söndag 31 augusti 2008

Gruppfoto

Lisa och Natali beslöt att tillbringa del 2 av helgen här hos oss så vid middagstid dök de upp med Nova och Baloo. Alla hundarna kommer numera väldigt bra överrens även om våra kan tycka Baloo är lite yvig ibland.
Dessutom kom pappa ner med Smulan en stund så då tog jag tillfället i akt att försöka få en bild på hela "klassen". Faktiskt blev det riktigt hyfsade bilder.





Stackars Nellie mådde illa och kräktes hela förmiddagen innan det äntligen vände. Nu mår hon prima igen så det var väl nåt hon satt i sig som vanligt.

Lisa var på Torp igår och då passade hon på att köpa en tröja till Nellie (20 kr i fyndkorg på Hööks) så nu kan den stackarn också kläs upp.



Imorgon flyttar min lilla Carolina till Oslo, det känns ju lite ledsamt. Hon åkte till Uddevalla ikväll för att vara med vänner sista kvällen, sen åker hon alltså upp imorgon. Fast man vet ju aldrig, hon kanske snart är hemma igen. Det beror naturligtvis på hur det går med jobb. Lägenhet har de fått mitt i centrala Oslo. De har valt att knö ihop sig fyra tjejer i en liten 2:a just för att de inte vet om alla stannar. Två av dem är redan på plats och har jobb redan. Skulle nu inte Carro och Gelix lösa jobbfrågan så kan de andra två klara av hyran själva om det skulle bli nödvändigt.
Hoppas hon kommer och hälsar på här hemma ofta i alla fall. Jag är ju van att hon flänger och far och nästan aldrig är hemma. Hon har praktiserat i Spanien och förra vintern jobbade hon i Sälen. Fast nog skulle jag må bäst med alla mina tjejer inom nära avstånd!

Imorgon är det agilitykväll igen, förmodligen blir det ingen tid för bloggande då.

En sådan natt.....

Det började vid 3-tiden, då vaknade jag och behövde gå upp på toa. Inget konstigt med det men Nikki blev ju överlycklig när hon plötsligt upptäckte att dörren in till oss faktiskt varit öppen hela tiden. Hon och Nova sover ju i köket annars men matte tycker ju synd om Nikki när Nova är borta så jag lät dörren vara öppen. Inte fattade hon det, hon la sig i köket i alla fall. Nellie är ju alltid mig hack i häl, så även om jag går upp på natten.
Självklart hade de inte lust att sova sen då, Nikki kämpade tappert för att kunna försöka sno åt sig en sängplats men gick bet pga Nellie som motade bort henne. Synd och skam om en stor collie ska komma och knö...

Precis när allt lugnat ner sig kom Trollet (katten), lyckligt trampande och lät som ett helt tröskverk i sin lycka över att få dela sängen med oss. Nu är det ju så att husse är allergisk mot katter (!!!), ja faktiskt, så det är den egentliga anledningen till att sovrumsdörren alltid är stängd. Trollet bryr sig inte alls om att husse är allergisk, hon ääälskar husse!
Efter att ha legat på min kudde och tröskat en stund gjorde hon ett tappert försök att göra husse sällskap på annan kudde. Husse vaknar till och fäktar vilt av all päls (Trollet är väääldigt långhårig) som plötsligt kittlar i ansiktet.
Stackars Trollet finner för gott att välja mattes säng. Nellie blir INTE glad över att behöva dela säng med en katt.
Detta måste naturligtvis vara mycket förnedrande när man lyckas stoppa en stor collie men inte kan regera en liten gul katt. Det tog säkert en timme innan hon insåg att Trollet var där för att stanna.

Då börjar hon (Nellie) plötsligt må illa! I min säng! Fort, fort, knuffas liten vovve ner på golvet. Jag tar det imorgon tänkte jag, annars får jag ju ALDRIG sova. Sen tillbringas resterande timmar med en hund som kräks säkert 10 ggr tills jag till slut gav upp. Ingen sovmorgon här inte.

Morgonen har alltså ägnats åt att torka upp på alla ställen hon varit på, då företrädesvis på enda mattan vi har just nu, under soffbordet. Annars har jag och dammsugaren gemensamt tagit beslut om att livet leves enklast utan mattor.
Till slut insåg jag att det nog var lika bra att tvätta av alla golven igen trots att det gjordes igår. Sånt är livet att vara hundägare!

Nu till något roligt. Jag måste korrigera mitt inlägg igår, tiken Troja födde efter sju timmars uppehåll ytterligare en valp sent igår kväll! Alltså slutade hon med den magnifika summan av 13 st valpisar!!! 8 hanar och 5 tikar. Helt otroligt. Där kan man snacka om huset fullt, i jämförelse så ekar det naturligtvis här hos oss! Hoppas nu alla 13 mår bra och klarar sig.

lördag 30 augusti 2008

Lördagskväll

Lisa åkte till Natali tidigare idag men nu ikväll ringde hon och bad oss köra dit Nova också. Så nu har Roger lastat in Nova i bilen och kört iväg. De ville väl hålla på med hundarna antar jag och det vill vi ju naturligtvis att de ska göra. Så nu får Nova tillbringa natten hos maken Baloo då. Det kan ju vara bra att hålla äktenskapet vid liv förstås.

Tiken Troja på Knickerbockers fick 12 valpar idag!!! 12 st är ju en hel arme', inte dåligt minsann. Det har varit kul att följa detta idag. Hoppas nu allt går bra med de små.

Från Vallkrokens har Eva rapporterat om ännu ett strålande resultat av Saga på sin
3:e utställning idag. Tre rosetter hade de med hem, HP, BIR och BIG3. Det är bara att gratulera! Det går riktigt bra för lilla Saga. Om ett par veckor ska hon bevista specialen i Bjuv, då ska det bli spännande att se hur det går. Synd att det är så långt dit, skulle så gärna åkt och träffat allihop där. Där ska även lille Timmie ställas som förresten gör sin debut denna helgen. Hoppas vi snart får veta hur det gåttför honom.

Roger har varit och hämtat kräftor idag så när han kommer hem igen ska det bli kräftor och vin, inte dumt!

Ny rapport

om Natalis och Baloos resultat på "Lydnadspasset" fick jag idag. MVG på allt utom "Möte på stig"!!!! Det ni...
Jag tycker det är värt att uppmärksamma just Natali/Baloo och Mamma/Smulan. Mig veterligt är de klubbens yngsta (11 år) respektive äldsta (71) nybörjare inom lydnadsträningen, dessutom är de farmor resp barnbarn. Mycket bra jobbat! Båda dessa hundar är enormt trevliga lydiga hundar.
Jag hoppas också Baloos uppfödare på Livsglädjens Kennel tittar in här nån gång och ser vilket team de är, Baloo och Natali.

