hmmm...är hon klonad eller nåt? Hon är ju bara 12 veckor lilla mysan. På onsdag tänker jag åka till veterinären och få avklarat vaccineringen. Nu har hon redan varit hos oss i fyra veckor, oj vad fort det gått.

Efter träningen åktejag, mamma och Tove till 125:an. Det är en liten butik som har ALLT inom hund. Jösses vad med grejer hon hade. Dessutom säljer hon ju foder också så jag skulle dit och kolla priser på färskfoder. Hon skickade med oss alla ett 1/2 kg att pröva så nu får vi se.
Toves lilla Vickie fryser ju när det är kallt så hon fick prova overall. Titta så fin hon blev!

Tove fastnade för en annan modell men skulle få besked om den går att få hem i rött. Det blir nog bra för lilla Vickie nu när vintern kommer.

fredag 21 november 2008

Kolla in...

Den här charmören är Alice brorsa!



Han är till salu hos Knickerbockers Kennel!

Lite bilder



Goa Nova



Det är nåt konstigt vitt på altanen!!!



Nåt farligt eller? Kollar du?



Okey då kan jag väl slappna av då...



Jag kan springa så fort att jag inte fastnar på bild... det är nästan så inte öronen hinner med ens!



Fina Nellie på spaning



En styck collie underst som vanligt. Nova tjänstgör som lektant.

Längesedan

det blev bloggat nu! Har inte hunnit/orkat på kvällarna. Inte har det hänt nåt här heller att berätta.
Fortfarande blir Alice sååå nödig på nätterna att jag måste släppa ut henne. De två sista nätterna har hon tillbringat inom kompostgaller så nu kan hon i alla fall inte springa runt och göra det hon ska. Fast hon talar högljutt om när det är dags. Sen kryper hon ner i korgen och sussar gott vidare.



Ibland är hon instängd/utstängd på ena sidan av den här skivan också...



De två blå är fullt nöjda med nån som kliar dem en stund, helst då i soffan. Här är det Emilie som utsätts för trängseln.

´

I onsdags var det medlemsmöte för klubben. Så nu ska jag ta och ägna en stund åt protokollskrivande...

söndag 16 november 2008

Gosedjuret Alice

Ja visst såg det väl mysigt ut att ha ett levande gosedjur, precis som Eva så riktigt skrev i kommentaren. Det är precis vad hon är lilla Alice, ett riktigt gosedjur. Sen är hon ju ganska slut ikväll också, hon har väl haft en tuff helg. Varit i Tanum både lördag och söndag och bla lekt med nya kompisen bordercollievalpen Sorita (stavning?) och däremellan har ju Baloo varit här. Inte konstigt man blir trött då. Sen är ju matte det bästa hon vet så då kan det ju inte bli mysigare än så här...

Myspys



Frusen matte gosar med trött lejonbebis. Nellie myser tätt, tätt intill.

Gänget



Här har vi gänget samlat! Det är bara lilla Smulan som fattas för att det ska vara komplett med alla hundarna.

Stackars Baloo är väl lite förvirrad över alla dessa damer, han vill inte äta alls. Fast han lär inte svälta innan han ska hem igen idag. Han fullkomligt älskar att vara ute men ibland måste man ju komma in. När man ska gå och lägga sig tex.
Igår kväll var han och Nikki och Nova ute först. Sen tog jag in dem och släppte ut Nellie och Alice själva. Annars tror jag nämligen inte Alice får tid att göra det hon ska om hon bara koncentrerar sig på att hänga på de andra.
När de små gått ut och jag precis skulle gå ut genom dörren själv, så kom nån typ av kanonkula bakifrån och FLÖG förbi mig ut. Jag lovar att det var ett tremeters längdhopp minst för han landade inte förren långt ute vid trappen (vi har altan emellan)! Jösses vad fort det gick. Jag är ändå van att mina collie ska ut i 180 på morgnarna tex men de brukar ha markkontakt i alla fall, det här var nåt annat. Allt för att inte drabbas av det orättvisa i att vara inne om nån annan får vara ute.
Stackars Natali kom rusande och undrade vad som hände när jag vrålade till, så till slut fick han lomma in igen stackarn. Sen tror jag nog han sovit gott inne hos tjejerna för jag har inte hört honom.

lördag 15 november 2008

Huset fullt!

