lördag 31 maj 2008

Värme och vatten



är en bra kombination! Därför var det dags att göra ren vår lilla pool, dvs baljan vi har nersänkt i altandäcket, inför sommarsäsongen. För nu är den väl här? Sagt och gjort, det har tagit några timmar med hjälp av Lisa och Carolina men nu ska den bara fyllas med vatten så imorgon kanske det går att premiär bada. Vi har både rening och värme kopplad till den så detta är något vi brukar njuta av en hel del.





Tyvärr är min bror på sjukhuset idag så jag fick passa Baloo så familjen kunde åka in till honom.
Nellie och Nikki är mycket skeptiska till burdusa Baloo men Nova däremot, hon bryr sig inte om mycket. Därför har vi delat upp dem två och två för att hålla det så lugnt som möjligt.




Så här lugnt tog Nova det!




När poolen var rengjord och klar tänkte Carro tvätta bilen. Då tog vattentokiga Nikki över! Hon är helt galen i vatten. Ni kan se en videosnutt på hemsidan på henne i "duschen".




Ja visst ja! Vi har en till som är galen i vatten, stackars Nova var just då på altanen med Baloo. Hon var grymt deprimerad och gjorde högljutt klart för oss att hon minsann också ville duscha! Nästa gång gumman är det din tur...

Hälsning till Malung!



Vi vet ju att det är lite deppigt och tomt där uppe i Malung nu när valpisarna har åkt, så då tyckte vi att ni behövde se någon som tidigare lämnat er, den gången lika ledsna.
Därför har jag lagt in ett litet videoklipp på hemsidan, "Smulan hälsning" heter den i listen. Detta är tillägnat Eva och Mats, så här bra har Smulan det med sina kompisar här på Skinnfälleröd. Tyvärr är hon så gruvligt snabb och sitter enbart stilla när matte har godis (det gör ju alla vovvar förresten!) så det är inte lätt att fånga racern i bild men håll till godo!

fredag 30 maj 2008

Skyldiga äro de blå...



Japp! Visserligen var det ett tag sen sist men nu har det hänt igen. Nikki och Nova tog sig en icke tillåten tur igår igen. Lisa brukar ju alltid ha dem lösa när hon kommit hem men igår försvann de i ett obevakat ögonblick.
Stackars Lisa cyklade runt och letade och morfar körde runt på fyrhjulingen. Inga blå fanns att skåda. Till slut ringer en granne (ja här på landet kallar vi alla för grannar inom den närmaste halvmilen) och frågar mamma om Katarinas hundar möjligen är på rymmen?
Morfar och Lisa fick ta bilen och åka och plocka upp två jätteglada men mycket trötta blå. De tyckte nog det var jätteskönt att slippa behöva traska hela vägen hem igen i värmen.

Detta var en helt ny rymningrutt, antagligen har de fått upp ett rådjursspår för det har burit av över gärden, järnvägen (hemska tanke!)och tack vare torkan har de lyckats ta sig över bäcken och vidare.
Naturligtvis kan man säga att det är vårt eget fel, grinden blir ju aldrig klar men nu minsann....

Lilla Smulan kom också bort igår (före de blå)! Mamma letade och ropade men ingen Smulan. Skräcken spred sig även där!
Pappa anslöt och de skrek sig hesa. Till slut kom mamma på att hon varit i källaren och hämtat tvätt och mycket riktigt... där satt en liten Smulan och undrade varför hon blivit inlåst där. Hon hade smitit in där medan mamma hämtat tvätten och väl nosat runt nån annanstans i källaren så mamma såg aldrig att hon var med.

Slutet gott allting gott!

onsdag 28 maj 2008

Mitt i veckan!

Jag har drabbats av en sådan förlamande trötthet, har varit helt slut hela veckan men nu är det bara en dag kvar innan jag är ledig igen. Borde man inte vara pigg nu när det är så härligt väder och ljusa kvällar? Inte jag inte.
Inget roligt händer det heller. Nikki och Nova fäller fortfarande så jag måste dammsuga varje dag. Det känns som om jag städar jämt just nu och ändå är huset ständigt täckt av ett grått lager av hundhår. Tänk då om det varit regnigt och skitigt också! Men. men... sånt är livet med hundar.

