lördag 28 juni 2008

Loppis

har vi varit på idag! Annars avskyr jag loppmarknader men se den här har blivit något av en tradition. Varje år vid samma tidpunkt har Lysekis FF sin årliga loppis. Det är en stor tilldragelse ska ni veta! Människor kommer ifrån när och fjärran för att fynda. Det öppnar kl 9 och varje år är vi där redan vid 8,30 för att vara långt fram i kön. När sedan klockan blir 9 så släpper de avspärrningen och det blir rena tjurrusningen in i hallen. Riktigt skrattretande egentligen men alla vet att om man ska få godbitarna så är det racern som gäller. Det är speciellt om man är ute efter något i möbelväg som det gäller att vara snabb. Inom 30 sekunder hade Lisa gjort dagens fynd, en jättefin kontorsstol för 50 kr. Det var en riktigt fin stol med alla möjliga (fungerande) inställningar ska ni veta. Dessutom köptes en korgstol för samma summa. Plus lite annat smått och gott.
Loppisar brukar enligt min uppfattning vara osedvanligt dyra men så är inte fallet på den här. Föreningen samlar in saker under hela året för att göra en stor loppis varje sommar. Man kan hitta riktigt fina saker som folk skänkt. Det fina är ju att det är (oftast) inte dyrt utan de vill verkligen sälja sakerna. Vi har gjort ett och annat fynd under de åren vi varit där. Sen bjuder traditionen att vi efteråt är hembjudna till våra vänner Tomas och Anna på fika. Så där var vi och fick jordgubbar med vispgrädde efter vi fyndat färdigt, jättetrevligt!

Nu är Roger ute och fiskar makrill, eller jag hoppas det i alla fall! Han har inte haft någon större fiskelycka hittills på sina fisketurer men det skulle smaka gott med makrill till middag imorgon. Man kan ju hoppas.

Snart är det utställning i Vilsta och vi önskar lycka till för "släkt" och vänner som ska dit. Snygge pälsfagre Sudden (som man kan se i min gästbok) skall dock inte ställas. En sån päls han har! Den som en gång sett lilla Smulan förstår att den är ett släktdrag. Helt otroligt med den pälsen mitt i sommaren. Tack gode Gud att man inte är sheltie! Fast å andra sidan såg jag idag en liten 12 v Kinesisk nakenvalp. Trots tröja frös hon så hon skakade så matte fick vira in henne i en filt. Kanske ändå bättre att vara sheltie med päls?

onsdag 25 juni 2008

Nedräkning

Jaha, då har första gänget på jobbet gått på semester, så nu har äntligen den riktiga nedräkningen börjat. 3 1/2 vecka kvar att jobba alltså. Det känns ungefär som att det inte blir semester förren till jul, antar att det beror på att vi i år skjutit fram semestrarna en vecka.
Fast å andra sidan är det ju skönt så länge man har den att vänta på. Vädret är ju ändå inget att hurra för just nu.

Igår var vi på agilityn igen. Gick väl sådär för de flesta. Smulan gillar inte den gungbrädan som är uppe på klubben av någon anledning. Den jag har här hemma går bättre fast den i mina ögon är en sämre variant. Nellie har inga som helst problem, där är det snarare Lisa som behöver träna upp sig på framför- och bakombyten. Mina sådana ska vi bara inte tala om.
Nu är det bara en gång kvar före sommaren och sen är det inte dags förren i höst igen då vi ska ha de sista fyra gångerna. På ett sätt ska det bli skönt med "lediga" kvällar, är lite tröttsamt att köra såpass långt för kurs och träningar, så efter en intensiv period är det skönt med ett uppehåll. Det gäller bara att hålla träningen igång på egen hand och det kan det bli lite si och så med. Blir det sen värmebölja så faller ju allt ur, då orkar man ju ingenting. Det är kanske så det ska vara på sommaren.

Bara imorgon kvar på denna arbetsveckan nu, sen är det helg!




söndag 22 juni 2008

Regn igen

Ja då regnar det igen. Igår var det ju riktigt soligt men tyvärr rejält båsigt. Idag har vinden avtagit men det regnar istället. Inget att göra åt så jag sitter inne och kurar istället.