Här är det huset fullt just nu. Carolina kom hem från Oslo tidigare idag. Hon är visserligen på utgång igen för kvällen förstås. Emilie har varit här men åkte i eftermiddags, kommer imorgon igen. Sen har vi Natali och Baloo här som nattgäster. Alltså huserar fem hundar på golven just nu. Det är liksom nån överallt om man säger så. Fast det är inga problem. Baloo är lite yster så Nellie måste ju demonstrera sin morrteknik så han fattar att han faktiskt bara är en gäst här. Nikki och Nova är tacksammast om de kan få vila ostörda men visst kan de kosta på sig lite lek emellanåt. Alice hon gillar Baloo men hon har lite respekt för hans lealösa kroppshydda. En golden svänger ju på nåt sätt med precis hela kroppen när de livar upp sig.

I förmiddags var vi på träningen i Tanum. Idag var det Nellie och Alice som fick följa med. Nellie var alert och gjorde riktigt bra ifrån sig trots att det var ett tag sen hon var med. Alice lilla snuttan hon är ju bara sååå duktig. Hon går så fint i kopplet, inget dragande, inget stoppande, inget krångel alls. Det är första gången jag har en valp som verkar vara koppeltränad och klar när jag fick hem henne. Hon kunde liksom från början. Sen skulle ni se vilken kontakt hon har! Det är helt underbart, måtte det fortsätta så här...
Sitta förstod jag aldrig hur hon lärde sig. Det kunde hon dagen efter hon flyttade hit. Fråga mig inte hur det gick till. Ja hon är så fantastiskt duktig lilla fröken Alice. Och mammig. Kanske därför hon är så följsam eller?

Idag fick hon en ny kompis också! Marléne kom till träningen med sin lilla border collie valp. Hon var så söööt. Hon var fyra dgr yngre än Alice och naturligtvis lite mindre men oj vad kul de hade ihop.
Jag är så glad att kunna använda träningslördagarna till miljöträning för Alice, det är verkligen bra för henne. I morgon ska vi åka upp och titta på valpkursen igen. Alltid finns det nåt hon kan göra då också även om hon ju inte är med i kursgänget.

Om nu någon undrar hur natten var så kan jag berätta hon bajsade som vanligt. Inte en gång utan två!!! Nu ska vi se hur det blir till natten. Det är tur att jag är så van med lite sömn i förväg för inte blir det mer nu precis...

torsdag 13 november 2008

Ett gott skratt

får ni om ni läser Carinas inlägg i min gästbok! Själv ler jag fortfarande. Tack för att du gav mig hopp Carina! För visst tog det väl slut nån gång på nattstörningarna?
Själv har jag nästan glömt hur det var med de andra hundarna men tycker mig inte minnas att de behövt ut mer än någon/några nätter precis i början. Lite pölar får de helt enkelt göra inne på natten om det skulle behövas men det är väl märkvärdigt att det måste bajsas just på natten eller? Inte sjutton kan man låta dem göra det och sen sova vidare i den odören...

Ledig dag

på en torsdag blev det denna veckan. Av olika anledningar har jag bytt så jag jobbar imorgon men är ledig idag istället. Det känns jättekonstigt fast trevligt, för Emilie råkar vara hemma just nu också, så det passar ju bra. På lördag kommer även Carolina hem från Oslo, ska förmodligen vara en vecka denna gången. Det var lite tunnt med jobb just nu och då passar hon på att vara här istället. Härligt!

Alice trivs bra med att vara med Roger på jobbet. Numera leker hon med Skipper, goldenhannen, när hon är inne. Då huserar de ihop och trivs jättebra med det. Ute går hon med taxen Tina och så Nellie då förstås. Ja så hennes dagar är som nån typ av dagis och roligt har hon uppenbarligen.
Här hemma är hon mattes lilla gris, viker inte från min sida. Överallt går hon efter så nu har jag två skuggor (Nellie också).
På kvällarna när jag är ute med de andra hundarna så ligger hon klistrad vid dörren tills jag kommer tillbaks, fast hon är tyst i alla fall säger de som är hemma med henne.
På nätterna kan det gå hur som helst. Har varit ute en sväng de flesta nätter denna veckan men inatt har hon faktiskt sovit hela natten till 5,45 utan att göra varken någon pöl eller annat. Problemet är att hon oftast behöver bajsa mitt i natten (underbart) och det går liksom inte att nonchalera...

