fredag 31 oktober 2008

Fredag

Äntligen har jag fått vara ledig och kunnat ägna mig åt lilla Alice ordentligt. Idag har vi varit ute och åkt bil, visserligen bara hem till Smulan och ner till Munkedal men det är nog ganska lagom träning tror jag. När jag kom hem från Munkedal igen märkte jag att hon kräkts så kanske hon var lite åksjuk.
Lekt med Smulan har hon gjort också och oj vad roligt de hade. Smulan tycker det är helkul att plötsligt vara den som är snabbast och smidigast (hon klår ju aldrig Nellie annars) så jösses vad hon höll igång.
När vi kom hem hade vi lite koppelträning också. Lätt att glömma bort den biten när hundarna alltid är lösa.




Nellie har sen ett tag tillbaks kommit på att hon kan ta sig igenom fårstaketet när hon vill följa efter rådjuren tyvärr. Idag var det dags igen. Eftersom hon inte har några följeslagare med sig på dessa utflykter så kommer hon snart tillbaks när jag ropat en stund. Tack och lov. Av någon konstig anledning klarar hon inte att gå igenom staketet när hon kommer tillbaka, konstigt??? Då får man gå upp och hämta henne och lyfta över henne.

Rådjuren har jag sett mer eller mindre hela dagen här utanför så jag förstår att hon jagade iväg dem till slut. När vi är inne vet hundarna att de kan se dem bakom huset inifrån vårt sovrumsfönster så gissa om de står och hoppar av ilska uppe i våra sängar...





Imorgon ska Roger ut på havsfiske, 22 sjömil ut från Lysekil ska de gå, fråga mig inte var man hamnar då men långt ut är man i alla fall. Kallt lär det bli men han har numera en sån där flytoverall som är varm som tur är. Vi får väl se vad fisketuren ger denna gång.

Själv får jag avstå träning på klubben imorgon då, har ju ingen som kan vara med Alice under tiden. Lisa är kvar hos Natali och firar Halloween så jag och hundarna blir ensamna hemma.

torsdag 30 oktober 2008

Vinterdäck

på bilen är det dags för nu. I morse var det blixthalka och själv hade jag tur som verkade hinna till jobbet innan det frös på. Arbetskamraterna som kom senare hade problem däremot. Jag tror nog Roger får ta och byta däck åtminstone på en bil i helgen. Det känns ju onekligen lite tryggare då.

Ikväll har Roger kört Lisa till Natali. Eftersom jag var ute och gick med de andra hundarna fick Alice åka med i bilen. Det gick jättebra idag också.
Nu har ju Lisa avslutat "tjänstgöringen" som valpansvarig så att jag kunnat jobba måndag till torsdag. Så nu är det dags för att ha lite kul med kompisarna. Imorgon ska de åka till Torp och handla (för valpvaktslönen) inför Halloween. Vad skulle jag göra utan min duktiga Lisa, hon är suverän med hundarna och så totalt pålitlig på den biten.

Fast nu ska det bli spännande att se hur den kommande natten ska gå! Alice har ju hitills sovit inne hos Lisa men nu ska hon alltså vara inne hos oss inatt. Vi får väl se om det blir nån sömn då för där sover ju lilla Nellie som ju då måste passa både sängen och korgen och Gud vet vad...tänk om en liten Nalle tjuvar en skön plats??? Kan fortfarande minnas vilka problem Nellie fick när Nova flyttade in och tillbringade första tiden inne hos oss. Ytterligare fyra veckor senare kom Nikki också och då gav vi upp, collietjejerna fick helt enkelt flytta till köket nattetid.






Alice vill gärna gosa med Nikki. Konstigt för Nikki brukar vara en ganska tjurig dam men hon tar uppenbarligen hand om Alice.



Nikki och Nova ligger alltid tätt intill varandra. De ägnar mycket tid åt att slicka varandras öron innan de somnar


Nellie gillar bäst att ligga i soffan. Just nu är hon väldigt nöjd att inte Alice kommer upp...



Nova gillar också soffan, kan man sen bli kliad av husse så kan det inte mycket bättre bli!

onsdag 29 oktober 2008

Hemmakväll

Åhh vad skönt det var att inte åka iväg till Tanum ikväll! Det är ju så motigt att ta sig iväg på nåt nu när det är mörkt redan från början så att säga. Jag gillar INTE vintertid, kan inte förstå varför vi inte kan ha sommartiden året om.

I stället för träningen på onsdagskvällarna ska vi nu börja träffas på lördagförmiddagarna istället. Mycket bättre men ironiskt nog kanske jag måste hoppa över på lördag. Roger ska på havsfiske om vädret är bra (det ser faktiskt ut att bli det) och då har jag ingen som kan vara hemma med Alice. Så jag får väl stanna hemma själv antar jag. Ingen fara skedd men jag tycker ju det är så kul att träffa de andra.