Snart borde väl förresten vi få nån typ av släktrabatt i klubben. Jag, Lisa, Roger, Natali, Tomas (N:s pappa) samt mamma/mormor/farmor Gertie. Ganska många från samma familj...

Idag följer jag Pirres blogg på Knickerbockers hemsida med spänning. Troja påbörjade sin valpning i morse och tack vare detta fantastiska internet, kan man nu följa tilldragelsen här. I skrivande stund har hon nedkommit med tre tikvalpar och två hanvalpar. Hoppas allt går bra!

fredag 29 augusti 2008

Ledig dag upp i rök

Idag skulle jag varit ledig. Så i morse följde jag och hundarna som vanligt med Lisa när hon gick till bussen. Sen tog vi vår morgonpromenad i ett strålande härligt väder. Just när jag kommit in igen ringde telefonen. Det var en kollega på jobbet som något stressad behövde hjälp att få igång allt i receptionen. Ingen ordinarie personal på plats alltså.
Via telefonen hjälpte jag henne att få igång datorer och aktuell skrivare så hon kunde ta emot patienterná. Efter att sen ha pratat med chefen också kastade jag mig i bilen och for iväg. Så det var den lediga dagen, så kan det gå.

Igår kväll var ju mamma och Smulan på näst sista gången på allmänlydnadskursen. Då hade de gjort "Allmänlydnadspasset". Detta har jag själv aldrig gjort men det består i ett antal olika moment som hunden blir bedömd i. Lite likt lydnadsproven fast inte riktigt samma ändå. Så förut när jag var uppe hos mamma kom hon med papperet (bedömningen) i högsta hugg! Smulan hade fått MVG på allt utom "Nosvittring" som hon fick VG på. Gissa om både matte och husse var stolta. Hörde att det gått jättebra för Natali och Baloo också men har inte fått det fullständiga resultatet därifrån.

Apropå nosvittring så brukar vi ju skoja om att Smulan inte har något luktsinne! Här runt omkring kryllar det ju av rådjur, så jag måste oftast koppla mina hundar när vi går på ängarna nu. De får vittring hela tiden och nosarna står rakt upp på dem.
Ja på alla utom Smulan då alltså. Hon lullar omkring i sin egen värld och ger högaktningsfullt sjutton i allt vilt omkring oss. Möjligen kan hon ställa sig och skälla ut dem när de kommer in i trädgården, där har de inte att göra, men bara de går utanför hennes revir så är hon nöjd. Så inte blev någon förvånad över att hon inte fick MVG på det momentet inte!

torsdag 28 augusti 2008

Äntligen bloggdags!

Nu äntligen ska här bloggas igen! Jag var ju inte glad i tisdags kväll när hela inlägget bara gick upp i rök. Bredbandet fladdrade hela kvällen så det var väl idiotiskt av mig att chansa men sur blev jag.

I måndags var vi ju på agilityn som vanligt. Inte var det vår bästa kväll precis men kul var det. Nellie gjorde sin egen lilla prestation! Hon körde banan själv utan förare, det ni!!!!
Vi hade gjort en liten bana på 7 hinder och tränade starter. Lisa satte henne framför däcket som var start och gick fram. Då tyckte Nellie att varför vänta på kommando? Man kan väl köra själv eller???
Fullt race, dessutom i rätt ordning! Stackars Lisa stod kvar vid starten och undrade vad som hände egentligen. Sista hindret var säcken. Full fart in men oj... den var ju blöt, äckligt! Alltså vände hon och kom ut igen. Annars tog hon alltså alla (visserligen bara 7) hinder och dessutom i rätt ordning. Vi andra bara stod och tjöt av skratt!
Det här är ju drömmen om man kan få hunden att springa banan själv så nu tror jag att jag vill byta hund på agilityn! Smulan har ju inte lärt sig detta fenomen än.

Smulan ja. Lilla gumman är så go. Hon är fullständigt tunneltokig den tösen. Ser hon en tunnel så spelar det ingen roll att jag styr med fel hand eller har fel kroppsriktning eller nåt annat klantigt. Jag kan skicka henne på en tunnel hur dumt jag än bär mig åt!
Dessutom så ääälskar hon A-hindret! Full fart upp på toppen (gillar väl att komma högt upp när man är så liten), när hon sen kommer ner på andra sidan är det säkrast att vi ska fortsätta med nåt annat, för annars bara vänder hon och tar returen. Precis som med tunnlarna, fram och tillbaka. Det är fantastiskt att se hur roligt hon tycker det är. Hon har bjudit på många glada skratt med sina oplanerade hinderlopp!

Igår var det dags att åka till Tanum igen, då var det ju tävlingslydnads kurs. Självklart ösregnade det. Precis som förra veckan. Lisa gav upp "- Inte en gång till i det regnet!", så hon stannade hemma. Annars var vi några tappra stackare som dök upp. Faktiskt hade vi tur. Började med att se en film om mälbildsträning, sen när vi kom ut var det uppehåll.

Som vanligt hade vi så trevligt så tiden bara rann iväg. Jag har eg lite svårt att orka med dessa kvällar eftersom jag aldrig kan sova efteråt när jag varit igång så på kvällen. Då är det inte kul att stå upp kl 5 morgonen efter.

Fast nu är det ju torsdag kväll och tre lediga dagar väntar, skööönt!

onsdag 27 augusti 2008

Bredbandsproblem

Hemma krånglade bredbandet igår kväll ( är på jobbet nu), så tyvärr försvann hela gårdagens blogginlägg för mig. Det gick inte att spara heller då naturligtvis. Får väl se om jag hinner skriva ikväll efter träningen annars återkommer jag imorgon!

söndag 24 augusti 2008

Grattis Saga på Vallkrokens!

Saga är Vallkrokens senaste tillskott som förra helgen inledde sin utställningskarriär med bravur. Denna lilla 4-månaders tik har varit på utställning två helger i rad nu och fått en strålande kritik och fina placeringar. Läs bakåt här i kommentarerna på bloggen så ser ni vad bra det gått för henne. Nu har hon ju en duktig matte också naturligtvis inte att förglömma. Lilla Timmie ur samma kull ska snart göra debut han också, även det blir spännande att följa. Honom var ju jag som bekant mycket svag för.

Själv åkte jag upp till klubben på förmiddagen för att måla eftersom vädret var fint. Marlene var redan igång och dessutom hade hon grundmålat redan igår. Så det gick som en dans, boden är ju inte så stor heller. Tove ringde och meddelade att hon och Camilla skulle komma men en stund senare ringde vi upp henne och sa att de kunde få stanna hemma. Det flöt på så bra att det kändes onödigt att de skulle åka så långt bara för en stunds arbete. Även Elin ringde vi och stoppade. Fast det är ju kul att folk ställer upp när de blir ombedda. Nu ska ju boden målas en gång till så småningom, så hjälp kanske behövs då istället. Gul och fin är den nu i alla fall.