På Midsommardagen har Roger och hans kompisar som tradition att gå ut i Lysekil. Som alla andra! Det är ju cruising i Lysekil den dagen och det känns verkligen som om ALLA är där. Det är så skööönt att få vara hemma och slippa ut och knö bland allt folk. Jag körde honom till bussen igår och ringde och kollade så han levde vid 12-tiden idag. Jodå, men inte lät han så pigg inte. Peter har en stor båt som han hade lagt i Lysekil så de tillbringade natten där. Så nu får vi väl se om Roger lyckas ta nån buss hem under eftermiddagen. Han försökte allt med att få mig att komma ut och hämta honom men jag körde ju Emilie till bussen tidigare så jag vet hur trafiken såg ut. Jag tänker INTE ut och köa idag, så det så!

Har roat mig med att skruda om hemsidan idag. Nu är den sommargul istället. Egentligen finns en massa olika layouter att välja på men jag tycker det är svårt att hitta nån fin. Färgerna är konstiga och svåra att kombinera på de olika delarna. Men, men..jag valde ju denna för att den är så otroligt lätt att hantera så då får det väl gå om det inte blir så flashigt. Sen hade jag ju tänkt skruda om bloggen också så den skulle gå i stil men då fanns det ingen matchande färg i den layouten. Den får helt enkelt fortsätta vara grön så länge.

lördag 21 juni 2008

Midsommarafton

Igår på Midsommarafton hade vi finbesök från Smulans uppfödare, Vallkrokens Kennel i Malung. Jag vet inte vem som var lyckligast över att träffas. Smulan hon kastade sig i famnen på både Eva och Mats som om hon aldrig gjort annat. De hade med sig alla sina 4 hundar och med Smulan och Nellie var hela gårdsplanen full av shelties. Mamma Ronja är ju mamma till allihop (ja förutom Nellie då) de har behållt en från varje kull. Alltså var Smulans söta helsyster Skrållan med också.
Sen ska vi ju inte glömma lilla nytillskottet Saga som var på dagen 12 veckor, hon kunde smälta ett isberg! Lisa föll som en fura, ja jag med för den delen.



Eva och Smulan njuter av att få gosa igen, ett år sen sist!



Nellie fick en ny kompis i Isa. Skrållan däremot var inte alls särskilt förtjust i Nellie.

Mera bilder kan ni se i albumet "Besök från Vallkrokens" som läggs ut på hemsidan under dagen.

Efter det att Eva och Mats stannat till hos oss åkte de vidare för att fira Midsommar i Grundsund. Lite kul med tanke på att dit skulle ju jag och Roger också senare.
Bara 10 minuter efter vi kommit ut till Peter så hör jag en hund skälla utanför huset, går ut på altanen och vad ser jag då? Jo jo men! Hela Vallkrokens på promenad i Grundsund. Jätteroligt att träffas en gång till på samma dag. Det visar sig att vi håller till bara några hundra meter ifrån varandra. Senare när jag rastar Nellie går jag förbi deras bil men jag ser dem inte igen.

En trevlig kväll med goda vänner och god mat hade vi sen tills vi så småningom rattade hem. Jag var chaufför för kvällen och det är ju inget man ångrar idag precis. Synd bara att det skulle vara halv storm men man får väl vara tacksam att det slutade regna i alla fall.

onsdag 18 juni 2008

En bättre dag

har det varit idag. Man kan ju inte bara ha dåliga dagar som tur är.
Igår var vi på agility igen, lika kul som vanligt. Nellie och Smulan sköter sig jättebra och för Lisa som är snabb är det väl inga problem. Men för mig är det värre... Det där med koordination är ju inte min starka sida kan jag lova. Vad gör nu det när man har så kul. Smulan hon lyder så otroligt bra nu, det är en fröjd att jobba med henne nu. Snabb är hon också! Fast Nellie är ännu snabbare men det passar ju bra att Lisa kör med henne då.

Jag har lagt upp ett nytt fotoalbum på hemsidan, "Agilityalbum 2" med gårdagens bilder. Tyvärr har jag inga bilder på Smulan för ´det var jag själv som stog för fotograferandet och då blev det ju inga på oss. Inga bilder i bloggen idag alltså.