I dagarna ska Vallkrokens valpar flytta till sina nya hem. Jag har ju följt de här små liven hela tiden så jag tycker mig kunna känna Evas känslor just nu. Det måste vara fruktansvärt jobbigt att lämna ifrån sig sina små "bebisar" efter 8 veckor. Jag kommer nog aldrig att kunna bli uppfödare, alla valpar skulle bli kvar här och själv skulle jag bli singel. Roger skulle dåna av.
Lilla blåa hanen Timmy har jag haft ett gott öga till, hade han varit en tik så hade jag nog tagit hit en till.
Nästa gång blir det nog Skrållanvalpar, då minsann.... Får väl se vad det blir!

söndag 25 maj 2008

Söndagstävling

Idag har klubben haft lydnadstävling klass 1-3. Själv gjorde jag debut som sekreterare i sammanhanget. Faktiskt gick det helt okey och jag har lärt mig massor idag. Dessutom kände jag att jag nog faktiskt snart kan starta Nellie trots att hon inte tar apporten. Det är det ju inte många som gör ändå menar jag!!! Däremot får vi jobba på med tandvisningen, där har vi ju ett problem.
En härlig dag hade vi i alla fall, vädret var kanon och humöret på topp. Vår klubbstuga ligger så otroligt fint i skogskanten med de öppna planerna nedanför.
Eftersom jag skötte skrivet så kunde jag ju inte ta bilder på de tävlande in action men det finns lite bilder i albumet "Tävling i Tanum" på hemsidan.

Förresten...vad hände igår egentligen??? Med Charlotte menar jag! Säger som jag brukar säga dagen efter detta stora evenemang....jag ska ALDRIG mer titta på detta!

lördag 24 maj 2008

Kvällsbesök





Roger har klippt färdigt gräset vid våra agilityhinder så jag har ägnat en stund åt att sätta iordning hindren igen. Då kom pappa och Smulan på kvällsbesök. Smulan blev överlycklig som fick leka en stund och i glädjeyran så tog hon både däck och hinder av bara farten! Ja tunneln fick några varv också förstås.
Ett litet ögonblick satt hon dock stilla jämte Nellie så jag hann få en bild.

Schlagerkväll

Nu är jag förberedd för en kväll framför TV:n! Kvällspromenaden avklarad och jag ska strax in i duschen. Tidigare bakade jag(!!!) en rabarbertårta som ska avnjutas till kvällens stora schlagerfinal. Den tror jag faktiskt jag ska sätta in receptet på hemsidan, den är så fantastiskt god och framförallt så himla enkel och snabb att göra. Det får bli en annan dag.

Nyss gjorde jag klart Novas album på hemsidan. Nu är det bara Nikkis kvar och dessutom så måste ju Selma få en sida också. Trollets sida blev klar igår. Sen har vi kommit igenom "familjen". Under änglar fattas ju mina två första collies Moody och Bella men det beror på att alla foton på dem är på vanligt fotopapper så de måste scannas in först. Då måste lilla jag ha hjälp!!
Det är väl tur att vi inte har kvar hästarna, marsvinen och kaninen vi haft tidigare. Förr fanns det faktiskt vänner som kallade oss för "Lilla Zoo"! Konstigt eller?

I kväll håller vi tummarna för Charlotte, en riktigt bra låt har hon i alla fall!

fredag 23 maj 2008

Riktigt sur

är jag nu! Emilie är på väg hit, sitter just nu på Torp och väntar på bussen som skulle kommit 20,40. Nu har de fått reda på att den är inställd pga sjuk chaufför!!! Får man göra så Västtrafik? De som väntar får vackert sitta där tills nästa går om ytterligare en timme. Gissa vem som ska ringa och klaga så fort de öppnar!!

Jobbade ju över idag så jag har varit ganska trött sen jag kom hem. Jag har ett schema som innebär att jag gått ner i tid 10% och jobbar resterande 90% på fyra dagar dvs måndag-torsdag. Detta passar mig utmärkt, jag jobbar hellre långa dagar och får vara hemma på fredagarna. Sen anser jag det vara värt det jag förlorar att få en längre helg.
Dessutom har vi flextid så oftast är jag på jobbet ca 30min innan, istället tar jag ut lediga dagar emellanåt utan att behöva ta semester. Enda förmånen med mitt jobb men den är jag nöjd med.

Passade på att klara av städet redan ikväll, skönt att slippa det imorgon. Carolina jobbar till sent inatt och dessutom kommer ju Emilie sen också. Det är inte så populärt att dra igång dammsugaren imorgon bitti alltså.
Roger har klippt gräset under tiden. Passade på att ta ett par bilder samtidigt. Min favoritkatt Trollet har ju aldrig fått vara med här i bloggen förut. Alla vovvars favorit är hon också. Selma (den andra katten) är däremot väldigt rädd för hundarna och vill helst inte ha nåt alls med dem att göra.