Tycker hon har växt rejält, då framför allt på höjden. Viktmässigt har hon inte ökat så jättemycket så denna veckan har jag ökat på fodermängden. Hon är dessutom avmaskad här om dagen.
Klippa klorna går jättebra, då har vi mys stund. Ja hon är en riktig gosnalle denna lilla damen. Tom husse har smält rejält vid det här laget (fast det sitter hårt inne att erkänna), tycker att jovisst hon är ju såå go men "hon kunde gärna sluta växa nu"!!!

Det ska bli roligt att se vad Carro säger om Alice när hon kommer, de har ju inte träffats än. På måndagen efter vi hämtat hem Alice ringde Carro mig på jobbet -men mamma, har vi skaffat en hund till? Det har du inte sagt!!!
Hon hade läst det i bloggen. Det gick ju lite snabbt just med Alice och vi pratade väl inte i telefon just de dagarna.
Däremot visste hon ju att jag ville ha en och att jag följt Knickerbockers kullen hela tiden. Sen känner ju Carro sin hundtokiga mamma... så innerst inne tror jag inte hon var så jätteförvånad.

Förresten så har Knickerbockers några underbara valpar kvar som söker nya ägare och fodervärd. Kika in på hemsidan, även om man inte letar valp så finns där massor intressant att läsa!

söndag 9 november 2008

Fars Dag

Idag har vi firat Far. Först Roger här hemma naturligtvis och sen på eftermiddagen har vi varit hos pappa.
Där emellan var jag och Lisa på valpkursen på klubben. Med oss hade vi Nikki och Alice. Nikki är ju lugnare än lugnet själv, alla blir så fascinerade av henne. Hon ligger snällt på sin filt och håller koll. Får hon sen hälsa på valpisarna så är hon lika lugn. En bra förebild för Alice inte minst.
Lisa hade ansvaret för Alice medan jag hjälpte Bengt. Korta stunder var de med i aktiviteterna och gjorde samma som de andra fast med långa avbrott för vila och nån tupplur. Sen var hon med inne på fikan efteråt och somnade gott på golvet igen. Hon blir ju uttröttad bara av att se alla de andra runt sig.
Jag är så imponerad över hur lätt hon faktiskt lärt sig gå i koppel. Hon är så följsam och har en superkontakt! Inget dragande här inte. Ännu.

Sen var vi ju som sagt hos Smulan på eftermiddagen. Oj oj oj vad det är kul! Smulan blir överlycklig att nån vill leka med henne och Alice blir sjövild. Mycket vildare än hon blir här hemma trots alla kompisar här i huset.
Tills slut somnade hon i alla fall i en hög på golvet och då gick luften ur Smulan också. Nellie var också med men det skulle inte falla henne in att röja runt på det viset. Det är hon för fin för, madame.

Ja en tröttande dag har det varit för Alice, hoppas nu hon sover jättegott hela natten ända till morgonen, utan att bli bajsnödig...

lördag 8 november 2008

Lördagsträning

Idag var jag, Lisa och mamma i Tanum på lördagsträningen. Vi hade tur med vädret, det regnade inte utan lättade undan för undan medan vi var där. Idag var det spår för dem som ville men vi hade med oss Smulan och Nova och de är inte precis roade av spår nån av dem. Sen var lilla Alice med för första gången också. Det var nyttigt för henne att komma dit och vara med även om det bara blev några korta stunder med vila emellan. Hon blev så trött (bara av att kolla på vad som hände)att hon fick ta en tupplur på filten en stund emellan. I alla fall var hon så duktig lilla gumman, riktigt följsam är hon faktiskt fast hon inte gått så mycket i koppel ännu. Sitt är heller inga problem, nåt mer har vi inte tränat på än.
Efteråt fikar vi ju alltid tillsammans och då låg hon så gott på golvet och sov igen.