Ikväll kommer ÄNTLIGEN mina töser Lisa och Nellie hem igen från lägret. Det ska bli skönt för det är väldigt tomt här. Jag är ju van att ha lilla Nellie i sängen jämte mig så det känns väldigt konstigt på nätterna. Antar att de är helt slut nu. Jag pratade med Lisa förut idag och jag tror nog hon längtade hem lite, lite grann i alla fall även om det satt långt inne.
Tomas har kört iväg för att hämta hem dem, skönt att slippa den körningen idag. Lägret är ju mellan Alingsås och Borås, det var ca 15 mil härifrån. Så nån gång mellan 19-19,30 blir allt som det ska här igen...

lördag 23 augusti 2008

Lugna gatan...

känns det som här just nu. Inte för vi bor på någon gata men ändå.
Bara jag och Carro är hemma och hon ska snart iväg och jobba.
Roger har en båt utställd på en båtmässa på Orust så han har eftermiddagspasset där.
Nikki och Nova är ju här förstås men de tillbringar dagen så här...



Jag har varit ute och städat bilen och då la de sig i gruset och slappade. När inte lilla flängiga Nellie är hemma så är de ganska avdankade de här två.

Lisa ringde igår kväll och rapporterade från lägret. De hade grillat och började så smått lära känna varandra. Idag på förmiddagen ringde hon igen men det var så dålig mottagning att jag knappt kunde höra. De hade i alla fall haft ett träningspass med flyball och det hade varit kul. Det var ju helt nytt för dem så naturligtvis kul att prova på. Hon skulle försöka hitta bättre täckning ikväll och ringa igen. Det här stället ligger ju mitt ute i skogen och redan igår när vi var där märkte vi att det var svårt med mottagningen.
Både idag och imorgon hade de flera olika träningspass på olika aktiviteter så nångåmg mellan 17-17,30 skulle det avslutas imorgon. Då blir det Tomas som åker och hämtar. Nu har vi full koll på vägen Tomas så vi ska tipsa dig om hur du ska köra (och hur du INTE ska köra!).

Nellie har ju tydligen inte haft några mer problem med magen som tur är. Det var ju väl att hon fick följa med då och inte blev hemma i onödan.
Oj oj oj vad jag längtar efter mina tjejer redan, vet att Tomas och Anki har det väldigt tomt också när Natali och Vilda Baloo är iväg.

Om det inte regnar imorgon så ska jag till klubben och måla förrådsboden, vi får väl se hur det blir. Ser väl ut som om regnet hotar tyvärr.

fredag 22 augusti 2008

Äntligen....

har de kommit iväg till det efterlängtade lägret! Jag och Roger körde ner dem förut. Roger skulle absolut köra med GPS så trots att jag satt och skrek att vi skulle svänga så skulle vi prompt köra efter hans GPS. Naturligtvis gick det käpprätt åt pipan. Ditvägen tog alltså betydligt längre tid än hemvägen.
Nu ska jag väl i ärlighetens namn tillägga att det var problem att få fram en adress till Solvikens Friluftsgård som vi nu skulle till. Det gick inte att hitta på nätet konstigt nog. Detta problem hade även arrangörerna haft när de skulle ha fram vägbeskrivningen. Nåväl, det hade i alla fall varit bättre att köra efter den skriftliga anvisningen. Där fick jag vatten på min kvarn, som rent ut sagt avskyr den där tjötkärringen som är så otroligt tröttsam att höra på. Dessutom är den ju inte uppdaterad så eländet börjar ju redan här hemma när vi kommit ut på den nya motorvägen som "tjötan" ju inte vet om alltså!
"-Lägg om rutt! Lägg om rutt!" börjar hon efter bara några kilometer. Nej usch och fy.

I alla fall är de nu på plats tillsammans med ytterligare 12 tjejer och 1 kille. Det verkade vara väldigt väl planerat, vi tjuvkikade på planeringen. Agility, lydnad, flyball (heter det så?) och spår skulle de få hålla på med. Plus egen träning, samvaro och grillkvällar. Hoppas de kommer att få det jättekul.

Det blev lite kaotiskt igår när Nellie plötsligt var kass i magen. Alla som har en sheltie eller collie vet hur tröttsamt det blir när en sådan är lös i magen.
Dvs efter varje nöd så måste man duscha hela baken och byxorna. Jag hann med detta ett par gånger igår kväll så redan då förberedde jag Lisa på att hon nog fick ta med Nikki istället.
Hon blev jättebesviken eftersom hon i anmälan skrivit att hon ville ha bla agility som ju Nikki aldrig gått på.
Konstigt nog behövde inte Nellie ut under natten men på morgonen var det ju dags. Sen var det en gång till på förmiddagen bara. Till slut bestämde vi att hon skulle få följa med i alla fall. Hon är hur pigg som helst för övrigt men har ingen matlust. Detta händer ju med jämna mellanrum och är väl inget som eg bekymrar mig. Däremot är Lisa väldigt kräkmagad men hon fick med sig plasthandskar och tyckte själv att hon skulle nog klara av lite rumpetvätt om det nu skulle behövas.

Nu kommer det att kännas så där tomt och konstigt denna helgen med! Att Lisa är borta är jag van med för hon sover ofta borta. Däremot när en hund fattas...då är det väldigt tomt.

onsdag 20 augusti 2008

En våt kväll

Då har vi varit i Tanum ikväll igen då. Det var ju start på tävlingslydnadskursen idag, både jag och Lisa har varit där. Det var Nellie och Nikki som fick äran att följa med. Dessutom kom Natali och Baloo också. Baloo är bara 11 månader men han är jätteduktig (Natali också naturligtvis) så de kommer allt att kunna hänga med här.

Trots hällande regn större delen av kvällen (bara hundidioter håller till ute i sånt väder) hade vi jättetrevligt. Bengt, vår instruktör, är ju bara sååå duktig och det är alltid lika givande att gå kurs för honom. Sen gör det ju inte saken sämre när man blir ett trevligt gäng som går ihop. Vi är ju några stycken som följts åt genom kurserna och jag hoppas ännu fler av dessa kommer nästa gång. Dessutom kom det en helt ny tjej, jättekul att få med fler och klubben vill ju gärna ha nya medlemmar. Annars blir det ju mest på valpkurserna som de nya kommer till.