Lilla Wilda har klarat sin operation galant idag läste jag på deras blogg. Nu hoppas vi hon snart repar sig så vi kan träna ihop igen. Snart börjar ju faktiskt agilitykursen också så det var ju tur i oturen för Wilda att det hände nu.



torsdag 22 maj 2008

Snuvad på ledigheten

Jaha, blåst på den lediga fredagen igen. Kris på jobbet och naturligtvis är det svårt att säga nej så jag får väl vackert jobba. Jag ska nog överleva, går hem så fort det är möjligt.

På söndag ska jag vara med på klubbens lydnadstävlingar och sköta domarskrivet. Jag börjar bli lite nervös för det, har aldrig gjort det förut, tänk om jag gör nåt fel och blir avrättad av de tävlande!! Hemska tanke! Hoppas det blir bra väder i alla fall.

Här hemma är det tyst och lugnt idag. Roger kom nyss hem från jobbet. Lisa åkte med mormor/Smulan och Natali/Baloo på kursen. Hon ville väl kika hur det går för dem första gången. Själv tog jag en promenad med hundarna förut, det är en underbar kväll. Känns att det är mycket varmare igen.

I morgon ska Wilda opereras. Vi sänder en extra tanke till henne och Elin och Jocke!

onsdag 21 maj 2008

Stackars Wilda

är sjuk! Elin har varit så orolig några dagar för att Wilda inte varit sig lik, idag var de hos veterinären.... hon har livmoderinflammation! Stackars liten. Nu var det väl inte allra värst för hon fick en penicillinkur i avvaktan på operation så det blev i alla fall inte ett akut ingrepp. Vi får hoppas det snart blir avklarat, tänker på er nu!

Vi andra åkte till Tanum för vår onsdagsträning som vanligt. Idag följde Emilie med också så vi hade tre hundar med oss, Nellie, Smulan och Nikki. Lisa och Emilie lyckades faktiskt få Nikki att ta både däcket och tunneln, helt okey för en nybörjare!

Smulan busade runt som vanligt men efter ett tag skärpte hon till sig och lyssnade faktiskt på mig trots att hon gärna ville lek med pigga Vickie också.
Nellie har varit en liten fotomodell idag för när jag gjorde "Agilityboken" märkte jag att vi nästan bara hade agilitybilder på Smulan. Därför är det nästan bara Nellie i bilderboken om "Onsdagsträning".
Visst är de söta på bilden Lisa och Nellie?



tisdag 20 maj 2008

Sol, regn, sol,hagel, sol!

Snacka om växlande väder men ena stunden skiner solen sen regnar det en stund och så skiner solen igen. Dessutom har det haglat en del. Värdelöst när man som vi har markiser. Naturligtvis regnade det just när vi var ute och gick förut, hur mysigt som helst är det med pälshundar då. De luktar ju så gott hela kvällen också.
Smulan är lite rolig när det regnar, det gillar hon INTE! Hon ger intryck av att vara 5 cm lägre när det regnar, det är nåt med kroppshållningen, hon liksom kryper ihop. I vintras hade hon regnkappa för att hon tycker så illa om att bli våt. Annat är det med mina monster, de bryr sig inte ett dugg. Snarare älskar de vatten! Jag kan tex aldrig tvätta bilen när Nova och Nikki är ute för de hoppar efter vattenstrålen hela tiden så jag är rädd de repar lacken. Bara att vattna blommerna ute är ett kapitel för sig själv, de kastar sig upp i alltihop bara för att komma åt vattnet.
Om det regnar när de är i hundgården så står de på två ben och försöker fånga droppet från plåttaket. Regnar det så mycket att det smattrar så måste dessutom skälla på regnet/taket! Koko säger jag bara!

I morgon bär det av till klubben för att träna, då vill vi INTE ha regn!

måndag 19 maj 2008

Nyss hemkommen

Nu har jag precis kommit hem från sista gången på uppfödarutbildningen.Försäkringar var ämnet idag och ingick alltså i juridikboken. Tyvärr missade jag förra gången av juridiken, de hade satt ut datumet för tätt inpå så jag fick helt enkelt se det dagen efter det varit. Typiskt! Annars har jag varit med på alla träffar och det har varit jätteintressant. Även om jag nu aldrig skulle ta någon kull på någon egen hund så har jag lärt mig massor. Kunskaper som man kan ha nytta av i sitt hundägande för övrigt också.

Blir väl inget pysslande med hemsidan idag antar jag men oj vad kul det är när ni skriver i gästboken!
Faktum är att jag haft så kul i helgen när jag snickrat på den så jag riktigt brinner av lust att fortsätta. Tiden ska bara räcka till också.