Imorgon är det valpkursen och då ska Lisa och Alice följa med upp igen. De kan ju alltid hänga med lite i ytterkant och framförallt får hon kolla in alla de andra hundarna.

fredag 7 november 2008

Sovställningar



Stackars lilla varelse som bara har ett framben och ett bakben. Eller???



Så här tätt ligger syskonen Nikki och Nova nästan alltid.



Här har vi en huvudlös collie...



Huvud eller inte spelar väl ingen roll när det är bakänden som är viktigast!

Jippiie

I natt behövde jag INTE gå ut med Alice! Hon höll sig faktiskt till morgonen. Sköööönt! Nu har hon dessutom inga större problem med att hänga på Nellie ut genom dörren utan att matte måste vara med varje gång på de snabba kisserunderna.
Man märker en klar utveckling på denna veckan. Nu tar hon stora lovar i trädgården och bryr sig inte så mycket att man inte är intill längre. På kvällskisseriet i märkret har jag fullt sjå att hålla koll på var hon är. Hon är ju så mörk att hon smälter in i mörkret liksom, trots att jag har ficklampa kan det vara svårt att se var hon håller till. Husets utebelysning täcker inte upp hela tomten precis.
Nu är ju tomten inhängnad tack och lov men man vet ju inte om det är en blivande utbrytarkung så det är bäst att hålla kollen.

Hon har varit med Roger på jobbet två dagar denna veckan, lite mjukstart. Det har gått jättebra. Där varvas dagarna med att vara inne i personalutrymmet med Nellie med att vara ute i rastgården stundvis med Nellie och taxen Tina. När jag har kommit på eftermiddagarna för att hämta dem så har hon sovit som en stock inne i ena kojan.
Imorgon ska hon, om vädret inte är för dåligt, få följa med till klubben på lördagsträningen. Har rådgjort med Bengt om hon får följa med och det är okey. Det är ju nu det är så viktigt att hon får uppleva olika miljöer, hundar, ljud mm så hon ska ju med så mycket som möjligt förstås.

På styrelsemötet i förrgår fick jag en CD med bilder från lydnadstävlingen i september utav Eva. Där hittade jag dessa på mig och Nellie!





Tack snälla Eva för bilderna!

torsdag 6 november 2008

Sååå trött

man blir av att gå upp på nätterna! Nu har Alice riktigt kommit in i att hon måste bajsa nångång kl 2-3 på natten. Jag som är så lättväckt vaknar direkt hon tassar på golvet så jag hör att det händer men hinner inte....bara att skynda upp, torka upp (den rackarn sätter ju i sig det efteråt) och skicka ut henne och Nellie en sväng. Det har faktiskt funkat två nätter nu att skicka ut dem utan att jag behöver klä på mig och gå med. Jag menar är vi nu ändå uppe kan hon lika gärna kissa också!
Efteråt traskar hon glatt med in i sovrummet och kryper ihop i Nellies bädd igen. Sen sover hon till morgonen.
Ja ja, hoppas hon snart slutar med detta.

Förresten, läste nånstans på Knickerbockers sidor ett tips att ge hundar ananas i maten om de äter skit. Det smakar nämligen illa då (gör det inte det innan???). Det gör jag nu men undrar bara, hur mycket och hur ofta? Ska man ge i varje mål eller en gång om dagen? En tesked, en matsked??? Någon som vet? Tacksam för tips om detta då jag just nu har fullt upp att hålla efter madam ute.

Igår kväll var jag på klubben på styrelsemöte. Var så trött så var nog inte riktigt alert. Sen kommer man hem och kan naturligtvis inte sova. Så är det alltid när jag varit nånstans på kvällarna tyvärr. Lägger man då till en nattlig ronda med Alice och att man ska upp kl 5 igen, ja då är det inte konstigt att man är trött. Nu är jag i och för sig van, har haft problem med sömnen så länge jag kan minnas men det urartade helt när Lisa föddes. Hon sov nog inte 10 nätter de första tre åren. Sen har jag aldrig lyckats sova ordentligt efter det...