Nu ska jag krypa ner i sängen, har varit väldigt trött idag. Det känns att man inte är van att stå upp tidgt ännu efter semestern men snart är det ju helg igen!

tisdag 19 augusti 2008

Agilitystart

Så har då vardagen återinträtt i huset. efter att ha jobbat två dagar så är jag faktiskt förvånansvärt pigg. Annars brukar man ju bli helt slut i början innan man kommer in i rätt rytm. Imorgon börjar skolan också så då kommer Lisa också igång.

Igår var det kursstart på agilityn. Åååh vad kul det var!!! Vi har ju varit synnerligen lata över sommaren och inte tränat nåt alls nästan. Först var det ju för varmt och sen har det ju bara regnat... Bra att ha nåt att skylla på.
I alla fall så gick det så himla bra. Nellie skötte sig alldeles utmärkt och lilla Smulan hon är ju bara så underbar på detta. Hon älskar detta så fullkomligt och ger gärnet hela tiden. Man kan skicka henne hej vilt och hon bara lyder!!! Med en duktig tvåbent skulle det kunna bli nåt av den tösen, tyvärr är det ju jag som klantar mig när det är nåt som inte går bra. Jag är inte supersnabb precis och det där med koordination... ja det är en historia för sig.
Självklart är det jag som skulle behöva mest träning.

Imorgon börjar tävlingslydnadskursen också. Den ska jag gå med Nellie, Lisa har inte bestämt sig men eventuellt tar hon med Nikki. Jag tror det beror på om Natali och Baloo hänger på, de är ju så tighta de här två.
Det är så bra med denna kurs för man betalar per gång och går bara de gånger man själv vill eller kan. Planeringen för alla gånger ligger klar så man kan ju bestämma precis vilka lektioner man behöver. Givetvis ska jag berätta mer om detta senare.

Till helgen är ju äntligen det efterlängtade lägret så då blir det tomt här igen. Själv har jag lovat min agilityinstruktör att komma till klubben och hjälpa till med målningen av förrådsboden. Vi får väl se hur många som kommer på detta, ideellt arbete brukar ju inte vara så lockande.

Måste ju berätta om mitt fynd också!
Jag är ju som bekant en stammis på Knickerbockers Kennels hemsida och på sin blogg skrev Pirre om fyndet hon gjort på ÖB. Ett vindskydd/tält som hon använder på utställning, visserligen litet men fullt funktionsdugligt om man åker ensam med en hund på utställning. Många i hennes gästbok har gjort denna tripp till ÖB och idag var ju naturligtvis även jag tvungen att skynda dit.
Endast 79 kr kostade det och lätt som en plätt att sätta upp! Inte vägde det nåt heller. Fast är man en hel familj med flera hundar kan det bli svårt, då krävs nog ett riktigt tält om alla ska få plats.
Ett fynd var det i alla fall som jag är riktigt nöjd med!

söndag 17 augusti 2008

Nova + Baloo = sant

Nu har vi haft bröllop på altanen. Nova är numera fru Fräsiga Baloo! Lisa och Natali hade noga planerat den stora tilldragelsen. Baloo hade fått nya kläder, vigseltalet var skrivet, gratulationskorten skrivna och presenterna inköpta.
Jag och Roger satt som hedersgäster på första parkett.



Tager du denna...



Nu får du kyssa bruden!



Vigselbevisen är i sin ordning



Presentöppningen fick avsluta det hela.

Ja sämre make kunde väl Nova fått, fast lite synd att han varit gift förut. Fast det äktenskapet har tydligen annulerats pga det ej gick rätt till!

Sista lediga dagen...

innan jag börjar jobba imorgon igen. Det är en lite kluven känsla för visst ska det bli skönt att komma igång igen men dagen innan är ju alltid lite ångestfylld.

Stackars Nova har åkt på en omgång i duschen nu i alla fall. Det var ett bra tag sen sist och dessutom kunde Baloo inte låta bli henne igår trots att hon löpt klart. Tänkte få bort sista löplukten så gjorde slag i saken. Får väl se om det hjälpte, Baloo kommer med tjejerna sen igen.








Nikki klarade sig från dusch idag men antagligen ska hon ställas på Baldersnäs så hennes tur kommer snart...




Det ska bli skönt när Nellie kommer hem igen, henne saknar jag verkligen. Det är ju mest hon som följer mig hela tiden, de andra ligger ju kvar där de ligger oavsett vart i huset vi andra är. Nellie måste ju alltid ha koll så hon är alltid i närheten. De stora är mycket ute själva medan Nellie hellre är där vi är om nu vi är inne.

Förresten, varje gång jag duschar en collie så slår mig tanken...
varför i himmelens namn tar det så lång tid att få pälsen blöt? När det regnar ute blir de ju blöta direkt! I duschen får man spola och spola ändå tränger det inte igenom!!!

Undrar om jag ska gå ut och måla en stund nu kanske, innan dagens regn kommer...

lördag 16 augusti 2008

Tomt!

Här är det så tomt, så tomt! Lisa stannade kvar uppe hos Natali igår men idag ringde hon och frågade om de kunde komma och hämta Nellie, de ville väl träna Nellie och Baloo. Det var Tomas ide´ och det var nog inte så dumt. Nellie tycker ju Baloo är lite väl yvig och viftig och burdus, så hon vill gärna tala om för honom att han gott kan hålla sig på en halvmeters avstånd i alla fall. Han blir så paff över det svala mottagandet att han finner sig. Igår kväll var ju Nellie med när vi var hos dem och det gick jättebra. Fast när Nellie är hos matte eller husse ska Baloo bara hålla sig väck, så det så.

Eftersom de nu ska bo tillsammns i en liten stuga hela nästa helg (på lägret) så kan det ju vara bra om de tillbringat lite mer tid med varann innan dess så tjejerna inte får problem med dem.
Annars är det ju Nova som går bäst med Baloo men Nova ville Lisa inte ha med sig.
Ja här är det tomt i alla fall. Nu ska de stanna där tills imorgon, så ingen Nellie i min säng inatt. Då kan jag nog inte sova för det.

Inatt var jag och hämtade Carolina vid Folkets Park i Munkedal. Denna sommaren har det faktiskt varit några tillställningar där, det var annars många år sen sist.
I alla fall så skulle "alla" dit igår så Carro undrade om inte vi kunde köra dit henne och sen hämta på natten. Hon ville ju kunna ta lite vin så hon kunde inte köra själv. Roger körde dit henne sent igår kväll och jag hämtade inatt. Fick med mig en hel hög med tjejer som skulle hem och kompisen följde med hit. Lugna och fina var de allihop och hem kom de.
Fast sen kunde ju inte jag somna naturligtvis. Tror jag dalade av framemot 4,30 och vaknade vid 9. Så nu är jag ganska slö.
Förresten har jag inte kunnat sova på säkert en vecka nu men inatt när jag körde iväg kom jag på att det kanske beror på fullmånen? För oj en sån måne det var, jag blev nästan bländad. Många säger ju de har så svårt med sömnen när det är fullmåne. Vet inte om det stämmer men den senaste veckan har det varit värre än vanligt med min sömn i alla fall.