Elin, jag är INTE bra på datorer, lyckades bara äntligen hitta en variant som faktiskt var tillräckligt enkel för att jag skulle klara ut det. Det finns färdiga mallar till allt så vips.... ett litet fotoalbum tex! Testa själv får du se!
Tyvärr är det ju så att alla bilder hittills redan varit med i bloggen så därför får ni som varit med tidigare nöja er med att se dessa även på hemsidan. Nytt får komma efterhand. Sen ser jag ju redan en del småsaker som ska ändras också.

Antar att det är bäst att släpa in blomkrukorna ikväll också, i morse var det -2. Lite tröttsamt är det med detta fram och tillbaka men jag vill ju gärna de ska överleva ett tag i alla fall!

söndag 18 maj 2008

Söndag

Även denna helgen har vi haft förmånen att ha alla våra tre tjejer hemma. När Emilie är här i närheten hos kompisar så sover hon hos oss. Carolina har ju jobbat fredag o lördag men är ledig idag.
Lisa har varit med mig och Roger på Torps Köpcentrum, en del inköp behövde göras såsom bikini (hon ska till badhuset med skolan nästa vecka) shorts och nya skor. Även jag hittade ett och annat, det finns ju så mycket vårfint nu!

När vi kom hem hamnade alla tjejerna i soffan framför TV:n, det var långkörare av "Gossip Girl" idag. Från vänster Emilie, Carro och Lisa.


Under tiden bemannade Roger grillen, det är så att säga hans jobb. Han är förresten en hejare på det! Årets första grillmiddag intogs sedan, fast visserligen inomhus. Det är svinkallt ute och småregnar emellanåt. Antar att ni inte precis funderar på att grilla i Malung idag???


Från vår altan har vi denna utsikt. Nedanför slänten syns vår lilla agilityplan som används flitigt. Det röda lilla huset tillhör pappa men hyrs ut.

Nu ska jag ägna en stund åt hemsidan igen, har fått den på hjärnan. Det är så otroligt kul men det tar lite tid!

lördag 17 maj 2008

Oops!!!

tänkte ni nu! Antagligen trodde ni att ni hamnat fel men nej då! Nu är det snart dags för förändringar. Hemsidan tar sig så sakteliga och jag har lyckats länka in den här bloggen så jag kan fortsätta med den sen. Däremot passade inte den förra färgen på bloggen in med hemsidans färg, därav det nya utseendet!
Snart ska ni få kika in .........

17:e maj

Idag är det den 17:e maj. Då borde man kunna förvänta sig ett hyfsat vårväder kan man tycka. Här har varit så kallt och faktiskt kom det en skvätt regn förut när jag var ute och gick också.
Fick mail ifrån Eva i Malung, de var på sommarutställning (????) där idag. De bifogade bilderna visade ett snötäckt Malung. 15 cm och det snöar fortfarande skrev hon. Stackars er där uppe!

Lisas kusin Natalie har varit här i eftermiddag. Tomas var nyss här och hämtade henne. Deras golden Baloo fick följa med tjejerna ner på vår agilitybana, det hade han aldrig prövat förut. Han var jätteduktig, tog både tunnel, säck och däcket! Gungbrädan fick han inte prova för att han inte skulle bli skrämd om nåt blev fel.
Natali har ju hela tiden sagt att hon ska gå agility med honom till hösten när han blivit ett år så det var ju roligt för dem att få testa lite försiktigt. Snart kanske Tomas också för börja bygga hinder!

Hemsida?

Gårdagen kretsade av naturliga skäl mycket runt mammas bil. Hon var i kontakt med försäkringsbolaget och bilverkstaden. Allt ordnar sig ju men till den nätta lilla kostnaden för självrisken 6500 kr. Lite snöpliga pengar för nåt som nån annan är skyldig till men jag ser det mer som att det är en billig kostnad för att ha fått behålla livet!

Var iväg ock köpte lite mer blommor att plantera ute, konstigt det fattas alltid något. Varje år tycker jag vi köper blommor för en förmögenhet, sen kommer det nästan alltid en regnperiod (och blåst) som förstör alltihop. Man är ju fortfarande rädd för nattfrost också så denna veckan har krukorna åkt in och ut flera nätter.
Egentligen är det Roger som är den som sköter trädgården här, jag är helt ointresserad men just alla krukor har fallit på min lott på nåt sätt. Det är i alla fall fint när man har ordning och blommorna gör ju allt så mycket trevligare.