Imorse var det alldeles vitt ute när jag gick upp. Som tur var så inte av snö, däremot hagel. Frost var det också så altanen var jättehal (trädäck). Stackars Alice såg ut som Bambi på hal is, hon kunde knappt stå still utan att benen gled iväg.
Jag fick foton från Eva på Vallkrokens Kennel senare, de hade fått första snön där uppe i Malung! Hundarna gillade det i alla fall. Själv blir jag nästan deprimerad när jag ser snö redan i oktober...för min del räcker det med snö på julafton, nyårsafton och sportlovet (för alla barns skull). Sen kan det kvitta...




Den här ställningen använder Alice sig av när hon äter. Precis som Nikki och Nova. Det är bara Nellie som står upp och äter men så är hon också den enda som kastar sig över maten. Så snabbt som hon äter nu sen Alice kom, det har hon aldrig gjort förr. Tänk om den hemska lilla Nallen skulle komma på tanken att tjuva hennes mat. Nu är det knappast nån risk så farlig som Nellie kan låta mellan tuggorna...

tisdag 28 oktober 2008

Pannlampan

tycker jag just nu är Guds bästa uppfinning! Vad skulle man göra utan den nu när det är kolsvart på kvällarna när man går ut med tre hundar? Händerna är ju liksom upptagna med alla koppel och då är det fint att lampan så perfekt alltid lyser åt det hållet man tittar åt.

När jag kom hem efter jobbet idag lastade vi in Alice och Nellie bak i bilen och åkte upp till mamma och Smulan. Tyckte det var dags för Alice att få en kort biltur och då kunde det ju vara lämpligt med ett roligt mål, dvs lekstund med Smulan. När hon dessutom fick Nellie med sig i bilen så var hon helt tyst i bilen, inte ett pip. Hon tyckte det var jättekul att leka med Smulis och de härjade vilt en stund. SurNellie stod bredvid som en tjatig morsa och morrade åt allt de hittade på... hon är så tråkig.

Inatt fick Lisa sova riktigt gott, Alice sov tills jag gick upp strax efter kl 5. Det går åt rätt håll fast hon tycker fortfarande det är så där lagom kul när jag "puttar" in henne till Lisa sen när jag ska åka till jobbet.
Nu ska jag skynda mig ut med henne innan Desperate Housewives börjar, nästan det enda jag ser på TV nu för tiden. Om jag nu inte somnar...

måndag 27 oktober 2008

Mera Alice

Vilken timing att få hem en valp lagom till Lisas höstlov. Tack vare det behöver jag inte ta ut nån valpledighet denna veckan utan kan spara det till nästa vecka. Tänkte ta ett par dagar då i alla fall, sen får hon börja följa med Roger till jobbet. Dit följer ju Nellie också med och så finns där ju taxen Tina och golden retrievern Skipper. Rena kollot! Ett tag hade en anställd med sig sin boxer också men den bor i himlen nu.

Andra natten sov Alice bättre. Lisa hade henne inne hos sig inatt också och det var tyst där inne till kl 4,40. Då hörde jag hur de gick ut på kisserunda. Sen gick de in och la sig igen. Själv gick jag upp en halvtimme senare, rastade de andra (som blev galna när rådjuren stod ute vid bilarna), åt frukost och sen var jag ju tvungen att hämta Alice för att även hon skulle få sin mat samtidigt som de andra.
Jag stog i Lisas dörr och försökte locka tyst på henne men hon sov som en stock. Till slut kom hon lommandes och efter maten var vi ute en runda igen. Sen var hon ju i toppform så när jag skulle åka till jobbet och försökte putta in henne till Lisa igen så blev det högljudda protester. Lisa kom uppvinglande och trodde hon skulle ut och kissa men det slutade med att de fick ta med Nellie in också för att Alice skulle nöja sig.

Igår var ju Tomas och Natali här och kikade på nyförvärvet. Tomas blev helt såld på henne, han gillar ju rasen. Baloo var också med men var på utsidan och lekte med Nikki och Nova. Tyvärr visade det sig sen att han på något sätt skurit sig i trampdynan nånstans här ute. Nu har jag inte hört idag hur det gått men jag hoppas de slapp veterinärbesök. Det är ju så typiskt att sånt alltid händer på en helg=svindyrt!
Jag och tjejerna försökte kolla runt ute efter vad han kan ha skurit sig på men det enda vi kunde hitta var lite gamla lerkrukeskärvor borta i skogen. Det kan ju ha varit dom, nu är de borta i alla fall. Vi har ju ingen liten tomt precis så det är väl som att leta efter en nål i en höstack.