För att göra något gick jag ut för att fortsätta måla altanstaketet. Det blir nog aldrig klart. Först var det alldeles för varmt i början på semestern och sen när det blev svalare så har det ju regnat varje dag.
Naturligtvis hann jag inte långt innan det började regna nu heller. Tanken var i alla fall god!

fredag 15 augusti 2008

Va´den snygg eller???

Nu har vi varit på Cassel´s på Nordby och shoppat. Skinnjackan var bara sååå snygg och passade jättebra. Naturligtvis köpte vi den. Mor själv kostade på sig en snygg kofta för endast 149 kr, någon måste ju köpa billigt!!!
När vi betalt och var på väg ut så sprang vi på en annan snygg vinterjacka till ett jättebra pris, så Lisa kom alltså hem med två nya jackor. Det visste jag ju från början att hon inte bara kan ha skinnjacka i vinter men jag hade ju inte tänkt köpa båda idag. Så kan det gå.
Gissa vem som är nöjd och inte vill ta av skinnjackan?



Så kan det gå när man kollar Elins blogg! Tack snälla Elin för hjälpen igår, bara synd att du inte jobbade idag så vi fick träffa dig.

Grattis Hampus!

Idag fyller Hampus 14 år! Hampus är min brorson och Natali´s storebror. Hoppas du får en bra dag, vi kommer ikväll.

Kändes verkligen konstigt när man vaknade idag, solen skiner!!! Det var längesedan, känns det som.
Mornarna ja.... I vanliga fall när jag jobbar så är det ju jag som går upp först. Jag rastar hundarna och när jag sen är klar lämnar jag hundarna i köket och åker.Punkt. De sover sött tills näste man står upp.
Men på fredagar är jag ju ledig och då är Roger uppe först, han gör likadant. Då drar det igång! Stora "matte gå upp nu - tyck synd om oss - vi är hungriga - vill inte alls sova mera - gnället. Det är Nova som står för detta. Hon sitter där vid dörren och skäller, ett hest kraxigt skall, bara ett åt gången med några minuters mellanrum. Konstant hela tiden tills jag står upp! Jag har låtit henne vänta i timmar men det hjälper inte.
Nu när Roger började jobba igen förra veckan efter sin semester verkade Nova glömt bort att hon skulle göra så här. Hon var helt tyst varje morgon efter han åkt och vi andra fick sova. Så i måndags var det dags igen. Nästa natt lät vi Nikki och Nova sova med Lisa (Nellie sover ju inne hos oss). Efter de varit ute släppte Roger in dem till henne igen. Så nu har de varit tysta men naturligtvis undersöker de ju om inte Lisa ska stå upp när de kommer in igen. Sen lägger de sig i alla fall. Så här får vi nog göra framöver tror jag.

Nu ska jag skaka liv i dottern, vi ska ju till Nordby och kolla på skinnjacka!

torsdag 14 augusti 2008

Allmänlydnaden

har jag precis varit och tittat på. Jag och Lisa följde med mamma och Natali när de skulle på kursen ikväll. Det är ju kul att se andra grupper träna också.
Både Baloo och Smulan är verkligen jätteduktiga. Natali är ändå bara 11 år och har verkligen kommit långt med Baloo. Det är riktigt kul att se när ungdomarna går in för detta. Hoppas att både Natali och Lisa fortsätter med "hunderiet" för de är riktiga hundtjejer, de har mycket god hand med hundarna.






Imorgon blir det till att åka till Nordby, Strömstad. Elin visade en jättesnygg skinnjacka på sin blogg (hon jobbar på Cassel's) som Lisa blev helsåld på! Kvickt fick vi sms:at Elin som lagt undan en till henne. Så imorgon får vi åka och se om den passar både i smak och storlek. Lisa har letat efter skinnjacka ett tag och så fanns den plötsligt bara där idag alltså! Skitsnygg på bild i alla fall så vi får väl se, fortsättning följer.

Stackars vovvar....

Lisa råkade häromdagen hitta gamla bilder på Shady och Chess utklädda i hattar och allsköns detaljer. Naturligtvis måste även stackars Nellie, Nikki och Nova gå igenom något liknande. Med mycket möda och stort besvär radades alla upp på gårdsplanen. Lisa skulle trycka på mössor/hattar och jag skulle fota. I samma ögonblick som sista vovven fått på sin huvudbonad hade första vovven skakat av sin. Det slutade med att bara en mössa satt på rätt plats på fotot.



Fortsättning följde på kvällen då Nikki skulle kläs på lite mer ordagrant. Tröja kom på och lilla hatten fick faktiskt sitta på också en stund. Dock blev fotot väldigt mörkt. Goa snälla Nikki, hon bara finner sig i allt Lisa hittar på.



Alldeles nyss ringde Ulla från SBK. Vi har ju väntat så på mer info ang ungdomslägret som Lisa och Natali skall åka på nästa helg men nu ringde hon alltså. Egentligen har vi ju inte ens vetat med säkerhet att de fått plats trots anmälan och betalning men allt var ok som tur var. Detta är ju något som tjejerna verkligen ser framemot, de kommer förhoppningsvis att få en jätterolig helg.

onsdag 13 augusti 2008

Grattis Emilie!

Idag fyller min dotter Emilie 22 år. Stort grattis till dig gumman min. Försökte hitta ett foto men hittar inget bra på bara dig. Du är nog gladast om jag inte sätter ut nåt också kan jag tänka mig.

Däremot så hittade jag en annan liten videosnutt som jag bara måste dela med mig av. Den är filmad den dag Nova kom till vår familj. Mia från Rickmix Kennel körde faktiskt Nova ända hem till oss eftersom hon bestämt möte med valpköpare från Oslo på halva vägen. Halva vägen visade sig vara i Håby, 2 km från oss, så det slutade med att de sammanstrålade här hos oss istället. Dessutom var hela valpkullen med eftersom de kom raka vägen från besiktning och ögonlysning. Nellie var först helt skräckslagen över att få alla dessa valpar i hasorna men sen kom hon i gång.
Denna lilla filmsnutt gick inte att lägga här så det fick bli på hemsidan under "Valpinvasion".

Idag har vi varit och hälsat på Rogers mamma som ligger på sjukhuset. Hon är på bättringsvägen så vi hoppas hon får komma hem imorgon igen.