Igår satt jag en del vid datorn och la upp två olika prov på hemsidor. Skulle ju så gärna vilja ha en men nu har jag ju fäst mig vid min lilla blogg som är så lättvindig och eg passar mig väldigt bra. Funderar på om det går att koppla till den befintliga bloggen. Nåväl, den ena av dessa hemsidor verkade väldigt lätt att lägga upp, så jag ska testa mig fram där lite innan jag bestämmer mig för om jag ska fortsätta med den. Man har en månad på prov gratis så jag har lite tid på mig. Den andra var bara tre dagars prov och betydligt dyrare sen så jag tror den faller bort, även om den kanske var flashigare. Vi får se hur det går men jag måste komma längre innan jag lämnar ut adressen.
Nu ska jag gå ut och plantera i mina lådor som ska hänga på altanen!

fredag 16 maj 2008

Ännu mera blandade känslor!

Roligt:
Pratade med Eva på Vallkroken i telefon igår! Eva är en otroligt engagerad uppfödare som alltid finns där och som hela tiden följer sina valpar och hur det går för dem. Jätteroligt tycker jag som har fått den här kontakten "på köpet" så att säga. Eftersom mamma inte är så haj på datorer (hon har faktiskt en gammal) så har det ju blivit så att jag är nån typ av mellanhand vad gäller mail dem emellan. Sen skriver jag ofta hälsningar i hennes gästbok och hon skriver uppskattade kommentarer i min blogg. Jättekul var det i alla fall att prata med henne en stund!
Nu hoppas vi att ni har vägarna "neråt" även denna sommar så att vi träffas igen!

Tråkigt:
Strax efteråt kommer mamma och pappa hit. Mamma var ju på kursen idag, första gången. På vägen dit kör hon om en långtradare på motorvägen. När hon kör förbi släpet svänger den plötsligt ut i omkörningsfilen!!!!! Mamma ställer sig på bromsen men den "tar" hela sidan på hennes bil. Hade hon varit nån meter längre fram så hade hon ju prejats in i mitträcket! Hela sidan på bilen är svart efter långtradarens däck, inbränt i lacken. Sen är det en rejäl buckla på bakskärmen, listen ovanför bakdäcket är skrot, likaså backspegeln.
Långtradaren kör vidare, är ju inte säkert han ens märkte något av vad som hände eller också smet han helt enkelt.
Stackars mamma var ju helt i chock och åkte ändå vidare till kursen. Där satt hon i två timmar och har ingen aning om vad det pratades om. Sen kom hon alltså hit.
Jag ringde polisen för att göra anmälan, trodde det skulle vara nödvändigt för försäkringens skull. Där sa de att ring försäkringsbolaget imorgon och hör om det behöver anmälas, det är olika krav från f-bolagen och tydligen ville de inte ta upp en anmälan i onödan. Annars skulle vi ringa idag igen. Fortsättning följer!

Sammanfattning:
Vad lycklig man blir när chocken lagt sig och man förstår vilken tur hon haft! Detta kunde slutat i tragedi! Mamma lever, plåtskador kan ersättas, en bil är ju precis en bil och inget annat.
Tack gode Gud för att du var med oss igår kväll!

torsdag 15 maj 2008

Blandade känslor

Igår kväll var det styrelsemöte på klubben och eftersom jag är sekreterare så vet jag vad jag ska göra imorgon då, skriva ut protokollet. Lika bra medan man har allt i färskt minne och kan tyda sina anteckningar.

Jag blev jätteglad för ett mail från Nellies uppfödare Malin som nu har fått ordning på sin hemsida igen efter lång tids krångel. Givetvis lägger jag in en länk till Frideborgs Kennel här bredvid. Jag tillhör ju dem som gillar att kolla vad som händer hos mina uppfödare och tycker det är jättekul att följa med i vad som händer med deras hundar och avel.
Det är ju så bra med Internet och mail tycker jag, det är så lätt att hålla kontakt utan att man känner att man "stör" . Mail kan ju besvaras precis när man vill. Sen kanske jag uppskattar det mer än andra, jobbar ju på en mottagning där det alltid är full rulle med patienter och doktorer och två telefoner som ringer jättemycket.

Under denna veckan har jag sympatiserat med den sheltieuppfödare som efterlyste sin hund på Sheltieklubbens hemsida. Heavy försvann första dagen hos sin nya fodervärd i Lerum efter att ha tagit sig ur kopplet. Uppfödaren och fodervärden har haft en hemsk vecka och idag när jag läste på hennes hemsida så blev jag jätteledsen. Igår var det över, Heavy mötte ett godståg tyvärr. Stackars stackars dem, jag lider med dem. Jag har alldeles för lätt för att ta illa vid mig när sånt här händer, även när jag inte känner de aktuella personerna.
Jag har ju nämnt sidan"Var finns min hund" förut, där finns flera shelties som är försvunna sedan lång tid tillbaks. Andra hundar också naturligtvis. Man undar ju om inte en del av dessa hundar lever med andra ägare idag, dvs de har blivt stulna och sålda vidare. Man kan inte nog betona hur viktigt det är att vi håller uppsikt på våra hundar, de är uppenbarligen stöldbegärlig egendom. Hjärtat skulle nog slitas ur kroppen på mig om någon av mina hundar blev stulen.