Nu ska jag försöka få liv i lilla Alice så hon kan vara vaken en stund innan vi ska gå och lägga oss. Hoppas Lisa får sova hyfsat inatt, jag är imponerad över att hon inte gett upp ännu...

söndag 26 oktober 2008

Vänner

Nu har Alice hunnit bekanta sig ordentligt med både de andra hundarna och katterna. Bäst gillar hon collietjejerna Nikki och Nova som lugnt låter henne hållas hur hon än klättrar och sliter och drar i pälsen på dem.
Lilla Nellie har fullt upp med att tala om vem som bestämmer här i huset, hon morrar friskt när vilden är igång. Ute däremot kan hon sänka sig så lågt att hon kan vara lektant en stund.
Smulan var här en stund i eftermiddags men hon blev grymt förbryllad över den här låtande bruna lilla lurven. Alice låter nämligen både mycket och högt. Visserligen gråter hon inte lika mycket idag men oj vad hon pratar. I princip är hon bara tyst när hon sover. Nu får vi se om hon är tystare i natt...

Vad är väl lite regn?

Lite regn bekommer ingen liten leonvalp! Vem minns inte den underbara bilden på en valp från Pirres förra kull, där valpen låg med magen i vädret och sov ute vid trappan i regnet.
Regnet bekymrar inte heller lilla Alice. När vi går in igen har denna ställning redan blivit ett kännetecken... medan jag torkar nån annan hund så ligger hon halvvägs ute, halvvägs inne och väntar på sin tur.

Puhhh....

det var en natt det ja! Lisa har haft Alice inne hos sig, det har hon sagt hela tiden att nästa hund ska vara hos henne på nätterna. Vi får väl de hur länge hon orkar med det..

Hörde när stackars Lisa skulle gå på toa efter att vi lagt oss. Oj oj oj... någon "dog nästan" första gången. Sen har hon "nästan dött" en både andra, tredje och fjärde gång under natten om man ska gå efter ljudet. Hon har vaknat flera ggr och gråtit så det ekat i huset. Hon stod på två ben jämte Lisas säng och grät -Jag vill också sova i sängen!!!

Lisa var strängt förmanad att ingen Alice i sängen, så därav ljudnivån. Det hjälpte inte hur mycket Lisa kliade henne för naturligtvis var ju enda botemedlet mot att "nästan dö" att få komma upp i sängen.

I alla fall har Lisa varit ståndaktig och kommer antagligen att vara ganska trött idag. I morse gick hon upp och släppte ut henne kl 6 (7 om man går på gårdagens tid, så inte så illa ändå) efter att Alice vaknat igen. Naturligtvis blev det ett par kissepölar under gråtperioderna, något annat hade vi inte heller räknat med.

Det är en mycket högljudd dam lilla Alice! Hon gråter i högan sky så fort jag kommer utom synhåll. Nu när jag sitter vid datorn protesterar hon ljudligt över tristessen (varför ska man leka själv med alla leksaker?) så det är ingen risk att Roger sover särskilt gott inne i sovrummet. Tur att han redan är så charmad av lilla damen...

lördag 25 oktober 2008

Alice flyttar in!



Så har vi då blivit med leonvalp! En "liten" underbar tjej som på papperet heter Knickerbockers So Comfortable men hon kommer att kallas Alice.
Jag hade ställt klockan på 4 i morse så vi var iväg härifrån före 5. Enl Eniro och Hittas kartor skulle det ta ca 4 t att köra men det gick på ca 3,5 inkl kort rast så det var ju positivt. Före 8,30 klev vi in hemma hos Pirre på Knickerbockers Kennel. Vi hade ju inte bestämt iförväg vilken av tikarna vi skulle ha men valet visade sig bli lätt. Exteriört var de jämställda men eftersom grönvit tjej adopterade Lisa på sekunden så var saken egentligen redan avgjord. Så fick det bli!

När vi varit där ett tag så kom även ett par ifrån Lidingö för att hämta sin lille Torsten.
Så vi har alltså åkt 27 mil dit, fikat pratat och beundrat alla hundar, åkt 27 mil hem igen och ändå var vi hemma igen redan vid 14-tiden.
Hemresan gick bra. Första halvtimman var det ganska gnälligt och hon kräktes två ggr men sen slocknade hon på golvet (med huvudet i vattenskålen), där sov hon det mesta resten av vägen. I Lidköping stannade vi på Mc Donald's och då var hon duktigt ute och kissade.
Väl hemma här blev hon mottagen av tre mycket förbryllade vovvar. Nellie är väl den som är mest skeptisk och undrar vad i herrans namn det var för en varelse vi kom hem med. Katterna blev också smått förvirrade. Däremot visade inte Alice nåt intresse för katterna trots att hon aldrig sett nån förut. Vi får väl se hur den bekantskapen utvecklas.