Wilda hon fortsätter att imponera på oss alla med sin nya energi och jag kan lova att hon och Elin skulle vara varje domares favorit, ingen kan peppa en hund som Elin! Undra på att Wilda bara växer i sina prestationer!

Nu är jag långledig, ska verkligen bli skönt. På midsommarafton får vi fint besök från Vallkrokens kennel, detta väntar vi jättemycket på. Det ska bli så himla kul att få se lilla nytillskottet Saga. Jösses vad vi ska ta bilder då!

måndag 16 juni 2008

En dålig dag!

Det är precis vad jag haft idag. En dålig dag.
Sov jättedåligt inatt (söndagssyndromet) och vaknade kl 4. Jubel! Efter en stund fick jag ont i magen och det blev vara värre och värre. När klockan var 5 fick jag springa upp på toa och sen skulle jag ju upp ändå. Följden blev ju att jag varit trött hela eftermiddagen. När jag äntligen kommer hem efter jobbet möts jag av ett kök (ja resten av huset också för den delen) i kaos. Disk överallt och allmänt stökigt.
- Vi har inget vatten så vi har inte kunnat diska, säger ena dottern. Ve och fasa, inget vatten är nog det värsta jag kan råka ut för ( ja en trasig dammsugare är också en mardröm förstås).

Förstår ganska snart att en säkring gått men kan inte hitta vilken. Ringer Roger som säger det är en huvudsäkring och att han kommer snart.
Sen väntar jag. Och väntar. Och väntar. Tänk att det kan ta så lång tid för en karl att duscha (på jobbet) och köra 8 km! Här sitter ju jag UTAN VATTEN!!! Man måste faktiskt ha vatten till precis ALLTING om ni inte märkt det.

Stackars pappa dyker upp mitt i min ilska.
- Jag väntar på Roger för styrningen till traktorn har gått sönder! Roger är ju pappas privata mekaniker som ständigt får reda ut allt som inträffar och laga allt som går sönder på Skinnfälleröd.
Det är bara det att just nu är det JAG som väntar på Roger och jag var FÖRST och jag har INGET VATTEN!!!!

Stackars pappa, han tröttnar snart på mitt sura snäsande och sätter sig på fyrhjulingen och kör hemåt. Nu kom han inte så långt för han såg Roger komma och då vände han som ett skott.
Min fantastiska karl byter säkringen och får efter mycket om och men igång vatten pumpen igen. Tänk en sån lycka att kunna starta diskmaskinen, få torka av alla bänkar och sätta på kaffet. För att inte tala om duschen.
Så nu är jag på hyggligt humör igen trots att jag är riktigt trött. Bäst att snart gå och lägga sig innan nåt retar upp mig igen!
(Om ni nu undrar så hann Roger med traktorn också)

lördag 14 juni 2008

Sån tur

att Lisa är så duktig på att fotografera! Hon fick riktigt bra bilder på vår vackra Nikki.




Förresten! Kolla in Smulans hel-och halvsyskon Skrållan, Sesar och Saga i gästboken! Tack Eva för dina alltid så trevliga och uppskattade hälsningar.

Ny kamera

köpte jag i veckan. Lite nya bilder tog jag idag men av någon anledning blev det ingen på Nikki. Ja ja. Det tar vi igen en annan dag.




Äntligen

är den nya motorvägssträckan öppnad! Idag kl 18 skulle den öppnas, hela dagen har det firats på diverse sätt nere vid bron i Saltkällan. Detta är ju en mycket efterlängtad öppning av oss pendlare som faktiskt kört i vägbyggen i 9-10 år nu. Det har ju bara gjorts korta etapper åt gången men nu kan man alltså köra motorväg hela vägen från oss till Uddevalla ( ja ända ner till Malmö för den delen) som jag ju kör varje arbetsdag.
Kl 18,05 satt jag och Roger i bilen och skulle åka premiärturen. Det visade sig att när vi kom bort till Håby hade de precis släppt trafiken så vi körde nog bland de 20 första bilarna. Det var högtidligt värre med ledarfordon i täten och överallt utmed vägen stod människor och vinkade. Detta är verkligen en stor händelse för folket här, vi har levt i trafikkaos i så många år, speciellt då på sommrarna. Detta kan alltså bli en midsommar utan köer! En semester som man kan åka nånstans utan att behöva tänka på att man måste åka hemifrån före kl 10 för annars är det stopp på vägen! Himmelska tanke, det blir så bra. Undrar just hur många minuter kortare resvägen blir till jobbet, det blir spännande att se på måndag.

fredag 13 juni 2008

Det är mycket nu....