Nej nu får det vara nog med elände. Ikväll börjar mamma på allmänlydnadskursen, första gången utan hund så pappa och Smulan är nog på egen turne'. Ska bli kul att höra imorgon vad mamma säger om detta. Min brorsdotter Natali, 11 år kommer att vara med i samma grupp med deras golden Baloo. Snart är hela släkten med i Tanums Brukshundklubb, man borde ha provision på de medlemmar man värvat!

måndag 12 maj 2008

Apropå shortsproblemen

På vägen hem från jobbet idag stannade jag på Torp (köpcentrat) och införskaffade inte mindre än två par nya shorts, en storlek större än tidigare. Naturligtvis var jag tvungen att ha ett par nya toppar också. Så nu kan även jag gå barbent om det blir varmt igen.... kom igen sommar, jag är redo även om jag inte kommit igång med de där situpsen. Vem kan vänta så länge? Det var liksom lättare att helt enkelt köpa en större storlek.......

Kvällspromenaden

tar vi oftast på pappas marker bakom gården nu när det är torrt i backen. Där kan hundarna rusa runt och leka lösa om inte rådjuren retas med dem. Det gäller att vara snabb och läsa av vad nosarna får vittring på, speciellt Nikki och Nova kan dra iväg.



Pappa har röjt upp en gammal skogsväg som följer skogskanten.....
och efter en stunds traskande......

så känns det jätteskönt att sitta och vila sig en stund på stocken som han placerat så strategiskt.





Dessa bilder tog jag igår, idag tog vi en koppelpromenad utmed vägen istället. En eländig huggorm låg på vägkanten och skrämde vettet ur oss trots att den antagligen var stendöd. Nu börjar det eländet igen. Stackars Nova som bara MÅSTE gå djupt ner i diket för att kunna göra sina behov hade dragkamp med mig hela vägen. Inte sjutton släpper jag ner henne i diket längre. Stackarn fick vänta med att göra nåt ända tills vi kom hem i trädgården! Förra sommaren såg vi ett antal såna här hemska varelser utmed dikeskanten, innan dess är det inte speciellt ofta jag råkat på nån. Hoppas bara inte hundarna kör nosen i nån, jag har i alla fall betapred hemma om nu olyckan skulle vara framme.

Har aldrig förstått vad de skall finnas för (huggormarna), vadå fridlysta???? Det ska jag tala om, om en huggorm hotar mina djur då snackar vi inte om fridlysta. Skulle nån vara så dum att den visar sig på min tomt så är det definitivt det sista den gör, så det så! Som tur är har det nästan aldrig hänt på de 24 år jag bott här, så jag håller tummarna för att de inte planerar för att flytta in här nu heller.

söndag 11 maj 2008

Sommarproblem

Igår när det var så varmt låg hundarna helst inne. I alla fall tills Smulan kom och hälsade på.


Nova och Nellie håller kollen precis innanför dörren där det är lite svalare.



Smulan lyckades lura ut Nikki men det dröjde inte länge förren de låg i gräset med långa tungor!


På trappan satt Roger och mamma och pratade.

Ett annat problem har infunnit sig med solen och värmen! Har upptäckt att jag inte har ett enda par shorts som passar längre! Efter mycket möda och djupdykning i garderoben hittade jag i alla fall trekvarts långa byxor som fortfarande går på. Sen är det ju inte bara shortsen, har ju sedan tidigare märkt att de flesta toppar som har en tid på nacken är väl små men just shortsen som inte varit framme sen förra säsongen blev en liten chock.

Detta problem är en följd av att jag för snart ett år sen (den 20/5 för att vara exakt) slutade röka. Etta av mina mål med detta var just att gå upp i vikt eftersom jag var väl underviktig, 46 kg. Nu 12 kg senare är det inte lika roligt längre. Dessa 12 kg har lagt sig i en icke vacker bilring runt just mage/midja. När man aldrig haft såna problem förr så blev det en smärre chock. Nu MÅSTE jag ta tag i situpsen (skittråkigt) men övriga typer av träning kan vi glömma, det är inte min grej. Undrar vad vågen visat om jag inte haft hundarna, för jag rör mig ju verkligen.
Tilläggas kan att Roger och jag slutade röka samtidigt så han har ungefär samma problem!

fredag 9 maj 2008

Mera bilder

Några bilder från igår hade jag också, tyvärr missade Lisa att lägga in en på mamma och Smulan så den får komma en annan dag. Min vackra Nikki är med och naturligtvis de stora underbara New Foundlans hundarna som jag är så svag för!