Just nu har hon däckat under köksbordet, de andra är ute. Som ni ser har hon redan hunnit besöka någons säng också...

fredag 24 oktober 2008

Jovisst

har ni rätt! Det är klart vi ska till Knickerbockers Kennel och kolla in leonvalp. Denna gång räknar jag kallt med att det är en liten tjej med hem.
Vi ska försöka komma iväg härifrån senast kl 5 imorgon bitti så nu ska jag alldeles strax försöka komma i säng.

Snurrigt värre

tror jag det blir idag. Jovisst är jag ledig men ibland händer saker väldigt snabbt och då gäller det att hänga på tåget. Så är det just nu men det ska nog gå bra. Mer om detta i kommande inlägg...den nyfikne kan ju läsa Pirres blogg.

Vädret är som vanligt ömsom sol ömsom regn. Det är minsann inte lätt att hänga med i svängarna. Fast oftast känns det som det är full regnutstyrsel som gäller nu för tiden. I onsdags var det ett sånt där extremt väder. Sol, regn, storm, åska, hagel, sol, regn...det bådade ju inte gott inför kvällens träning på klubben. Konstigt nog slog det om ganska precis i det ögonblicket vi kom dit så kvällen var jättefin, helt stjärnklart faktiskt.
Däremot var det bara jag, mamma, Inger och Bengt som var där. Kan förstå att de andra backade med tanke på hurdant vädret var tidigare.
Nu ska vi i alla fall byta dag från ondagskvällar till lördag förmiddag kl 10 för dessa träningar. Jag tror det kan bli svårt att få dit folk mörka regniga kvällar framöver nu. Även om vädret är dåligt är det ändå lättare att ta sig ut i dagsljus. Dessutom ska det bli skönt att slippa köra den tråkiga vägen i mörkret. Det är ju ändå över 3 mil för oss och även om det är lång sträcka motorväg så är det vägarbete och enfiligt sen länge.

Nu ska jag ta mig samman och köra ut till kvarnen i Fjällbacka och köpa några säckar hundmat igen. Är ju bara fredagar jag har möjlighet till det och den räcker nog inte till nästa fredag...

tisdag 21 oktober 2008

Telefonförsäljare

är det värsta jag vet! Därför är jag med i NIX. Det fungerar bra men det är ju så att de som man en gång tidigare haft ett avtal med får lov att ringa även om du är registrerad där. En del blir man alltså aldrig av med, TELE 2 är ett bra exempel. Jag har ett mobilabonnemang där så de ringer varannan månad och vill ta över hemtelefon och bredband. Inte är de trevliga heller.

Så har vi då försäkringsbolagen. Dem gillar jag däremot! Jag låter dem ALLTID räkna på våra försäkringar och det ska ni veta... det finns ingen som är så otrogen som jag när det gäller den biten. Jag byter ofta kan man säga. Trygg Hansa har vi haft i mindre än ett år nu. Tror det är sen i maj. Innan där var det Länsförsäkringar och inan dem var det Folksam, innan dem var det...ja så skulle jag kunna rabbla.

I alla fall ringde Folksam ikväll. Dem gillar jag för de är trevligast av allihop. De ringer minst en gång om året men tyvärr har de inte kunnat hänga med på länge. Men trevliga samtal har vi haft ändå och jag har nästan beklagat att det inte blivit nåt köp. Nu har de tydligen infört nåt nytt helkundssystem så minsann...äntligen kan de få vara med ett år. De band NÄSTA års försäkringspremier till 1500 kr lägre premie än jag har på detta årets. Utöver det sänkte de premien på min Toyotaförsäkring som de ju redan har hos Folksam med 120 kr. Den behövde de ju inte värva egentligen. Ja så nu är jag nöjd igen. Det tog en halvtimma och det var det värt. Fast jag har redan talat om för dem att jag byter efter ett år igen om nån annan ger mig bättre pris...då sa hon bara att det är precis så man ska göra, att man ska tänka på hur mycket pengar man tjänar på att byta ofta.

Imorgon ska vi till klubben och träna igen. Mamma är så taggad nu efter sin placering på KM:et så hon ska träna järnet i vinter!
Det du Eva, det kunde du inte tro när du lät pensionärerna köpa lilla Smulan. Hon som skulle bli en bortskämd liten sällskapshund med kanske en valpkurs då förstås för plins skull. Nu är det agility och lydnadsträning för hela slanten!!!

måndag 20 oktober 2008

Mera KM

Här kommer några foton från gårdagens Klubbmästerskap. Tyvärr var det problem med både min och Lisas kamera så det blir inget album den här gången.













söndag 19 oktober 2008

Klubbmästerskap

Idag gick KM:et av stapeln. Vilket väder vi haft! Solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen, det är man ju inte bortskämd med.