Så mycket att jag inte hunnit blogga sen i söndags. Dessutom har bredbandet krånglat i ett par dagar så då gick det ju inte heller.

I tisdags började vi agilitykursen igen. Vi var bara 4 ekipage första gången, jag, Lisa, Elin och Camilla/Tove med våra hundar. Det var rena lyxen att inte vara fler. De andra hade förhinder, synd för dem men bra för oss.
Ja att Wilda är helt förändrad det har jag ju redan berättat och hon demonstrerade det verkligen för alla som såg på. Alla kommenterade förändringen! Ytterligare ett par veckor får hon ta det lite lugnt men sen kommer hon att ta oss med storm. Idag gjorde hon allt utom att hoppa hopphindren.

Sen har vi lilla Smulan då. Själv började jag nästan undra om jag fått med mig någon Smulankopia istället för där var minsann också en förändring! Den nya Smulan hade hjärnkoll på mig (och även på Matte) och det var en dröm att vara förare till henne. Hon lyssnade och löd varenda kommando, stack inte iväg en enda gång. Tänk att inse att hon faktiskt inte är döv trots allt utan de små vackra öronen har sin funktion också! Jag var helt lyrisk när vi åkte hem. Tror minsann den nya lydnadskursen/träningen hon börjat på gjort susen. Mamma var naturligtvis jättestolt, det är ju hon som tränar henne annars.

Nellie hon är ju en klippa , i alla fall så länge det inte handlar om tävling!!! Hon är jätteduktig och det är grymt roligt att se henne in action. Snabb så det ryker om det, för hennes del är det kontaktfältsträning som vi ska jobba med.

I onsdags hade Lisa skolavslutning. Första gången på en massa år som jag inte är på skolavslutning faktsikt. Nu i 6:an vill de ju inte ha med föräldrarna längre. Det är ju så att här i Munkedal börjar eleverna i högstadiet när de börjar 6-an så Lisa har alltså gjort sitt första år i högstadiet nu. Nu väntar hela långa sommarlovet. Själv har jag 5 v kvar att jobba innan det är dags för semester.

Idag har jag jobbat igen på min lediga fredag. Min kollega hade skolavslutning att gå på så naturligtvis ställde jag upp. I gengäld kommer jag att ta ledigt på torsdag så jag kommer att få långledigt över midsommar.

Vet inte om jag nämnt det men till Midsommar kommer vi att få fint besök på Skinnfälleröd! Då kommer nämligen Eva och Mats på Vallkrokens kennel med alla sina hundar och hälsar på lilla Smulan och oss. De ska fira helg här i närheten så då får vi träffas. Det ska bli så roligt, vi ser verkligen fram emot detta besök!

Nåt annat som är roligt är alla trevliga hälsningar i min gästbok och kommentarer i bloggen. Jag blir lika lycklig varje gång. Den senast hälsningen från Nalle och Suddens matte Carina (i gästboken) måste ni kolla in! Hon har nämligen bifogat en jättefin bid på dessa vackra herrar. Letar man bakåt där finner man även söta Saga. Jättekul med dessa bildhälsningar alltså, tack!