Imorgon börjar mamma och Smulan sin kurs igen. Lisa ska följa med och titta på och det tror jag faktiskt jag också ska ta och göra när jag nu ändå är ledig.
Det kan ju vara kul att se hur det går för dem.
För min egen del så börjar agilityn på måndag (för mig/Smulan och Lisa/Nellie) och nästa onsdag börjar tävlingsträningen. Det ska bli riktigt kul att komma igång igen.

måndag 11 augusti 2008

Sista semesterveckan!

Ja då var man inne på sista semesterveckan då. Fast nu känner jag mig både utvilad och "färdig" med semesterledigheten. Precis så som det ska vara när det börjar bli dags att jobba igen. Det börjar bara bli dags för både Lisa och mig att komma in i rätt tider nu bara, dvs att komma i säng på kvällarna, ja ni vet.

Naturligtvis ösregnar det idag. Då menar jag verkligen ÖSREGNAR. Inte för att det spelar någon roll, vi ska åka in till Uddevalla för att inhandla lite saker inför skolstarten som Lisa behöver. Så värst mycket tid ute lär vi väl inte tillbringa.
Hundarna vill ju inte precis ut heller. Igår kväll hade vi tur, just när vi var ute och gick så var det uppehåll. De är ju inte helt vana vid sina regntäcken ännu så det är naturligtvis skönast utan. Läste att även Nalle och Sudden förärats med sådana nu.
Både Nova och Nikki blev helt stela när de första gången fick på sig sina. Nova vägrade gå ut överhuvudtaget, hon stod som fastfrusen men till slut gick hon när Nikki gick. Nellie är lite mer tapper. Trots att hon får en konstig kroppshållning så inser hon att det bara är att gilla läget. Tur det för idag lär de behöva använda dem!!!

söndag 10 augusti 2008

En lugn dag

blir det idag. Som vanligt regnar det, man blir ju inte ens förvånad.
Jag har ägnat mig åt att lägga in Nellies kritik från igår på hemsidan, där finns nu en ny sida, "Utställningar". Du kan också klicka här så länkas du in.

Lisa kommer antagligen att ställa ut Nikki på Baldersnäs den 27/9 så vi hoppas fler resultat kommer på denna sida. Nellie lär få stanna hemma ett tag tills pälsen är i skick igen.

Vi insåg också att ett tält skulle varit bra att ha. Inte bara vid regn som igår utan även när det är gassande sol som det var i Uddevalla och i Vänersborg. Får väl se på det tills nästa sommar.

Roger var ju inte med oss igår utan ägnade sig åt makrillfiske, så idag blir det stekt makrill till middag i flera kök på Skinnfälleröd. Sååå gott!

lördag 9 augusti 2008

Utställning

Idag var vi på Lilla Edets Brukshundklubbs utställning och ställde Nellie. Jag har velat hela veckan med om vi skulle åka eller inte, bestämde mig inte förren igår kväll faktiskt.
Efter det jag anmälde henne så började hon ju fälla pälsen och tidigare i veckan när jag badade henne så försvann ju en del. Inte blev det bättre efter en rejäl borstning, hela byxorna strök med och hon är allmänt tunn över det hela.
Nåväl, avgiften var ju betald och inoff var det ju så det fick gå som träning.


Hon gick hyfsat med på att bli "klämd på" av domaren och han fick faktiskt ta en snabb titt på tänderna också. Fast hon tyckte inget vidare om det.
I ringen ville hon hela tiden nosa, det eviga problemet, men hon ställde upp jättefint.



Det slutade med en slät etta i kvalitet och det får jag vara jättenöjd med när hon ej är pälsad. Kritiken var riktigt hyfsad men ja, hon är ngt stor vilket märktes när man såg de andra.

Vi träffade som vanligt min kusin Veronica med sina underbara leonberger.





Veronica får om fyra veckor åka och hämta sitt lilla nytillskott, en liten lejontik från Teamaides Kennel utanför Göteborg, lyckliga hon...

fredag 8 augusti 2008

Älgar på språng

Vi gav oss ut på vår lilla turne´ jag och Lisa precis som jag skrev i förmiddags. Först åkte vi till Fjällbacka och köpte hundmaten, sen körde vi vidare mot Grebbestad.
Tanumstrand (där ligger Sportshopen) ligger ju strax före G-stad så vi svängde av vänster på den vägen. Då kommer plötsligt en STOOOR älgko med en liten kalv springande mot oss! All trafik stannar på vägen för att titta på dessa fantastiska djur som stegar fram i snabb hastighet. Alla sitter säkert och håller andan när älgarna närmar sig den trafikerade vägen vi precis svängt av.

Mitt i upphetsningen säger jag åt Lisa att ta fram mobilen och ta bilder och faktiskt hann hon ta två stycken.

Från motsatta hållet kommer denna Volvo som ej har någon möjlighet att se älgarna som är på väg upp på vägen. I sista ögonblicket lyckas föraren få stopp på bilen, så både ko och kalv klarar sig helskinnade och springer vidare in i skogen på andra sidan!





Psst! Jag tyckte Lisas bilder var riktigt bra så jag mailade in dem till Aftonbladets 71000. Håll med om att hon kunde vara värd en slant för dem?

Oväder som kom av sig

Ja tack och lov så blev det inte alls så mycket regn som det förutspåtts. Själv trodde jag ju mitt kära yr.no lurade mig igår när det mer såg ut som "normalt" väder med skurar till och från men inte det där ösregnet som annars utlovades i svensk media.
Sov jättedåligt inatt och var vaken 100 gånger (kändes det som iaf) och lyssnade. Både efter om det regnade men framför allt för att jag undrade om Carolina kommit hem.
Hon ska ju flytta upp till Oslo om ett par veckor och igår åkte hon och kompisen Gelix upp för att rekognosera. Eftersom hon skulle jobba dubbelpass idag, 9-15 på ICA och sen 17-stängning i Smögen, så tyckte ju jag som mamma att hon behövde komma hem. Skulle det nu regna så otroligt så var jag ju dessutom orolig för att ha dem ute på vägarna mitt i natten. Det är trots allt över 20 mil att köra.
Imorse när Roger åkte var jag tvungen att stå upp och kolla om hon kommit, jodå tack och lov. Inte var hon särskilt pigg och glad däremot så vill inte ens veta när hon kom.

De är fem tjejer som ska bo ihop i Oslo, lägenheten är fixad och de två som redan är på plats håller på att flytta in nu.
Carolina och Gelix har inte jobb där uppe än så det var en av nledningarna till gårdagens tripp. De skulle göra en del personliga besök på plats. Känner jag Carolina rätt så ordnar det sig, hon är en mästare på att sälja sig själv och charmar sig in överallt.