Först var det lydnaden, ungdomarna var först ut. De var tre tävlande och Natali/Baloo vann välförtjänt den klassen. Lisa fick släpat runt Nikki som definitivt inte hade sin bästa dag, de slutade på 3:e platsen.

Sen var det allmänlydnadsklassen där jag och Nova kom på 3:e plats av 10 tävlande. Wow! Det blev jag jätteglad för, Nova är väldigt duktig men ack så seeeg. Sen överträffade mamma sig själv med att placera sig och Smulan på 4:e plats, de ni!!! Verkligen jätteroligt för mamma går in för detta. Av någon anledning missade Smulan ståendet under gång och satte sig istället, en nolla alltså. Om hon hade klarat det momentet (vilket hon faktiskt kan annars) så hade de vunnit klassen!

Sen var det agilityn också. Lilla Smulis var i toppform trots att det var evigheter sen hon tränade, eller kanske just därför. Tyvärr virrade jag som vanligt till det i hinderföljden första gången. I hoppklassen gjorde hon också ett jättebra lopp men dock tyckte hon det var dumt att ge sig in i säcken som hon nog trodde skulle vara blöt (vilket den inte var). Säcken hoppade vi alltså över i båda loppen.
Nellie däremot var helt uttråkad ídag. Ingen ordning alls, hon sprang åt alla möjliga håll och gjorde inte alls så bra ifrån sig. Så kan det vara.

Batteriet i kameran tog slut naturligtvis men ska se sen om det blev några bilder som tål att visas.

lördag 18 oktober 2008

Oj oj oj

vad jag redan ångrat mig många gånger att vi inte köpte Prinsessan. Vet inte om vi gjorde rätt eller fel men ett av sätten att tänka i det beslutet gick ut på att bättre att ångra att vi INTE köpte henne än att ångra att vi gjorde det. Tiden var nog inte riktigt mogen men visst, jag erkänner att jag fortfarande funderar mycket. Förutom att P är en mycket mysig valp så är hon ju även exteriört mycket tilltalande.

Imorgon ska vi på klubbmästerskap. Hujedamig!!! Jag och Lisa var ute med Nova och Nikki förut i ösregnet och försökte träna. Det gick riktigt riktigt dåligt. Ingen av hundarna hade en aning om vad varken fot eller enklaste sittkommando betydde. Ska de vara våra hundar de dår två??? Visserligen regnade det ju men de brukar ju inte va speciellt ledsna för det, de två blå. Värre är det med Nellie om det regnar, hon gillar inte att bli blöt om rumpan eller hemska tanke, magen.

Nikki fick Lisa snudd på släpa fram i kopplet, hon var ännu lojjare än vanligt. Kan inte förstå hur man ska få fart på den damen utan att sätta ett rådjur framför då förstås. Då förvandlas hon till en annan varelse med vindens hastighet. Så hon kan faktiskt springa även om folk undrar ibland.

Utöver att de två blå och Smulan ska tävla i lydnaden så ska Nellie och Smulan tävla i agilityn. De är ju helt otränade sen kursen slutade så det kan väl inte bli annat än fiasko men kul ska vi ha i alla fall.
Imorgon ska jag berätta om hur det gick.

fredag 17 oktober 2008

Många nyfikna

sitter nog runt om och undrar hur det gick igår. Ja ni som vet vad vi skulle göra igår då förstås.
Jag, Roger och Lisa åkte nämligen till Teamaides Kennel och tittade på leonberger. Framförallt skulle vi se på en 14-veckors tik, kullsyster till Veronicas Crazy och dels se på den senaste kullen som nu var ca 2 1/2 vecka.

Prinsessan (14 v tiken) var helt underbar! En sån mysig hund!!! Hon charmade oss totalt, tom Roger. De små valparna är ju eg för små än så länge. Om några veckor kommer de att bli oemotståndliga däremot.





Trots att jag blev helt såld på lilla Prinsessan har vi ändå med mycket beslutsångest tagit beslutet att INTE köpa en leon. Inte just nu i alla fall. Roger behöver nog mer tid på sig att bekanta sig med denna ras, trots att han snäll som han är sa att jag fick göra som jag ville. Efter mycket vägande fram o tillbaka, vi har verkligen ältat fördelar och nackdelar, blev det att vi idag av olika anledningar bestämde oss för att avstå. Jag skriver VI för det blev faktiskt ett gemensamt beslut till slut. Fast nu när jag ser bilderna så ångrar jag mig igen... lyckliga den som köper lilla Prinsessan...

I onsdags var vi på föreläsningen med Pia Myrseth, hundpsykolog som driver Hundens Hus i Göteborg. Oj vad det var bra! Om ni någon gång får möjlighet att höra henne så gör det. Vi satt alla helt fascinerade och ville bara att hon skulle fortsätta. Sen var det ju jättekul att det kom så mycket folk när vi nu arrangerade detta.