Själv köpte jag mig en kamera i tisdags! Jag som hela tiden sagt att vi har så många digitalkameror i huset (alla andra har var sin) så jag vill inte ha någon (min kommentar när jag fyllde år senast). Det kan ändra sig fort. Sen jag började blogga är det ju jättekul att förmedla bilder så jag lånar ju Lisas kamera hela tiden. Nu insåg jag alltså att det kan nog vara bra med en egen. Dessutom har jag sen ett tag tillbaks lärt mig lägga in bilderna i datorn själv också, det blev så jobbigt att be Lisa hela tiden. Lätt som en plätt är det ju faktiskt och nu slipper jag vänta på att hon ska ha tid att hjälpa mig.
Vi får väl se om jag får igång kameran i helgen och kan lägga in lite nya bilder då.

måndag 9 juni 2008

Vänersborg

I går var vi i Vänersborg och tittade på utställningen där. Sheltieklubben hade ju två ringar där, hela 116 anmälda. Det var varmt, varmt, varmt. Just dessa två ringar låg mitt i solgasset utan möjlighet till skugga men vi satt ändå ganska länge och tittade. Med så många sheltisar runt om blev det knappt ens några foton men här kommer ett iaf. Det är unghundsklassens tikar om jag inte minns fel.



Sen drog vi oss in i skuggan och hittade min kusin Veronica som ställde sina två leonberger. Bredvid dem fanns denne fantastiske hane som nyss blivit champion, åhh så vacker han är!



Här har vi Veronica med familj och hundar. Mamma lånar en sittplats också.



Veronica och Tequila i ringen.



Mamma passar på att vila sig i skuggan en stund.



I morgon börjar agilityn igen. Då ska vi se om Nellie och Smulan är på G. Det har verkligen inte blivit mycket tränat de sista veckorna när det varit så varmt. Nu sägs det att det ska bli regn i morgon, vi får väl se!

lördag 7 juni 2008

Varmt...

Inte blir det många knop gjorda här hemma nu i den här värmeböljan. Fast det är väl bäst att njuta för snart tar det väl slut. Jag menar det är ju snart midsommar och då vet man ju hur det brukar vara.
Själv var jag en sväng inne på Torp i förmiddags men eftermiddagen har tillbringats på altanen med ett och annat dopp emellanåt.
Vovvarna vill ju gärna vara där jag är så här kan ni se hur framförallt Nova flyttat sig under dagen!
Så länge det var skugga på trappan så valde hon den.



Sen flyttade hon sig över tröskeln in till de andra!



38 sekunder innan detta foto togs så låg Emilie här och solade. Nova tyckte det var dags att byta plats så hon puttade helt sonika upp henne och tog madrassen själv!



En som gillar när det är soligt och varmt är i alla fall Trollet! Här ligger hon i hörnet och snusar gott.



I morgon bär det iväg till Vänersborg för att titta på Sheltie utställningen. Får väl se om vi mäktar med det i värmen!

torsdag 5 juni 2008

Äntligen hemma!

Även denna dag tog slut, ett tag trodde jag inte det. På torsdagar ansvarar vi i receptionen för stängningen på kliniken, dvs man måste vara kvar tills dörren låser kl 16,15. Alltså fick jag vackert sitta kvar och bara vänta på att klockan skulle gå. Tråkigt när man eg vill hem och alla andra har gått. Fast jag hade lovat min bror att han skulle få åka med mig hem så jag var ändå tvungen att vänta tills han skrevs ut, han har ju varit på sjukhuset sen i söndags.

Till slut kom vi iväg i alla fall. En bit. Det var KÖ! Överallt! Det hade jag kunnat räkna ut med tanke på att det var både studenten och helgtrafik. Först höll vi på att inte komma ur stan, sen blev tet totalstopp på motorvägen (vägbygget). Det tog 1timme och 25 minuter hem, det brukar gå på ca 25 minuter.

Men, men!! Nu har jag ätit räkor och druckit cider så nu känns det lättare igen.

onsdag 4 juni 2008

Den Nya Lyckliga Wilda






Elin har fått en ny hund! Dvs Wilda är ju samma hund som hon haft i snart 2 år men efter operationen här om veckan så är hon totalt förändrad. Hon utstrålar lycklig vovve helt enkelt! Elin har så ofta påpekat under lång tid tillbaks (före op)att det är nåt som inte stämmer och att Wilda verkar deprimerad. Idag träffade jag dem för första gången efter livmoderoperationen och slogs direkt av skillnaden i Wildas kroppsspråk och utstrålning.