Nu är det snart dags att väcka sjusovaren Lisa. Jag har tänkt mig en tur till Grebbestad (Sportshopen). Hon behöver ett par nya gummistövlar inför Ungdomslägret som närmar sig nu. Dessutom behöver jag till Lerstens Kvarn i Fjällbacka och köpa hundfoder, jag köper ju deras eget Hundköket. Tänkte alltså slå två flugor i en smäll men vi får väl först se om jag får liv i Lisa.

torsdag 7 augusti 2008

Tjuvar och elände

Igår hade en granne inbrott mitt på ljusa dagen! Nån gång mellan kl 10-16 hade tjuvar brutit sig in genom ett fönster och tagit den nya 42 tums TV:n, bärbar dator, pengar mm. Sånt gör mig både förbannad och rädd. Bara känslan av att det varit tjuvar och rotat runt i ens hem måste vara hemsk. Ofta vandaliserar de ju mer än de tar också.
Härom kvällen upptäcktes även att innehållet ur dieseltanken hemma hos pappa hade krymt,någon hade varit där och slangat ur den också. Som tur var vägade de sig antagligen inte ända upp till huset då i alla fall. Mamma har ett svagt minne av att Smulan gruffade härom natten så antagligen var det då det besöket skedde.
Nu kommer i alla fall vi att vara extra noga med att låsa, kanske ha tända lampor och vad man nu kan göra.

Mina vakthundar lär väl inte göra skäl för namnet men kanske det kan skrämma någon att veta att de finns.
Så här såg det ut när Lisa och Natali gett sig av med cyklarna i förrgår, vissa väntade tappert på att de skulle komma tillbaka!



Kan man komma ut här eller???

Höstkänslor

Oj vad fort det gick från sommar till höst. Jag har nyss haft min sommarsemester men nu har jag tidig höstsemester istället. Precis så känns det! Fast visst är det skönt att bara vara ledig även om vädret är sisådär.

Igår var jag på styrelsemöte på Brukshundkubben i Tanum där jag är sekreterare. Det är alltid lika trevligt att träffa de andra, nu var det ju ett tag sedan sist. Snart drar höstens kurser och träningar igång så då blir det desto oftare igen.

Jag har hittat en ny favoritsida på nätet och den måste jag ju dela med mig av:

http://www.knickebockers.se

Denna sida ramlade jag in på eftersom det är en kennel som föder upp Leonberger. De som känner mig vet ju att jag har en förkärlek till dessa stora lejon och jag skulle gladeligen utöka flocken med en om bara Roger tillät.

Nåväl, denna hemsida har jag fortfarande inte blivit "klar" med så att säga. Vilken sida!!! Den är så proffsigt gjord och visst märks det att Pirkko faktiskt jobbar med sånt här. Man hittar bara fler och fler länkar att läsa och man blir förvånad över hur denna tjej hinner med allt. Förutom uppfödning av leonberger är hon också en välutbildad intruktör som även har verksamhet under hundiahundskola.se. Dessutom finns sidan hundia.se samt websidestjänster på kenneldesign.nu.
Jag har hittat jätteintressanta sidor om utställningsregler, giftigt giftigt, hund - fotoskola samt inte minst länkarna till att skriva bättre på nätet och bildbehandling. Detta är bara ett urval av alla intressanta sidor hon har.

Utöver detta har hon en blogg som är sååå välskriven att man blr grön av avund. Naturligtvis finns det en valpblogg för aktuell valpkull.
Intrycket jag får av henne som uppfödare efter att ha studerat hemsidan behöver jag inte ens nämna.

Synd Pirkko att det är så långt upp till dig i Motala, ett besök hos dig och dina hundar skulle verkligen vara roligt! I alla fall ligger Knickerbockers Kennel nu under mina favoritlänkar, där kommer det att bli många besök framöver!

onsdag 6 augusti 2008

Vi vill också vara med!



Dessa trogna väktare (Nikki och Nova) ligger stadigt på vakt utanför tältet. De vill inget hellre än att få vara med.

Jodå, de sov allt i tältet tjejerna. Fast det var TV-tittande till sent på kvällen först så jag undrade allt lite. Dessutom kom Carolina hem med kompisen Emil, de hoppade i poolen vid halv elva på kvällen så här var full rulle. Det är helt ok att bada sent på kvällen även om luften är kylig. Vattnet håller nämligen 30-32 grader så det kan vara jättemysigt. Där satt de ganska länge och myste i alla fall.

tisdag 5 augusti 2008

Tältning



ska det bli inatt i vår trädgård. Lisa och Natali har precis sett till att fylla magen inför natten och dessutom har proviant (godis, chips och dricka) för att överleva tills morgonen medtagits.
Vi får väl se om de blir kvar där hela natten eller om något ändrar på den saken.








Idag tog det tack och lov slut på regnandet, det var faktiskt riktigt varmt när vi var ute och gick förut. Smulan var så här glad för att det var torrt väder idag!

Tyvärr blev agiltystarten uppskjuten en vecka men det får vi väl överleva. Det ska bli kul att träffa våra träningskompisar igen!

måndag 4 augusti 2008

Regntäcket

fungerade alldeles utmärkt kan jag rapportera! Visserligen var det väl inget skyfall men dock regn hela tiden under de ca 45 minuter vi var ute. Materialet är både vattentätt, vindtätt och andas. Sen är det ingen "krage" på det och inte heller någon "maglapp" under magen. Ett vanligt enkelt täcke, precis det jag egentligen ville ha utan krusiduller.
Jag provade Nikkis och Novas en gång till förut men inser att det blir till att skicka tillbaks tyvärr. Hoppas nu rätt storlek finns kvar så jag kan få byta rakt av, jag vill ju så gärna ha dem!

Synd Carina att du missade dem när du var där men man vet ju inte om de fanns då heller. Själva letade vi hundgrejer men hade gett upp, plötsligt sprang vi på dem när vi var på väg ner till damkläderna igen. En hel rad med massor av saker!

Förresten Carina, varför startar inte du en blogg? Du skriver alltid så trevligt och har alltid fina bilder! Jag kan upplysa om att det är såå kul både att skriva och att få kommentarer från er som läser. Jag är helt enkelt beroende nu...

Dessutom har jag ändrat lite på hemsidan idag. Även det är som sagt jättekul men där finns liksom inte så mycket att lägga till lika ofta. Både den blogg jag har och hemsidan är superenkla varianter. Det måste det vara för att jag ska klara av dem.

Det regnar mer nu... får väl se om vi flytit bort till imorgon. Läste nyss på text TV att ni fått 60 mm där nere i Helsingborg!!! Det kanske inte är nog med regntäcken, det kanske krävs flytvästar också...

Ösregn!