Ikväll kommer Carolina hem från Oslo men först imorgon dyker hon upp här hos oss. Det väntar vi på förstås, nu var det några veckor sen sist!

tisdag 14 oktober 2008

Nehej då

Inte blev det någon älg. Fast här är väl ingen ledsen för det. Man ska ju inte glömma allt jobb det medför att ta hand om villebrådet efteråt också. Ja faktiskt ganska skönt att slippa egentligen.

Lilla Nellie har varit hos Smulan både igår och idag så hon har haft jätteroligt. Annars är hon ju med husse på jobbet men detta var roligare så klart. De är ena riktiga parhästar de två.

Imorgon är det dags för föreläsningen i Tanum av hundpsykolog Pia Myrseth. Ska försöka komma iväg tidigt från jobbet för att kunna hjälpa till innan. Jag tror det kan bli en riktigt intressant kväll och jag hoppas verkligen det kommer folk för att lyssna på detta.

måndag 13 oktober 2008

Ingen älg

Nej då, ingen älg har varit i sikte idag. För Roger alltså. Nu hade vi nog inte väntat oss det heller men man vet ju aldrig. De har faktiskt lyckats få skjutit en både förra och förrförra året. Under kan ske alltså.

Annars minns vi fortfarande en älgjakt för ett antal år sedan när det varade i tre dagar. Första dagen satt de ute (i regn och kyla) heeela dagen lång. Andra dagen kom de hem lite tidigare. Tredje dagen kom Roger hem mitt på dagen för att äta. Efter maten gick han ner till källaren där han då hade sitt "kontor" och verkade inte ha nån större brådska ut igen. Själv höll jag till i köket när jag tittar ut genom fönstret och ser TVÅ älgar som stegar förbi!!!

Jag skrek i högan sky... Roger kom farande och undrade vad i herrans namn jag vrålade så för.
ÄLGAR, ÄLGAR! tjöt jag. Han fick syn på jättarna och sen har jag nog aldrig varken förr eller senare sett Roger springa så fort. Han fick snott åt sig bössan och FLÖG ner för slänten och skulle genskjuta dem när de kom på andra sidan kullen mittemot. Tyvärr var älgarna lite väl snabba och dessutom vek de av in på grannens mark. Så kan det gå. Fortfarande tycker jag det är kul att nämna denna lilla historia när det är älgjakt.
Nu för tiden sitter de vackert kvar på sina pass hela dagen..

söndag 12 oktober 2008

En trevlig kväll

hade vi igår ute i Lysekil hos Tomas och Anna. Lille charmtrollet Måns var i full action förstås. Han kör hårt med sin mamma och pappa, lille Månsen.

Konstigt nog har solen letat sig hit idag. Däremåt är det ganska blåsigt men det får väl gå bara det inte regnar. Pratade med dottern Carolina i Oslo igår, de satt ute på stan och åt glass i ett strålande väder. Även Eva på Vallkrokens skrev om sol uppe i Malung. Det är väl bara vi här längre ner som drabbats av vätan.

Idag har jag och Lisa varit uppe på klubben. Lisa tog Nellie en stund på agilitybanan och själv var jag assistent till Bengt på valpkursen. Han har en stor grupp denna gång så det kan nog underlätta om man kan vara två.
Det är fantastiskt att folk skaffar så mycket valpar, vi har ju ständig efterfrågan på valpkurs hur många vi än kör. Nu vill man ju alla ska kunna gå också för det lär ju dröja ända till våren innan nästa startar efter denna.
Instruktör är jag inte lämpad att bli men jag hjälper gärna till. Att jag sen trivs så bra med Bengt gör ju inte saken sämre, han är en otrolig människa med ett engagemang som jag tror är sällsynt.
En blandad skara hundar och förväntansfulla hundägare var det i alla fall i denna gruppen. Alltifrån minsta Yorken till största Rhodesian Ridgeback.

Imorgon är det älgjakt, då drar Roger till skogs. Det är årets höjdpunkt för honom och brodern. Markerna är ju inte så stora så det är bara två dgr som gäller, tack och lov...

lördag 11 oktober 2008

Vädret

behöver jag väl inte ens nämna...tar det inte slut på vätan där uppe nån gång? Mina pälsmonster är just nu ute och speedar i trädgården. Tack och lov är det ingen som brukar ägna sig åt att gräva i alla fall. Fast det har hänt och kommer säkert att hända igen så man ska väl inte säga för mycket...

Roger och pappa åkte till Eds marknad vid 8-tiden i morse. Tappra människor. De "trodde" regnet nog upphör snart, så jag hoppads det är bättre i Ed än här.

Själv har jag idiotiskt nog ägnat förmiddagen åt att städa. Visst, det är väl bortkastat men det känns tvunget att i alla fall få rent en stund...