Bilder

Nu är batteriet laddat och bilderna överförda till datorn. Tack Lisa!
Här kommer först bilder från i onsdags när vi var i Tanum.





Den enda som inte är med på bild är Lisa. Annars är det uppifrån:
Taxen Wilda
Jag och Nova
Camilla och Tove med lilla söta Vicki
Elin med Wilda och Mini
Mini
Wilda

En riktigt mysig kväll hade vi, sviterna har jag kännt av i natt! Massor av myggbett blev det!

Trött

var jag ju igår..... men idag känner jag mig som ett vrak!
Längtade efter en god natts sömn (hmmm, jag har haft sömnproblem sen jag var 18) men just nu sovar alla döttrar hemma. Hade väl hunnit sova en stund när jag vaknade av att äldsta dottern gett upp datorn och "dundrade" omkring inför sänggående 23,40. Sen låg jag vaken säkert en timme igen.
Vaknar med ett ryck av att någon knackar på sovrumsfönstret och lyser med lampa (mobiltelefonen)!!!! Fy vad rädd man blir! Naturligtvis är det Carro som kommer hem ca 01,30 och inte har med sig någon nyckel. Upp och låser upp och sen är det ju kört för en timme igen.
Fast idag när jag är ledig fick jag ju sova till 6,30 till skillnad mot andra dagar när jag går upp kl 5.
Ja ja, får väl ta en slappardag idag, tänkte njuta av solen på altanen men först ska jag åka och handla mat inför helgen.

torsdag 8 maj 2008

Äntligen

är det slut på arbetsveckan! Har faktiskt tyckt det varit segt denna veckan och varit så vansinnigt trött. Varmt har det ju varit också men det ska jag inte klaga på. Ska bli skönt att vara ledig nu, vädret ska ju tydligen hålla i sig i helgen också.

Igår var jag och Lisa uppe i Tanum på klubben som vanligt. Nellie och Nova hade vi med oss. Lisa tränade bara agility och jag ägnade mig åt lydnad med Nova. Hon hade en riktigt bra kväll och var mycket samarbetsvillig goa Nova. Det kan nämligen vara lite si och så med henne. Antingen går det jättebra eller också är hon helt stendöv och har aldrig ens hört talas om ett enkelt sitt. Sen var hon ju överlycklig när hon fick leka en stund med Nellie och lilla Vicki på slutet. Taxen Wilda var med också men hon är inte så förtjust i närkontakt med andra hundar så hon får hålla sig till familjens andra hund lilla Mini.
Deras matte Elin hade varit så förutseende att hon tagit med en engångsgrill, korv och korvbröd så vi grillade faktiskt. Gissa om det var mysigt! Tove och Camilla var också med. Det är ju vår lilla klan som håller ihop mest.
En jättetrevlig kväll hade vi, trots att jag var så trött att jag en stund funderade på att inte åka dit.
Idag var det samma sak, kände mig helt slut men tog Nikki med mig och åkte till Dingle och ägnade mig åt henne. Mamma och Smulan var med och så kom även damen med de två New Foundlanshundarna. Vi hade också det jättemysigt. Kanonväder och en jättefin plan att hålla till på, vad mer kan man begära?
Alla hundarna var väldigt fogliga och lugna, det var ju varmt. Min Nikki är ju lite väl seg även i vanliga fall så inte var det nåt tempo där inte. Hon är jätteduktig och har kommit riktigt långt i sin lydnad men allt hon gör det gör hon så sakta. En otrolig skillnad mot Nellie som kastar sig ner i ligg tex.
Smulan var såå duktig idag! För hennes del var det bara bra att hon blir lite slö, det kan vara väl uppskruvat annars. Hon gjorde allt precis som hon skulle och visade att hon visst kan lyda mattes kommando.
Jag tog lite bilder både igår och idag men batteriet i kameran tog slut. Dessutom har jag inte Lisa till hands just nu, det är nämligen hon som alltid laddar in bilderna i datorn. Avskyr att erkänna min otekniskhet men tycker det är väldigt bra att Lisa sköter sånt för mig. Kanske jag kan visa bilderna nästa gång istället.
Roger jobbar fortfarande men nu ska jag däcka i soffan framför TV:n ett tag.