Ja nu har verkligen regnet kommit. Ändå ska det väl bli värre ikväll. Fast lite skönt är det allt att bara vara inne och mysa också.
Inte ens hundarna vill gå ut, jag försökte putta ut dem genom dörren förut för att de skulle gå ut och kissa. Det slutade med att jag fick ta på mig regnjackan och gå med ut i regnet. De tyckte väl att ska vi ut, så ska du!

I torsdags när vi var på Ullared så köpte jag så fina regntäcken till alla tre. Kostade endast 129 kr, rena fyndet. Dock var ju inte det planerat så jag hade inte mätt de storas rygglängd (Nellies var jag ganska säker på)och blev alltså tvungen att chansa på storleken 55 cm. Väl hemma ser jag ju att det inte gjort nåt om jag tagit nästa storlek. Det hade inte gjort nåt om de varit några cm längre, de täcker inte riktigt hela rumporna. Så nu vet jag inte om jag ska göra mig besväret att skicka ner dem för byte av storlek. De går utmärkt att använda som de är också, vi får väl se.

Egentligen har jag alltid tyckt det varit lite löjligt med diverse täcken till hundarna men faktum kvarstår, att har man en välpälsad ras som jag nu har, så inser man vad skönt det är så länge de är hyfsat torra. Mina collies torkar ju aldrig när de väl blivit genomblöta.
Lilla Nellies täcke passade för övrigt helt perfekt. Kanske blir det premiäranvänt idag, ser ut som om oddsen är goda för det!

söndag 3 augusti 2008

Lite regn

är helt okey men mycket regn är ju pyton! Har läst att ett stort lågtryck är på ingång inatt och imorgon med lokalt stora mängder regn. Det var ju inte så vi ville ha det precis men, men.... Inget man kan göra något åt ändå.

Idag har det ömsom regnat ömsom varit sol och värme. Svårt att hänga med i svängarna men det var i alla fall uppehåll när vi var ute och gick.
Smulan var i högform idag, hon är på de andra hela tiden. Jag är grymt imponerad av Nikki och Nova som står ut med den lilla terroristen och aldrig så mycket som morrar åt henne. Trots att hon helst hänger i öronen eller i frambenen på dem.
Nellie däremot håller Smulan på plats och lillvispen vet precis hur långt hon kan gå med henne.

Lisa har varit ute och paddlat kanot idag, jag ska snart åka och hämta henne hos kompisen Ida. Jag tror de hade hyfsad tur med vädret i alla fall. Hon ringde förut och var nöjd med dagen så det kan inte ha varit allra värst blött.

Imorgon går jag in på min tredje semestervecka. Det känns faktiskt som om jag varit ledig jättelänge men det är ändå skönt att veta att det varar ett tag till. Tids nog börjar allvaret med både jobb och skolstart igen!

lördag 2 augusti 2008

Tänk att...

det kan vara så skönt med lite regn! Luften är fräsch och tom inomhustemperaturen har gått ner till 23 grader. Plötsligt fick man lite ork igen så jag har både hunnit städa inne och tvättat bilen idag. Ni vet sådana där måsten som är så skönt när det är gjort.

Hundarna har också hämtat nya krafter, det är betydligt mer fart idag än det varit de senaste veckorna. Vi var ute och gick förut och de var riktigt alerta. Eftersom det regnat så gick vi en promenad utmed vägen. Annars brukar vi ju gå på ängarna utmed skogskanten bakom pappas gård men tyvärr bor ju familjen Rådjur där och ställer till det för mina hundar.
Vi ser de förbaskade rådjuren nästan varje dag och om vi inte ser dem så känner hundarna att de är i närheten ändå. Med den följden att både Nellie, Niki och Nova genast fantiserar om att ge sig ut på jakt. Då piggnar de till må ni tro! Värmebölja eller inte spelar ingen roll då inte!

Den enda som inte reagerar är lilla Smulan. Vi brukar skoja om att hon inte har något luktsinne men sanningen är nog helt enkelt att hon är så ointresserad att hon inte bryr sig. Hon ser dem varje dag och brukar bara skälla på dem eller på sin höjd jaga iväg dem från det allra närmaste reviret. När de väl förpassat sig utanför hennes osynliga gräns så lommar hon upp på trappen och är nöjd! Tänk om mina vovvar kunde göra likadant?

Tack och lov är det nu länge sedan de var på rymmen och det är ju främst tack vare grinden. Det är underbart att inte behöva vara orolig för att de ska dra iväg när man vänder ryggen till.

På tisdag är det dags för styrelsemöte på Brukshundklubben så nu är det dags att dra igång verksamheten igen. Veckan efter börjar agliltykursen för Nellie och Smulan. Ja även Smulans allmänlydnadskurs. Där är ju även Baloo och Natali med.
Sen är det inte långt kvar tills Lisa och Natali åker på Ungdomslägret, det ser de verkligen fram emot. Idag har de haft ett antal telefonsamtal ang vad man ska ha med sig dit.

Igår var ju Lisa på Liseberg. Gissa om hon var lycklig när hon kom hem! Utöver en jätterolig dag hade hon vunnit två stjärnvinster på lotterierna. En jättekartong med Kexchoklad och två stora kartonger med Center!
Så nu smaskas det där inne på rummet, inte vågar hon förvara chokladen på nåt annat ställe heller med alla godisgrisar som finns här i huset.....

fredag 1 augusti 2008

Ännu en solig dag

har vi haft idag. Lisa åkte med kompisar till Liseberg så jag och Roger (och Nellie) tog båten och gav oss ut idag igen. Idag kändes det nog som om möjligt ännu varmare! Tack och lov för att inte vi behövde gå på Liseberg i alla fall.
Tom i vattnet är det riktigt varmt nu. Det blev ett antal bad under dagen, när det är så hett på land så är det enda att slänga sig i vattnet ofta.

Nu ser det ju ut att bli sämre väder ett tag framöver, åtminstone enl norska Yr. Faktiskt ska det nästan bli skönt att slippa hetsen att ge sig ut på sjön varenda dag. Dessutom skadar det ju inte med regn igen för nu är det bra torrt. Däremot är jag ju tacksam om jag slipper åskväder, jag är nämligen väldigt åskrädd. Det går an på dagen men på natten blir jag verkligen jätterädd.

Ikväll har vi ätit kräftor, mmm vad gott det är. Skönt att bara vara hemma och slappa efter en dag i solen. Den här värmen suger verkligen musten ur en, för att inte tala om hundarna.
När vi var ute och gick förut så var hundarna helt avdankade. Värre än vanligt menar jag. Inte ens Smulan som brukar flänga runt med tungan hängande, orkade hålla igång idag. Hon gick sist hela tiden och verkade fundera på om hon verkligen skulle gå själv överhuvudtaget.
Det kommer att göra oss alla gott med lite svalare väder!