I kväll ska vi ut till Tomas och Anna i Lysekil, det ska bli kul att träffas igen, det blir inte så ofta sedan de flyttade härifrån. En fika då och då förstås men det här att äta gott en kväll och tjöta var längesedan. De har ju numera en liten son, Måns, och naturligtvis förändrar det kvällslivet. I kväll ska vi ha trevligt i alla fall!

fredag 10 oktober 2008

Regn regn regn

Det bara öser ner ute idag. Inte precis favoritvädret med hundar i huset men vad gör man åt vädrets makter. Varje gång de varit ute idag så får de ligga på "tork" lika länge i hallen efteråt. Ja de stora då alltså. Lilla Nellie är ju lätt gjort att torka.
Däremot rök Nikki och Nellie ihop förut igen. Det var ett tag sen sist. Jag har ingen aning om vad som utlöste bråket men det gick hett till. Lisa rusade som vanligt in i villervallan och fick tag i Nikki. Hon är inte rädd av sig den tjejen!
Det går an när det är en stor och en liten som slåss men när det är de två stora så har jag sagt att hon INTE får göra nåt åt dem. Då är slagsmålet i en annan höjd och man kommer lättare i vägen själv. När Nikki/Nellie är i farten så handlar det snarare om att lyfta bort Nikki som är störst, man får ta tag i nacken och lyfta rakt upp. Detta är Lisa suverän på. Givetvis kan det hända saker även i de fallen men oftast så tänker man inte efter innan man reagerar.
Lisa har två kompisar med hem efter skolan idag och de blev nog alldeles förvirrade av cirkusen.

Förut mailade jag Jocke, klubbens webmaster, tänkte han kunde få sätta in Lisas/Nikkis utställningresultat i Resultatbörsen på hemsidan. Han är så supersnabb den grabben, tjoff... så var det redan inne! Man kan inte ha en bättre webmaster än dig Jocke.
Det ska bli så spännande att se den nya hemsidan som han bygger upp, hoppas den snart blir klar.

torsdag 9 oktober 2008

Jaha!

Då var det egentligen slut på vår Tävlingslydnadskurs. Nu ska vi i och för sig fortsätta träna på onsdagarna fast själva kursen är slut. Trevligt har vi haft i alla fall, trots att det nästan alltid är dåligt väder på onsdagskvällarna.
Sen är det ju otroligt lyxigt att ha tillgång till två instruktörer i 1,5-2 timmar för 40 kr/gång! Detta har naturligtvis varit en väldigt uppskattad kurs av oss som varit med. Fler och fler blev vi också för varje gång. Detta är ju helt och hållet Bengts och Ingers förtjänst som engagerar sig och lägger sin tid på oss.
Om en dryg vecka får vi väl se hur resultatet av vår träning blivit...då går Klubbmästerskapet av stapeln.

tisdag 7 oktober 2008

Skrattade gott

när jag läste Evas kommentar till gårdagens inlägg här i bloggen. Hennes flock av shelties "sladdar" ut i köket kl 4,30 varje morgon när de håller på att DÖ av hunger. Är detta nåt särskilt kännetecken för shelties eller? Nellie väntar också alltid lätt hysterisk på sin mat både på morgonen och på kvällen. Den tar slut på 7 sekunder, skulle sen Trollet (katten) vara i närheten så går den ner på 4... för tänk om en katt skulle komma över hennes mat? Hemska tanke, men lugn, det kommer aldrig att inträffa.

Nikki och Nova har alltid tagit det lugnt med maten. Den ska givetvis intas liggande med ett antal pauser emellan tuggorna. Nikki har under lång tid haft nån sorts ransonering, hon har i princip bara ätit varannan dag. Trots det trodde jag ju hon var väl rund.
Nu har hon dock ätit upp varenda måltid sen nån vecka tillbaks. Jag vet inte vad som hänt där men nåt har ändrat på matlusten i alla fall. Fast inte går det särskilt fort inte. Jag måste dela på dem och sätta Nellie för sig själv medan de äter. När hon ätit upp sin egen mat gör hon sitt bästa för att stjäla de andras och hon är inte precis rädd om livet...För hennes eget bästa är det bäst att ha henne ur vägen tills alla är klara.

Imorgon bär det av på tävlingslydnaden igen, nu ska vi se om Nova tycker det är lika kul denna veckan!

måndag 6 oktober 2008

Usch...

en sån dag! Vissa dagar är bara pest och det här är en sån. Nu kanske jag överdrev lite men det har varit väldigt mycket på jobbet och snurrigt värre. Det lär bli en sån period nu när vi utöver våra ordinarie uppgifter ska jobba med kökortning. Dvs det administrativa arbetet runt köpt vård för att korta köerna. Hujedamig...det snurrar i bollen bara jag nämner detta så därför lämnar vi ämnet nu.