Imorgon är jag ledig, då ska protokollet skrivas ut. Nu ska jag bara ta det lugnt en stund innan jag kryper ner under täcket.

tisdag 4 november 2008

Trångt

Här är favorit platsen när matte sitter vid datorn! Trångt och mysigt under skrivbordet. Notera Nellies korg bredvid som inte alls duger...(Nellie har alltid legat där när jag suttit vid datorn, tills Alice kom vill säga)

Tur att man är ledig!

Ja med tanke på hur en och annan natt varit det sista så är det tur man är ledig. Inatt var det Alice som levde rövare. Hon protesterade vilt redan när hon skulle gå med Lisa in och lägga sig igår kväll. Till slut tystnade hon men sen höll hon på med jämna mellanrum. Vid 2,30 tröttnade jag, det blev ju ändå inte mycket sömn för varken mig eller Lisa, så jag fick gå upp och släppa ut henne. Jodå, visst var hon nödig på alla sätt. När hon fick gjort det hon skulle gick hon glatt med mig in igen, upp i Nellies bädd (inne i vårt sovrum) och där sov hon sött tills min klockradio gick igång i morse.
Hon vill helt enkelt hellre sova inne hos oss tror jag, kanske beror det på att Nellie också är där. Vi får nog ändra på detta så det blir lugnt för allihop.

Sen gick jag alltså upp tidigt för att vara på verkstaden i Uddevalla med bilen kl 7. Var hemma igen vid 7,30 precis innan Lisa skulle gå till skolbussen. Tråkigt att behöva köra iväg när man är ledig men det var min egen dåliga planering. Eller rättare sagt, jag visste ju inte om Alice när jag bokade servicen. Bara till att köra samma väg i eftermiddag igen för att hämta bilen då alltså.

Nikki fäller nu nåt kopiöst. Borstar ur henne varje dag ändå syns det knappt att hon tunnat ur. Nu har hon ju inte lite päls heller...Nova är på gång också men det har inte börjat släppa helt ännu.
Jag har alltid förundrats över mina collies (det har varit samma med alla sex) som alltid tappar sin varma päls just när det börjar bli kallt och vinter. Sen tar det ju ett tag innan den byggs upp igen, är det inte lite skevt? Det är ju nu de börjar behöva den. Nellie som är sheltie har en helt annan fällningsperiod. Hon tappar tidigare på hösten och har nu fått tillbaks riktigt hyfsat. Smart! Klart man borde ha vinterskruden redo när kylan kommer!!!

måndag 3 november 2008

Dagisbesök

Idag tog jag med mig Alice och gjorde ett studiebesök på "dagis". På onsdag ska hon ju börja följa med Roger till jobbet så jag tänkte det kunde vara bra att ha en "inskolning" först. Där är ju alltid en massa folk så vi hann inte mer än ut ur bilen förren första man att hälsa dök upp. Taxen Tina stod i rastgården och förde liv så Alice blev alldeles förskräckt. Hon gillar inte när andra hundar skäller.
Vi gick in i verkstaden en stund och då la hon sig genast till ro mitt på golvet, inget märkvärdigt med att komma till en båtverkstad inte!

Sen gick vi ut till Tina, jag släppte helt sonika in Alice till henne så de fick bekanta sig. Lite läskig var hon allt, mest för att hon genast visade att här bestämde minsann inte något litet lejon i hennes taxkula inte. Alice tyckte det var mäkta spännande med två kojor att utforska fast jag undar hur länge hon kommer in i dem? Som vanligt är inget avsett för ett stort, stort lejon...
Nu finns där visserligen en rastgård till med större koja om det kniper och dessutom har vi nog tänkt att hon ska kunna vara i rastgården här hemma längre fram.

När vi sen kom hem städade jag ur bilen. Då blev hon sååå trött att hon somnade på trappan. Man blir ju helt slut av alla nya intryck! Själv blev jag sympatitrött (hade ju nattliga störningar också förstås) så efter maten tog vi en lur båda två.

Bilder från en frostig morgon








I natt blev jag väckt!

