söndag 30 mars 2008

Vallkrokens c-kull är född

Så fick jag just se att Smulan blivit storasyster! Vallkrokens c-kull föddes igår, två hanar och två tikar. Jättestort grattis till Eva och Mats på Vallkrokens!
För er som vill titta har de en jättefin hemsida, klicka på rubriken så länkas ni vidare.

Nova och Nikki





Måste ju låta er få se våra goa collietjejer också! Nikki är den på den undre bilden och Nova den med hängande öron. Tyvärr fick hon aldrig upp dem men hon är go ändå vår lilla Nova. Nikki och Nova är kullsyskon. Jag skulle ha en collie tik men det blev två. Igen. För det har nämligen hänt en gång tidigare det där, man har tänkt sig en men sen händer olika saker som gör att man efter några veckor plötsligt äger ytterligare en. Ska nog inte ge mig in i nån förklaring av detta idiotfenomen för det framhäver inte mina intelligenta sidor! I alla fall har Nikki kommit att bli Lisas hund som hon tränar och går kurser med själv.

Smulans kursavslutning

Idag har Smulan haft avslutning på sin kurs. Jag och Lisa tog chansen att följa med och titta. Först lades det blodspår ute i skogen. Smulan var inte speciellt intresserad av detta trots både blod och viltklövar som släpats i skogen. Fast när hon i slutet av sitt spår hittade klöven blev hon genast mer alert och bar den stolt hela vägen tillbaka. Hon hade inte alls lust att lämna ifrån sig det byte hon spårat upp.

Gruppen bestod av många olika raser men själv hittade jag genast mina favoriter i två stora vackra New Foundlandshundar.
För 24 år sedan när jag skulle köpa min första egna hund var det just en sådan jag ville ha. Av någon anledning som jag knappt minns själv så blev det inte så trots att jag tom var och tittade på valpar. Jag hade en favorit ras till, collien som jag också var uppväxt med. Det blev en sobel collie tik i stället, Bermarks Moody Look och på den vägen är det. Jag är nu inne på min 5:e och 6:e collie samt 1:a sheltie. Skulle gärna utöka flocken med en Nuffe också men nu är det ju inte bara jag som bestämmer här hemma och någon tycker nog att det räcker med hundar.

Efter spåret åkte vi hem till kursledaren Annika och blev bjudna på fika. Annika säljer kläder mm ur Arraks sortiment och hade en liten visning för oss.
Gruppen bestämde sig för att fortsätta tillsammans i en träningsgrupp på torsdagkvällar. Jag och Lisa fick erbjudande om att hänga på och naturligtvis nappade vi. Träningarna kommer att vara bara några km ifrån där vi bor så det blir ju perfekt.
Så nu har vi agilitykurs på måndagar, allmän träning på Tanums Brukshundklubb på onsdagar och så denna gruppen på torsdagar.
Ja som ni ser så kretsar det mesta runt hundarna här hos oss men har man ett intresse så har man. Eller???

lördag 29 mars 2008

Smulan


Måste ju presentera lilla Smulan som jag nämnde tidigare! Här har ni alltså Vallkrokens Beautiful Dream som hon så vackert heter. Smulan kommer från Vallkrokens kennel i Malung. Kan nämna att mamma Ronja om några dagar väntas föda sin tredje valpkull så lilla Smulan ska bli storasyster. Vi brinner av nyfikenhet för att få veta vad som finns i Ronjas mage, snart lär man bli "valpsjuk" igen alltså!!!!

Bloggstart


Nu ska även jag börja blogga, det är ju inne nu. Här ska ni kunna följa framförallt våra hundars framfart men det blir ju givetvis en del om familjen också.
Familjen består av mig (Katarina), min sambo Roger, Lisa 12, Carolina 20 och Emilie 22. De två äldsta bor inte hemma längre.
Det är främst jag och Lisa som är de hundtokiga. Roger hjälper till men hans stora intresse är båtar och allt som har med dem att göra.
Just nu har vi tre hundar, Nellie (Frideborgs Gry) som är en shetland sheepdog tik och två collies Nikki och Nova som kommer från Rickmix kennel. Utöver våra egna hundar finns även mina föräldrars lilla Smulan, en otroligt söt liten sheltietik. Smulan och jag går på agilitykurs tillsammans med Lisa och Nellie. Denna har vi just påbörjat men det kommer mer om den så småningom.
På fotot är det Nellie ni ser.