Mornarna i det här huset har jag nog inte berättat om tidigare. Då menar jag cirkusen som drar igång när hundarna ska ut på morgonen när jag går upp först. Just det. Detta fenomen utspelar sig BARA när det är jag som släpper ut dem första gången på morgonen.
När min klockradio knäpper till (första ljudet innan den startar)FLYGER Nellie upp. Ja upp på mig alltså. Hon blir helt tokig. Det finns inte en chans på miljonen att man skulle kunna försova sig pga man somnat om. Om Roger däremor rör sig så blir hon spak, honom vågar hon inte väcka.

Snabbt upp, släpper in virvelvinden till de två andra i köket. Där får de hållas medan jag är i badrummet.
Sen.... ska de ut. Jag måste numera minst sätta koppel på Nikki och Nova trots att vi har inhägnat och rymningssäkert. De skäller nämligen som idioter när de rusar runt och "jagar" allt som haft fräckheten att invadera tomten under natten. Stackars våra grannar som får utstå detta kl 5,15 må morgnarna.

I morse kopplade jag även Nellie en stund i början och faktiskt lugnade de sig ganska snabbt. Inte förren de lugnat ner sig släpper jag dem men det blir ju alltid en skällstund hur jag än bär mig åt.
Det ironiska är att när hundarna skäller så står ett rådjur utanför staketet och skäller tillbaks. Undra på att de blir tokiga!!!
Nu stundar ju snart älgjakt och jag hoppas verkligen att ett och annat av alla rådjur som förpestar tillvaron för mig stryker med. Det kan tyckas elakt men jag är sååå trött på dem och livet skulle bli klart enklare utan dem runt huset.

söndag 5 oktober 2008

Rallylydnad

Då har vi varit på Rallylydnadskurs igen. Eller precis som förra gången, Lisa har varit med på kursen och jag har bara suttit och tittat på. Jag har just lagt in fler bilder på hemsidan, du hittar en länk här.
Det var ju andra och sista gången idag och även denna gång hade vi tur med vädret. Solsken hela tiden trots nattens oväder.

Jättetrevligt att Inger ordnat denna möjlighet att få prova på Rallylydnad, nu hoppas vi att vi ska kunna få hit någon Freestyle instruktör också. Det tror jag många skulle vara intresserade av.

Natali och Baloo följde med hit efteråt så just nu är Lisa/NIkki och Natali/Baloo ute på långpromenad. Stackars Nova gråter för att hon inte fick följa med och Nellie har följt med husse in till sängen. Själv ska jag ta en stund på soffan medan huset är lugnt.




fredag 3 oktober 2008

Grattis Elin och Jocke!

Elin och Jocke har förlovat sig under sin semester på Mallorca! Detta läste jag precis i hennes blogg som hon skriver i därifrån.

Jättestort GRATTIS!!!

torsdag 2 oktober 2008

Nova



Nova överraskade mig igår! Det var ju tävlingslydnadskurs igår kväll och för en gång skull fick alla hundarna följa med. Jag gjorde ofta så i våras men det innebär att jag får alternera mellan Nellie och Nova och det kan bli lite hattigt att hålla på och byta hund hela tiden för att båda ska få göra momenten. Igår körde vi igenom momenten inför KM den 19/10 och då går ju en hund åt gången så det gick bra. På platsliggningen brukar jag vara fräck och låna Tayzons matte Lena till en av mina hundar. Det går jättebra med henne.

I alla fall så var Nova exemplarisk igår. Hon skötte sig jättebra fast hon är så dåligt tränad sen i våras. Nova är ju mycket stabilare och tryggare än vad stirriga Nellie är. Däremot saknar Nova Nellies tempo. Det finns inte mycket som skulle kunna störa Nova och Nikki på platsliggning kan jag säga.... det passar dem alldeles utmärkt att få ligga och "vila". Nova ligger alltid så nonchalant med frambenen korsade, det ser jättecoolt ut.

Nellie däremot ligger som en struts och riktigt vibrerar av spänning. Oj händer det nåt nånstans??? Hon klarar alldeles utmärkt när jag utsätter henne för allsköns störningar men pallar inte när jag står still!!!

Sen är det ju det här eländet att ingen får ta i henne (Nellie). Det blir bara värre känns det som. Nu backar hon ju i panik så det känns rätt kört. Ändå har hon aldrig råkat ut för nåt mig veterligt, förutom att hon var panikslagen hos veterinären sist men det tror jag hon relaterar till besöket där i våras när hon var biten. Det kan ju hänga ihop förstås men detta var ju ett problem redan innan den händelsen.

Nu känns det som jag ska fortsätta känna av Nova, kanske det kan gå att få henne till start istället på sikt. Hon ska ju få vara med på Klubbmästerskapet alla fall, vi får väl se hur hon klarar det.