Fast det var inte av Alice utan Nellie som hoppade på mig och gnällde. Inte gav hon sig heller. Försökte nonchalera henne men när jag låg där under täcket så tänkte jag plötsligt, tänk om det brinner eller nåt? Raskt ur sängen, slängde ett öga åt alla håll på väg till ytterdörren. Hon var väl bara dålig i magen stackarn eller nåt. Det är enda gångerna hon väcker mig på nätterna. Naturligtvis vaknade Alice inne hos Lisa så det var bara att hämta henne och på med jackan och gå ut kl 2 på natten. Mysigt. Sen lät jag Alice följa med in till oss, hon kröp upp i Nellies mjuka bädd och la sig direkt. Undrar just hur länge hon får plats där, den är trots allt avsedd för en sheltie...fast man kan ju göra som Nikki gör, lägga sig i den fast man inte får plats. Den har ju mjuka kanter så de trycks bara ihop. Jätteskönt tydligen!

Alice vill inte alls gå ut utan att jag följer med än. Trots att jag försöker använda Nellie som dragkrok så hänger hon bara med en bit, sen vänder hon, kollar på mig, varför ska inte du med? Alltså är det bara att kränga på jackan och ranta med.

Jag uttryckte mig lite oklart i gårdagens inlägg. Bilden jag satte in på Tindra var en bild jag hade sen tidigare, alltså inte samma bild som var i Expressen.
Fast tänk nu om det trots allt inte var DEN Tindra? Det kan ju faktiskt finnas fler Tindra med matte som heter Marianne. Jag jämförde mina bilder med tidningsbilden och kom fram till att det var rätt hund innan jag satte in inlägget men visst, jag kan ju haft fel... jag mailade även Eva som skulle iväg och köpa tidningen så jag får väl reda på om det var fel.

Vad beträffar eldsjälar på Brukshundklubbarna så finns det väl som tur är någon/några på varje klubb. De som liksom håller allt igång och ger oändligt av sig själva. Tack och lov att de inte ger upp för naturligtvis är det motvind många gånger. För visst finns också de som aldrig är nöjda och som ifrågasätter allt som går att ifrågasätta. Så tror jag också det är överallt. Tyvärr. För om vi bara slog oss ihop med vår lust och energi så skulle vi ju bli jättestarka.
Hos oss (som är en liten klubb) har vi som tur är fler eldsjälar än Bengt men precis som jag skrev igår är det han som drar det tyngsta lasset och som sporrar oss andra i alla situationer. Han kan konsten att smitta av sig i sin entusiasm och det behövs i en idéell verksamhet.

Idag ska jag se om jag kan städa ur bilen. Den ska in på service imorgon och det är så tråkigt att komma med en skräpig bil tycker jag. När jag bokade den tiden visste jag inte att jag skulle vara ledig imorgon så nu blir det till att stå upp tidigt och vara på verkstaden kl 7. Sen har jag en lånebil under dagen tills jag ska hämta den sen på eftermiddagen igen. Annars brukar jag lämna den på vägen till jobbet och hämta den efter jobbet. Jobbar ju inte långt ifrån. Fast det ska väl gå på detta sättet också.

söndag 2 november 2008

Söndagsexpressen

Den här lilla vovven heter Tindra och är Smulans syster. I Expressen idag hittade mamma en bild på Tindra på insändarsidan under "Dagens MMS"! Så nu är hon tidningskändis lilla Tindra.



Strålande väder har det varit idag också. Fast nu är det halt igen. Igår kväll när det frös på så blev det omöjligt för Alice att gå över altanen när hon skulle ut. Det slutade med att jag fick gå ner i källaren och ta fram ett par gamla mattor och lägga rakt över golvet och nerför trappan. Nu har jag lagt dit dem igen eftersom det är lika halt ikväll igen. Det är nackdelen med trä, det blir livsfarligt halt.

I förmiddags tog jag Nikki med mig och åkte upp till klubben. Bengt vill gärna ha hjälp med valpkursen eftersom de är ganska många och själv tycker jag det är kul. Nikki fick agera lugn hund för de andra att träna möten med. Det passar hon perfekt för hon som är så lugn. Fast efter ett par vändor började hon undra vad vi höll på med egentligen. Hon var lika glad när hon fick gå och lägga sig på sin filt igen.