Jag hade ansvaret för klubbens allmänna träning idag men det kom ju bara jag, Lisa och Elin så vi blev mest sittande och pratade. För första gången kunde vi släppa ihop våra hundar och de lekte hur bra som helst. Detta har aldrig gått tidigare då Wilda avskytt andra hundar sen lång lång tid tillbaks. Dessutom var hon så pigg, förr var hon alltid så dämpad både i tempo och temperament. Fantastiskt att se!
Hon har ju dessutom haft väldigt besvärliga löp med påtaglig humörförändring så det här var nog något väldigt positivt för dem alla.
Nu ska det bli spännande att se henne när vi kör igång agilityn igen, den startar ju redan på tisdag. Kanske lilla Wilda klår hela gänget nu!

måndag 2 juni 2008

Svettigt värre

Man ska INTE gnälla, jag vet det men oj vad varmt det är! Vi har en sån där kombinerad termometer som visar både ute och inne temp och just nu (19,30) visar den 28/28. Då är utegivaren placerad på baksidan i skuggan! På framsidan gassar solen ända tills den går ner så gissa om det får vädras sent på kvällarna här. Vårt hus ligger väldigt fint med sol hela dagen men det har sina nackdelar vill jag lova.

I alla fall har vi orkat oss ut på en promenad med hundarna jag, Lisa och mamma. Den enda som hade nån energi var Smulan, precis som vanligt. Tungan hänger ut 10 cm men springer som en dåre det gör hon ändå. Man blir alldeles svett bara av att titta på henne. Fast å andra sidan har hon legat och sovit hela dagen så nån gång måste hon ju dra igång. Nellie är också tämligen pigg men tom hon tittar på Smulan precis som att hur orkar hon! Annat är det med Nikki och Nova. Fast vi försöker gå i skogskanten där det är skugga så är det nästan så man får bära hem dem. Tack och lov att de har tappat det mesta av pälsen, just nu är det en fördel att vara "tunnhårig".

Dammsugaren och jag har också tagit vår vanliga svängom. Jag bara måste, står inte ut att gå runt i grus och damm. Nu väntar duschen och sen ska det inte hända så mycket mer idag, det kan jag lova.

söndag 1 juni 2008

Nellie den Nellie

Idag var det hundutställning i Uddevalla. I samband med den hölls KM i agility och dessutom en träningstävling. Passande tyckte jag och Lisa, där kan man nog ta ett varv bara för att få känna på. Gårdagskvällen ägnades åt att läsa regelboken, jisses man blir ju diskad för allt så det kan inte vara lätt att ta sig runt!

Vi steg upp tidigt och var på plats i Uddevalla till det gemensamma banbygget. Det var alltså Lisa och Nellie som skulle förgylla vår dag. Jag hade på vägen dit intalat Lisa att man nog blir diskad 90 ggr innan man kommer runt en bana, allt för att hon skulle vara förberedd på det. Som tur var dök vår kursledare också upp så vi hann få lite tips av henne. Hon skulle också ställa upp så ni kan förstå att det här var ett blandat gäng.

Marlenes (kursledarens) hund sprang av banan efter ett par hinder, hade ingen lust alls att hålla på med sånt här.
Sen var det Lisa och Nellie. Oj oj oj!!!!
Vår lilla Nellie som ÄLSKAR allt med agilityn ville inte vara med hon heller. Lisa slet som ett djur men Nellie ville inte hoppa, inte ta slalom och tunneln var inget kul heller. Hon bara satte nosen i backen och sniffade på alla spännande nya dofter.
Till slut fick stackars Lisa ge upp och bar ilsket ut Nellie från banan.
Jag ska aldrig mer göra nåt med den f-e hunden!!!! väste hon.

Det var inte många ekipage som klarade sig igenom utan att diskas och det var allehanda problem. En vovve stack helt enkelt iväg bort i utställningsringarna istället. Flera var väldigt olydiga och "döva" när de stack iväg och flera var som Smulan, dvs tar alla hinder i rasande fart men i sin egen ordning och gärna de roligaste flera gånger.
Trots alla andras tabbar är Nellie fortfarande inte förlåten. Vi får väl se om besvikelsen går över så hon får en ny chans.

Vi åkte hem och Lisa hoppade i baljan istället. Nikki och Nova tigger om att få komma i som ni ser. Till och med jag har varit i flera ggr idag. Helt underbart en sån här het dag.