Tack Eva för dina fina kommentarer, alltid lika roligt att läsa dem och framför allt kul att jag lyckas förmedla vad som händer i Smulans liv till er där uppe i Dalarna. Vet ju hur otroligt engagerade ni är i "era" hundars tillvaro!

tisdag 6 maj 2008

Kursavslutning

Igår var det avslutning på agilitykursen. Attans vad fort de 8 veckorna gått men oj vad roligt vi har haft! Hela gruppen är lika entusiastiska så vi har lyckats tjata oss till en kurs till som ska börja redan 10/6. Då blir det 4 ggr och sedan ett sommaruppehåll för att sen fortsätta med 4 ggr till i höst. Med lite tur kanske vi kan klämma kurs nr 3 senare i höst då. Vi får väl se hur mycket vår stackars instruktör orkar med, hon har ju inte bara vår grupp den stackarn.
Klantigt nog så glömde vi kameran igår så några nya bilder kan jag inte visa.
Vi hade i alla fall några tävlingar (som mitt lag förlorade!), bla hinderbana och stafett. I stafetten hade jag otur, jag och Lisa var i olika lag och det föll sig inte bättre än att Smulan och Nellie plötsligt racade sitt lopp samtidigt bredvid varandra. Smulan hängde givetvis på Nellie istället för att följa mig så vi kunde lämna över stafettkepsen till nästa. Så förlorade vi den tävlingen.....
Annars skötte Smulan sig jättebra och var faktiskt lite (lite) lugnare än förra gången. Nellie är ju en klippa som alltid gör det man ber om så Lisa har det nog lite lättare. Båda hundarna älskar denna aktivitet i alla fall, ja det gör alla hundarna. Det är väl det som gör det så roligt när man riktigt ser lyckan lysa om dem!

Den 1/5 la jag in en besöksräknare här på bloggen, idag har den passerat 100 besökare!!!! På 6:e dagen! Det är verkligen jätteroligt men också förvånande att ni faktiskt måste vara några stycken som läser det jag skriver och kollar in här regelbundet. Mera kommentarer från både kända och okända om allt och ingenting skulle var jättekul.
I morgon åker vi till klubben och träffar Elin, Tove och Camilla för att träna igen, måste ju utnyttja dessa härliga kvällar nu när det är ett så underbart väder.

söndag 4 maj 2008

Nellie tränar


Här kommer några bilder på Nellie in action också, håll till godo!

Tycker att det faktiskt syns även på bild vilket ekipage som är snabbast, gissa vilket?

Smulan tränar


Så har vi firat färdigt för den här gången, nu är Lisa 13+. Kalas hade vi igår kväll med släkten. Smulan var med och i bilen satt brorsans golden hane Baloo som är lite för klumpig för att blanda med de små. Fast han fick komma ut och leka med Nova så helt utanför var han inte.


Idag har vi haft jättefint väder. Roger åkte till Norge för att vara med på ett syskonbarns konfirmation men jag och Lisa stannade hemma. Vi tog ett träningspass på vår agilityplan istället. Så här såg det ut då!

Då det inte fungerar att ladda in för många bilder samtidigt så kommer här först bilderna på mig och Smulan.

lördag 3 maj 2008

Grattis Lisa 13 år


Idag är det den stora dagen! Vår "lilla" Lisa fyller 13 år. Som hon har väntat..... Tror inte någon födelsedag varit så efterlängtad som denna. Kan möjligen bero på den åtråvärda mobiltelefon som hon önskat sig. Man ska ju helst byta ut sin mobil en gång om året, eller???? Naturligtvis fick hon den.....

torsdag 1 maj 2008

1:a maj

Nu är våren här då alltså! Eller????
Med valborgsfirandet kom även regnet. Idag har det regnat hela dagen. Vi var en tur upp till Rabbalshede marknad men det var både kallt och regnigt. Inte mycket knallar och inte särskilt många besökare heller. Fast lite småinköp gjorde vi allt, en ny plånbok, hundleksaker, bröd och sockar tex.
Har ingen större lust att gå ut och Roger åkte till jobbet som vanligt. Våren är ju hans högsäsong så det jobbas både kvällar och helger. En båt ska gå iväg imorgon så det är väl finslipet på den som görs idag.
Tyvärr blev Rallylydnadskursen som vi skulle gå på söndag inställd, instruktören hade skadat benet så den är framskjuten.
Däremot har vi en tjej som nu har timnedräkning till 13-årsdagen på lördag! Gissa om hon väntar!

Har förresten roat mig med att lägga in en besöksräknare här i bloggen idag. Det kan ju vara kul att se om man har några besök här.
Lämna gärna fler kommentarer, jag blir så glad när jag läser era hälsningar!