Tack Bengt för de snälla orden i Gästboken! Du vet mycket väl att det är tack vare dig vi har den sammanhållning och det engagemang vi har i klubben.
För er som inte vet så har vi världens bästa Bengt i vår klubb! Dels är han ordförande, dels håller han alla valpkurser samt tävlingslydnaden. Man kan nog säga att han håller i det mesta faktiskt...han kan liksom allting våran Bengt. Han ställer alltid upp och lägger ner massor av tid på oss kursare. Vissa av oss blir han ju aldrig av med heller för vi vill ju bara gå fler och fler kurser (nån som känner igen sig, hmmm?)och hitta på mer och mer saker.
Då är det självklart att man hjälper till med det man kan tycker jag. Dessutom har jag alltid trevligt när jag är där. Hundar och en massa trevliga människor, vad mer kan man begära???

Izor

Den här fina bilden fick jag från Smulans uppfödare Eva på Vallkrokens. Det är Smulans pappa Izor. Visst är han snygg?

SAgCh FinAgCh SAg(hopp)Ch Sobelkustens Impressive Ice Floe

lördag 1 november 2008

Vem kan motstå

en 9 veckors leonbergervalp?
Inte ens Nikki tydligen...





Dåligt fiske

blev det för Roger och hans fiskesällskap. De hade haft jätteblåsigt väder och svinkallt. De drev i blåsten så det gick inte att fiska, så till slut gav de upp och drog sig hemåt. Ingen fisk alltså. Han fryser fortfarande...

Själv har jag tillbringat dagen hemma med hundarna. Ja jag var ju i Hällevadsholm och hämtade Lisa också förstås. Alice var naturligtvis med och hälsade på Baloo som blev jätteglad för en ny kompis. Han var i sitt esse, vänta bara tills Alice växt lite grann, då får han nåt rejält att busa med. Som den golden han är så är han ju ganska burdus om man säger så. Men supersnäll. Alice hann dessutom med att kissa in hallmattan, typiskt.

Undrar om kanske Alice är åksjuk för idag kräktes hon igen precis när vi kom fram. Av fyra bilturer under veckan har hon kräkts på tre...

Pirre på Knickerbockers har redan inbjudit till valpträff i februari. Dagen efter är det utställning i Linköping som man kan stanna kvar och delta i om man vill. Det skulle verkligen vara jättekul men attans att det är så långt. I februari kan det ju vara tråkigt att köra 27 mil... men ska allt fundera på det.

Pappa och Smulan var här en stund förut men ingen av hundarna orkade leka med henne, inte ens Alice. Hon hade ju precis varit hos Baloo förstås. Alla låg utslagna på golvet så Smulan blev mäkta besviken. Jag passade på att klippa klorna och ansa bakhasorna på henne istället och då somnade hon nästan i mitt knä. Hon ääälskar när man pysslar med henne lilla snuttan.

Underbar morgon

Såna här mornar är helt underbara! Helt vitt ute av frost, 5 minusgrader och en blå himmel. Kan det bli bättre?
Visserligen slapp jag första kisserundan eftersom Roger skulle upp tidigt. Alice sov faktiskt tills han gick upp 6,20. Sov och sov, hon var tyst i alla fall även om hon vankat runt lite innan dess så la hon sig igen varje gång utan ett pip.

Roger har gett sig av för fisket, med det här vädret hoppas jag de får en kanondag, även om det säkert blir kallt.

Själv har jag suttit framför datorn en stund nu och bland annat lagt till möjligheten för er som läser min blogg att registrera er, samt prenumerera på inläggen. Visserligen måste det gå via Google och inte direkt till er mail. Detta är det upplägg "Blogger" har och jag vet inte hur man lägger upp det på annat sätt, är inte så hemma på det här.
Enligt min statistik så är ni några stycken som följer vår tillvaro faktiskt. Förra helgen i samband med köpet av Alice steg siffrorna på besökare i höjden betydligt, jättekul när så många vill dela ens upplevelser. Att sen få respons i form av kommentarer och gästboksinlägg gör mig jätteglad. När vi kom hem från Knickerbockers förra lördagen så var mailen full av meddelanden!

Nu är det dags att kolla om nåt nytt kommit in på Knickerbockers hemsida. De har ju varit borta ett par dagar på utställning så där kommer snart nyheter antar jag. Snacka om att hon är duktig på att uppdatera sin sida (nu är hon ju webadministratör)och bloggen, ja den måste man ju prenumerera på så man inte missar något...